mięso duszone - 8529 przepisów (strona:292/569)

Kurczak duszony z ryżem i kurkami 294

To danie robiłam już jakiś czas temu, podczas swojego jesiennego urlopu. Delikatny kurczak duszony z kurkami i ryżem czyli coś bardzo pysznego. Robocze zdjęcie pokazywałam

Smaczna Pyza
Potrawka z cukinią i brukselką 179

drobną kostkę, pora również pokroić drobno. Cukinię pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone mięso na rumiano. Następnie dodać cebulę i pora i chwilę razem podsmażać, kiedy cebula się zeszkli dodać przygotowaną cukinię. Dodać troszkę bulionu lub wody i razem chwilę dusić. Brukselkę obrać i gotować w osolonym wrzątku około 5-7 minut. Ugotowaną brukselkę dodać do potrawki

talerz przyjemności
Delikatne pulpeciki w sosie 190

Gotować kilka minut. W międzyczasie przygotować klopsiki. Mięso włożyć do miski. Cebulę posiekać i dodać do mięsa. Wbić jajko, wsypać bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać ulubione zioła. Z masy formować pulpeciki i kłaść na gotujący się bulion. Całość dusić ok 20 minut. Mąkę pszenną rozrobić z 1/2 szkl. zimnej wody. Wlać do garnka. Gotować

Zielona Kuchnia
Pierogi culurgiones z grzybami 220

wsypać cebulę i zeszklić po chwili dodać boczek oraz obrane i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby, dusić do miękkości około 20 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem, gdy całkiem sok odparuje, zestawić z ognia i przestudzić, po czym skręcić w maszynce do mięsa, doprawić ziołami i ewentualnie solą do smaku. Dodać starty drobniutko na tarce parmezan i wymieszać. Ciasto

Wanilia i Kardamon
Barszcz ukraiński 171

całości. Zupę solimy. Do wywaru dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Po godzinie możemy wyciągnąć mięso i wykorzystać go np. do pierogów. Buraki obieramy i dwa z nich ścieramy na tarce o dużych oczkach, a dwa pozostawiamy w całości, kapustę szatkujemy. Warzywa dusimy na maśle klarowanym przez 5-10 minut i dodajemy do wywaru wraz z ugotowaną fasolą. Barszcz

PatiGotuje
Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym 199

Wykonanie lazanii : Na dobrze rozgrzaną oliwę na patelni , wrzucamy drobno pokrojony czosnek i cebulę. Następnie dokładamy mięso i podsmażamy do momentu , gdy przestanie byc różowe, dodajemy 2 łyżki oregano , posiekaną pietruszkę i bazylię , sól i pieprz. Później wrzucamy pomidory i na małym ogniu dusimy pod przykryciem ok. 30 minut . Pod koniec duszenia odkrywamy i zwiększamy ogień w celu odparowania wody

Różne smaki w kuchni
Ratatouille z chorizo / Ratatouille with chorizo 261

Dziś przedstawiam coś dla fanów Anny Starmach z jej książki “Pyszne 25”. Klasyczne ratatouille, czyli duszone warzywa takie jak papryka, bakłażan, pomidory i

karmelowy
Filet z kurczaka w serowo szczypiorkowym sosie z warzywami i kaszą gryczaną 162

piersi kurczaka kroimy w plastry. Dokładanie przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy na patelni olej, przesmażamy mięso. Gdy zmięknie podlewamy je bulionem. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz starty na tarce o małych oczkach żółty ser. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyku i natką pietruszki. Dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut aż ser się rozpuści. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i energicznie

VioletoweKucharzenie
SZPINAK PO TAJSKU 135

się całkowicie rozmrozić,podlać mleczkiem kokosowym,dodać starty na tarce imbiru i resztę przypraw,wymieszać.Dusimy szpinak , aż nam się zredukuje mleczko,solimy i popieprzyć.Jesli jest za ostre ,dolewamy mleczka i jeszcze raz go redukujemy.Smacznego. Szpinak możemy podać z rybą lub mięsem jako dodatek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym 87

Wykonanie lazanii : Na dobrze rozgrzaną oliwę na patelni , wrzucamy drobno pokrojony czosnek i cebulę. Następnie dokładamy mięso i podsmażamy do momentu , gdy przestanie byc różowe, dodajemy 2 łyżki oregano , posiekaną pietruszkę i bazylię , sól i pieprz. Później wrzucamy pomidory i na małym ogniu dusimy pod przykryciem ok. 30 minut . Pod koniec duszenia odkrywamy i zwiększamy ogień w celu odparowania wody

Różne smaki w kuchni
Rolada śląska 2530

wymieszać. Każdy plaster posmarować z jednej strony musztardą. Na tak przygotowane mięso nałożyć nasz farsz. Mięso ciasno zwinąć i zawiązać nitką. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć z każdej strony. Gdy rolady się zrumienią podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości. Na koniec sos zagęścić mąką z wodą.  Przed podaniem usunąć nitki. Podajemy

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka warzywna z makaronem czosnkowym i gyrosem 288

naczynia wysypujemy makaron i zalewamy go przyrządzonym sosem ze śmietany i mieszamy aby pokrył każdy makaron. Mięso podsmażamy na oliwie z dodatkiem przyprawy gyros i gotowe wykładamy na nasz makaron. Na dużej głębokiej patelni podsmażamy cebulę w piórka. Następnie dodajemy nasze warzywa i dusimy wszystko razem przez około 10 minut na małym ogniu. Doprawiamy nieco solą, pieprzem i wedle życzenia

W Moim Magicznym Domu
Roladki ze szpinakiem i serem w boczku na białym sosie 385

muszkatołowa Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Szpinak dusimy w garnku na maśle do momentu rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Na każdym płacie mięsa układamy szpinak i starty ser. Zwijamy w ciasny rulon. Wierzch roladki owijamy wędzonym boczkiem. Roladki smażymy

VioletoweKucharzenie
Zupa Węgierska 186

patelni mocno rozgrzewam odrobinę oleju, podsmażam mięso na dużym ogniu aż przestanie być surowe. Wrzucam mięso do garnka. Na patelnię wlewam łyżkę oleju, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Czekam aż cebula się zeszkli.  Następnie dodaję pokrojoną w paski paprykę, duszę pod przykryciem razem z cebulą. Gdy papryka będzie półtwarda dodaję pokrojonego w kostkę ogórka i duszę

Cook&Love
kotlety mielone z cząbrem... 188

kucharka, pieprz, cząber suszony bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć z mleka i dać do mielonego mięsa, wsypać tartej bułki, wszystko dobrze wyrobić ręką na kleistą masę na patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania