mięso duszone - 8529 przepisów (strona:287/569)

Klopsiki z pieczarkami 163

przez praskę wraz z  pokrojoną w kosteczkę cebulę, namoczoną i wyciśniętą bułkę, ręką dobrze wyrabiamy mięso aby składniki połączyły się dokładnie. Z masy mięsnej formujemy klopsy, obsmażamy na gorącym tłuszcz z obu stron podlewamy wodą, wkładamy pokrojone w plastry pieczarki, dusimy na wolnym ogniu. Kapustę szatkujemy drobniutko, cebulę kroimy w pół księżyce, marchewkę ścieramy na tarce

kgwjanczewo
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowo-musztardowym a'la Strogonow 170

doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby podlać wodą. Wszystko przełożyć do jakiegoś naczynia. Na patelnię wrzucić mięso i krótko obsmażyć (ok.3-5 minut). Wlać szklankę wody, wrzucić wcześniej podsmażone pieczarki, cebulę i czosnek, drobno pokrojone suszone śliwki, musztardę i przyprawy. Całość zagotować. Dusić na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Pod koniec danie zabielić śmietaną i zagęścić mąką. Gotowe

Kuchnia Ellie
Spaghetti à la bolognese. 140

nadal trzymamy na palniku. W tym czasie pomidory wyparzamy, ściągamy skórkę i kroimy na kawałki. Gdy mięso na patelni zetnie się dodajemy bazylię, oregano, zioła prowansalskie, liście laurowe, pomidory z puszki wraz z sokiem, świeże pomidory. Przykręcamy ogień i bez przykrywki dusimy do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą pieprzem, chili oraz cukrem.  Makron gotujemy w 2,5 litrach osolonej

Symfonia smakowa
Wołowina w sosie słodko-pikantnym TaoTao 177

każdy kawałek mięsa (nie wiem ile czasu to trwało, skupiłam się na tym aby dobrze obsmażyć mięso).  Następnie dodajemy marynatę i pozostałe składniki. Ja dolałam także niepełną szklankę wody, żeby uzyskać więcej sosu :). Podsmażyłam około 10 minut i zmniejszyłam moc kuchenki. Dusiłam pod przykryciem około godziny

ClauditteMissCooking
Szybkie danie z ryżu, kurczaka i mrożonych warzyw 334

kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W garnku z grubym dnem rozgrzać nieco oleju, wrzucić mięso i podsmażyć, dodać pastę curry, chwilę podsmażyć, dodać warzywa mrożone, podsmażyć do momentu, aż puszczą wodę, dodać przyprawy, przykryć pokrywką i na delikatnym ogniu dusić miękkości warzyw (tak aby były al dente). Następnie dodać ryż, wymieszać (w razie potrzeby podlać niewielką ilością przegotowanej

Mix smaku
Roladki schabowe z morelami 197

stron. 2. Ogórka kiszonego pokroić w paski. 3. Morele pokroić na mniejsze kawałki. 4. Na każdej porcji mięsa rozłożyć morele, ogórka kiszonego i rodzynki, zwinąć i spiąć wykałaczkami. 5. Obsmażyć na patelni na gorącym oleju, po czym podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka spagetti 369

obrać, umyć i osuszyć. Warzywa drobno pokroić lub rozdrobnić przy pomocy robota), pieczarki pokroić, natkę pietruszki posiekać. Mięso posiekać przy pomocy blendera lub zmielić w maszynce, podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Dodać pieczarki, (warzywa i) wszystko razem podsmażyć, podlać nieco wodą i dusić ok.15 min, (następnie dodać ok.3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki ketchupu i niepełną łyżeczkę cukru. Wszystko razem

Mix smaku
Chcę prawdziwy, męski obiad! Chili con carne zapiekane w paprykach 138

mieszając, przez minutę. Stopniowo dodawaj mięso i boczek, rozdrobnij szpatułką i zrumień z każdej strony. Kiedy mięso będzie już gotowe, dopraw je sosem sojowym i cukrem.Następnie dodaj pomidory z zalewą i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.  Przykryj danie i duś je około 20-30 minut, co jakiś czas mieszając. Dodaj oczyszczoną fasolę i gotuj razem jeszcze przez

Gotowanie to kochanie
Polędwica wieprzowa w jogurcie 209

głębokie otwory i włożyć w nie słupki sera do 3/4 ich długości. Mięso obtoczyć w mące. Obsmażyć mięso na maśle, na jasnozłoty kolor z każdej strony. Ser powinien się rozpuścić. Dodać posiekaną cebulę, krótko przysmażyć i wlać jogurt wymieszany z Kucharkiem. Mięsko dusić pod przykryciem 30 minut. Jeżeli chcemy sos aksamitny należy go przetrzeć. Ja akurat tego tutaj nie potrzebuję

Kulinarny karnet Christophera
GULASZ Z KARKÓWKI 223

wszystkich stron. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Całość podsmażamy mocno ciągle mieszając. Gdy już mięso porządnie się przyrumieni (jest to warunkiem, aby sosik miał piękny, ciemny kolor) zalewamy całość bulionem, dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, trochę soli, przykrywamy i dusimy ok 1h. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dusimy jeszcze trochę w celu odparowania bulionu i zagęszczenia sosu

Walijskie Pichcenie
NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU 4219

zaciągnięcia sosu), ok.2-4 łyżeczek Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju kokosowym, dodać do niej mielone mięso, oregano, trochę soli i pieprzu i podsmażyć. Następnie zalać pomidorami z puszki, dodać fix lub przyprawę do dań meksykańskich, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić całość kilka minut, na małym ogniu. Dodajemy odsączone pozostałe składniki, tzn. czerwoną fasolę, kukurydzę, groszek, fasolkę szparagową

Smaczne Zdrowe
Szynka w sosie pomidorowym z rodzynkami 113

polewamy olejem...zostawiamy na noc albo minimum na 3 godziny w lodówce... Na patelnie wrzucamy mięso obsmażamy z każdej strony przez chwile... polewamy delikatnie wodą tak aby było do połowy  zanurzone w wodzie ...następnie wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory i dusimy na bardzo małym ogniu przez 1-2 godz. Dodajemy rodzynki i oliwki dolewamy wino, liść laurowy i dusimy

NaKońcuJęzyka
Chilli con carne 128

zrobiła się szklista, po czym dodałam mięso mielone i smażyłam dalej przez ok. 5 minut. Do mięsa dosypałam przyprawy i smażyłam przez kolejne 5 minut, często mieszając. Całość zalałam pomidorami, dorzuciłam też paprykę, kukurydzę i fasolę. Dokładnie wymieszałam i zmniejszyłam ogień. Dusiłam pod przykryciem przez ok. pół godziny. Chilli podałam z moimi domowymi nachosami , ale zazwyczaj ryż też się świetnie

Kulinarny Pamiętnik
1530.Żeberka duszone w sosie pomidorowym 174

Pyszne żeberka.. 1 kg żeberek mąka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana sól, pieprz  listki

Moje domowe kucharzenie
Burrito 168

proszku ¼ łyżeczki cayenne ½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej w proszku ½ - ¾ łyżeczki oregano Olej do smażenia Sól, pieprz Przygotowanie: Mięso, posiekany czosnek i pokrojoną w paski papryczkę chili podsmażyć na odrobinie oleju do zrumienienia. Posolić i popieprzyć do smaku. Następnie dodać pomidory z puszki. Dusić kilka minut do rozpadnięcia. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami do smaku. Następnie dorzucić odsączoną fasolkę i kukurydzę

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania