mięso duszone - 8529 przepisów (strona:287/569)

Zupa gołąbkowa 166

kapustę poszatkować niezbyt drobno. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i podsmażyć ją do lekkiego zrumienienia. Dodać mięso, wymieszać, smażyć około 5 minut. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, marchewkę, seler i pietruszkę, wsypać sól i pieprz cayenne. Wymieszać i dusić razem kilka minut. Wlać około 3 litry bulionu, gotować około 15-20 minut. Wsypać ryż, oraz kapustę

W garach u Gosi
Penne z fasolką i mięsem 105

Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu. Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając. Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy podczas duszenia), dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem 15 min. Sos doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Dodajemy

R'n'G Kitchen
MAKARON ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM 170

udek- może być z rosołu olej z ryżu o smaku czosnku  SORISO Wykonanie:   Ugotowane mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na rumiano na patelni. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Na ten sam olej wrzucamy szpinak, dusimy ok 10 minut, dodajemy fetę. Dobrze mieszamy, żeby ser rozłożył się równomiernie. Dopiero wtedy doprawiamy do smaku.Dolewamy śmietanę

Z Majeczką w kuchni
Zrazy z szynki wieprzowej 378

złoty kolor z każdej strony (w tym samym czasie cebula powinna się zarumienić). Następnie zalać mięso bulionem (mięso powinno być całe przykryte), dodać 1 łyżkę sosu sojowego, liść laurowy i ziele angielskie (jeśli mamy małą patelnię możemy całość przelać do garnka), wymieszać. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć zrazy, odwinąć nitki

Kulinarne Przeboje
Rolady tradycyjne z szynki 132

musztardą Cebulę boczek pokroić w kostkę  wyłożyć na mięso i dodać ćwiartki ogórka zwinąć nadziane mięso w rolady  związać nicią albo szpilkami do rolad 2. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę smalcu podsmażyć rolady na rumiano  na większym ogniu podlać wodą dusić pod przykryciem aż zmiękną

W królestwie smaków Beaty
Kurczak po meksykańsku 141

kostkę, natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na kilka godzin (a najlepiej na noc).  Zamarynowane mięso usmażyć na patelni na oleju. Następnie dodać pomidory i koncentrat. Jak już pomidory się całkiem rozpadną dodać paprykę konserwową, fasolę i kukurydzę i chwilkę dusić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i ulubionymi przyprawami. Po wierzchu można posypać startym żółtym serem. Smacznego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pulpety w sosie koperkowym 188

bulion drobiowy 1 litr, koperek świeży/mrożony, ew mąka do zagęszczenia sosu i odrobinę mleka. Przygotowanie: Mięso indycze łączymy z namoczoną bułką pszenną i przyprawami. Formujemy klopsiki i gotujemy w bulionie drobiowym z ok 10-15 minut. Dorzucamy koperek. Przykrywamy i dusimy z 5-10 minut. Następnie odkrywamy i redukujemy płyn, aż powstanie nam sos. Możemy również najpierw ugotować

Karczma Honorietty
Bitki wieprzowe z karkówki 143

zbyt cienko. Oprószyć je solą i pieprzem  oraz mąką. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć mięso z dwóch stron, aby było lekko rumiane. Następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka, liść laurowy i ziele angielskie. Podlać wszystko 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu  około 1 godziny. Doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby uzupełnić wodę

O kuchni z uczuciem
Meksykański kociołek 115

szklanka wody olej Rozgrzać łyżkę oleju na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebule. Po chwili włożyć mięso i smażyć aż zmieni kolor. Dodać paprykę, kukurydzę oraz fasolę, podsmażyć. W szklance wody rozmieszać obie rodzaje papryk oraz koncentrat, wlać na patelnię i dusić około 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Przepis z modyfikacjami pochodzi z tej strony

Moja Galeria Smaku
Naleśnikowa zapiekanka 208

mąkę , aż uzyskałem gładką masę. Odstawiłem   na 10 minut.  Dodałem mięso i usmażyłem , stale rozdrabniając mięso widelcem, aby nie tworzyły się grudki. Pod koniec smażenia dodałem pokrojone suszone pomidory w oliwie. Dodałem przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki, bazylię i pieprz. Dusiłem kilka minut.  Na patelni rozgrzałem 1 łyżkę masła ,każdorazowo na naleśnik . Usmażyłem 4 naleśniki. Każdy

R'n'G Kitchen
Cukinia faszerowana podana z białym ryżem długoziarnistym 173

czosnek (około 8 minut). Następnie dodajemy mięso, całość mieszamy i dalej smażymy kolejne 5 minut. Do mięsa dodajemy poszatkowane pomidory (wlewamy również sos pomidorowy, który był w puszce) i bulion warzywny. Dodajemy cukier, oregano, bazylię, majeranek, pietruszkę, sól i pieprz i dusimy kolejne 4 minuty. Wykonanie: Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, przecinamy na pół, wydrążamy środek łyżeczką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy

Smak mojego domu
Zraziki rozwijane z indyka w sosie serowo - warzywnym, czyli kolorowy obiad wielosmakowy 134

lodówki na kilka godzin. Następnie obtaczamy mąką. Przysmażamy na patelni. Kiedy się zrumienią przekładamy do wrzątku. Dusimy do miękkości z dodatkiem pora. W razie potrzeby podlewamy wodą. W niewielkiej ilości wody miksujemy serek topiony na gładką masę. Wlewamy do zrazików. Kiedy mięso dochodzi wrzucamy cienko posiekane warzywa. Po jakichś 15 minutach dodajemy łyżkę śmietany dla aksamitnej konsystencji sosu

Kuchnia po mojemu
Klopsiki z pieczarkami 157

przez praskę wraz z  pokrojoną w kosteczkę cebulę, namoczoną i wyciśniętą bułkę, ręką dobrze wyrabiamy mięso aby składniki połączyły się dokładnie. Z masy mięsnej formujemy klopsy, obsmażamy na gorącym tłuszcz z obu stron podlewamy wodą, wkładamy pokrojone w plastry pieczarki, dusimy na wolnym ogniu. Kapustę szatkujemy drobniutko, cebulę kroimy w pół księżyce, marchewkę ścieramy na tarce

kgwjanczewo
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowo-musztardowym a'la Strogonow 167

doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby podlać wodą. Wszystko przełożyć do jakiegoś naczynia. Na patelnię wrzucić mięso i krótko obsmażyć (ok.3-5 minut). Wlać szklankę wody, wrzucić wcześniej podsmażone pieczarki, cebulę i czosnek, drobno pokrojone suszone śliwki, musztardę i przyprawy. Całość zagotować. Dusić na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Pod koniec danie zabielić śmietaną i zagęścić mąką. Gotowe

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania