mięso duszone - 8529 przepisów (strona:291/569)

kotlety mielone z cząbrem... 200

kucharka, pieprz, cząber suszony bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć z mleka i dać do mielonego mięsa, wsypać tartej bułki, wszystko dobrze wyrobić ręką na kleistą masę na patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczki wieprzowe z pesto bazyliowym 132

średnim ogniu. W tym czasie kroimy w plastry pomidora i mozzarelle. Po ok. 3 min obracamy mięso i smażymy na drugim boku przez 1,5 min. Po tym czasie na wierzchu każdego z kawałków układamy pomidora, a na nim pasek mozzarelli. Przykrywamy i dusimy przez ok 5 kolejnych minut, zmniejszając nieco ogień. Mamy teraz czas na przygotowanie pesto. Przepis znajdziecie

Ania i Marcin gotują
ZUPA FASOLOWA PO STAROPOLSKU 180

boczku wędzonego, posolić i popieprzyć, gotować na małym ogniu. Cebulę pokroić w grube plastry i dusić wraz z kilkoma liśčmi maggi na pozostałym boczku.Ziemniaki pokroić w kostkę , dodać wraz z cebulą i przyprawami do wywaru.Gdy ziemniaki zmiękną , zupę jeszcze raz przyprawić.Mięso z kości obrać i dodać do zupy.Mozemy włożyć też plasterki kiełbasy wędzonej dla smaku i gotowe.Smaczmego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pulpeciki w Pikantnym soSiE PoMidOroWym z kaszą BuLGur 203

odrobiną oliwy na złoty kolor, dorzucamy posiekane szalotki oraz czosnek, zalewamy przesmażonymi pomidorkami, doprawiamy bazylią  mięso mieszamy z bułką w śmietanie, doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy parmezan oraz posiekaną szalotkę, formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące i podsmażamy podsmażone pulpeciki zalewamy sosem, dusimy jeszcze przez około 10 minut, w międzyczasie gotujemy kaszę podajemy razem, gorące, oprószone szczypiorkiem i parmezanem

Luźna Kuchnia
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w pieczonych koktajlowych pomidorkach 218

słodka, tymianek łyżka cukru (do sosu pomidorowego) Wykonanie: Na patelni z rozgrzanym olejem wrzuć mięso mielone, dobrze rozbij na mniejsze kawałki. Gdy lekko zmieni kolor na jasny dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek wraz z pieczarkami pokrojonymi w cienkie plasterki. Całość duś około 5 minut, przypraw (bez cukru, bo on jest do passaty), dodaj szpinak, duś 8 minut, wlej

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki miniaturki 144

solą i pieprzem świeżo mielonym i dokładnie wyrabiamy mięso. Olej rozgrzewamy na patelni małą łyżeczką nabieramy mięso i kulamy malutkie kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu obracając z każdej strony.Usmażone kotleciki wkładamy do rondla podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Można dodać kilka pieczarek. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego

kgwjanczewo
Polędwiczka w sosie cydrowym 288

musztardą oraz solą i pieprzem. Gdy się ponownie zagotuje, zanurzamy w sosie kawałki mięsa (jeśli z mięsa wytopiły się soki, także je dodajemy) i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut lub do czasu, aż polędwiczki będą miękkie (jeśli sos jest rzadki, to dusimy bez przykrycia, jeśli ma odpowiadającą nam konsystencję – pod przykryciem). Gotowe danie posypujemy świeżą, posiekaną natką

Poezja smaku
Sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą i orzechami 147

się na przykład, że jedyną potrawą, w której z czystym sumieniem możecie przypalić czosnek, jest duszony na oliwie szpinak. Z przypalonym czosnkiem będzie smakował jeszcze lepiej! Opowiedział nam również, skąd wzięła się nazwa "carpaccio", zarezerwowana dla dania przygotowanego z cieniutkich plasterków surowego mięsa, a obecnie chętnie nadużywana do określania sałatek z cieniutkich plasterków warzyw (jak nasza dzisiejsza buraczana sałatka

Chilli Czosnek i Oliwa
Żeberka w modrej kapuście 136

cebulką, czosnkiem i suszonymi grzybami. Wierzcie mi, od samego zapachu ślinka cieknie. I mimo, że kapusta mało modra w sosie, to pyszna i ona, i mięsko w niej duszone. Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych (chudych), 1/4 główki czerwonej kapusty, 3 cebule (użyłam czerwonych), 5 - 6 ząbków czosnku, 2 suszone grzyby, 1 łyżeczka octu balsamicznego, sól, pieprz, ostra i słodka(...)balsamiczny i krótko przesmażyć. Całość przełożyć do żeberek, dodać pokruszone grzyby i doprawić do smaku. Dusić jeszcze około 50 minut.  Po tym czasie wyjąć żeberka z sosu i przygotować zasmażkę. Na suchej patelni lekko przypalić mąkę i zaprawić nią sos, chwilę pogotować. Mięso ponownie przełożyć do sosu

Nie tylko w kuchni
Lasagne 188

pomidorowej - oliwa z oliwek - pietruszka, majeranek, bazylia - pieprz - sól Przygotowanie sosu mięsnego: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso, posiekaną w drobną kostkę cebulę, seler naciowy i czosnek. Oprószamy całość mąką, podsmażamy jeszcze chwilę, a potem dodajemy wino oraz bulion. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Dusimy przez około 20 minut, dodajemy pomidory i pastę, a następnie gotujemy jeszcze przez 10 minut

Życie zamknięte w smaku
Danie jednogarnkowe : ratatouille z klopsikami 115

klopsiki. Podsmażamy je przez chwilę na oleju. Po chwili dodajemy pokrojoną cebulę i dalej smażymy. Do mięsa dodajemy kolejno pokrojone pieczarki i bakłażana. Całość dalej podsmażamy. Następnie dokładamy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy różyczki brokułu i dusimy chwilę pod przykryciem. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Grillowana wołowina z mozzarellą 144

porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane kotlety grillujemy   z obu stron. Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory (sparzone i obrane ze skórki) pokrojone w kostkę. Całość dusimy przez 15-20 min. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy z posiekaną bazylią. Podajemy z grillowanymi kotletami. /* Style

R'n'G Kitchen
zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 1519

patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i podsmażamy na rumiano. Do rumianej cebuli dodajemy mięso oraz drobno posiekany czosnek i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki, pieczarki, sparzone i obrane pomidory oraz pomidory z puszki. Doprawimy ziołami i przyprawami. Całość dusimy, aż warzywa zmiękną. składniki na sos beszamelowy: 450 ml mleka 50 g mąki 50 g masła

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak w curry z masłem orzechowym 134

mieszając smażyć przez kilka minut. Filet pokroić w kostkę, posolić i dodać na patelnię. Gdy mięso nie będzie już surowe dodać masło orzechowe i dobrze wymieszać.  Kolejno dodawać mleczko kokosowe (tylko śmietanka), sos sojowy, sok z cytryny, cukier. Całość dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Podawać z ryżem (u mnie ryż brązowy). SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania