mięso duszone - 8529 przepisów (strona:293/569)

Polędwiczki wieprzowe z pesto bazyliowym 122

średnim ogniu. W tym czasie kroimy w plastry pomidora i mozzarelle. Po ok. 3 min obracamy mięso i smażymy na drugim boku przez 1,5 min. Po tym czasie na wierzchu każdego z kawałków układamy pomidora, a na nim pasek mozzarelli. Przykrywamy i dusimy przez ok 5 kolejnych minut, zmniejszając nieco ogień. Mamy teraz czas na przygotowanie pesto. Przepis znajdziecie

Ania i Marcin gotują
ZUPA FASOLOWA PO STAROPOLSKU 164

boczku wędzonego, posolić i popieprzyć, gotować na małym ogniu. Cebulę pokroić w grube plastry i dusić wraz z kilkoma liśčmi maggi na pozostałym boczku.Ziemniaki pokroić w kostkę , dodać wraz z cebulą i przyprawami do wywaru.Gdy ziemniaki zmiękną , zupę jeszcze raz przyprawić.Mięso z kości obrać i dodać do zupy.Mozemy włożyć też plasterki kiełbasy wędzonej dla smaku i gotowe.Smaczmego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pulpeciki w Pikantnym soSiE PoMidOroWym z kaszą BuLGur 191

odrobiną oliwy na złoty kolor, dorzucamy posiekane szalotki oraz czosnek, zalewamy przesmażonymi pomidorkami, doprawiamy bazylią  mięso mieszamy z bułką w śmietanie, doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy parmezan oraz posiekaną szalotkę, formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące i podsmażamy podsmażone pulpeciki zalewamy sosem, dusimy jeszcze przez około 10 minut, w międzyczasie gotujemy kaszę podajemy razem, gorące, oprószone szczypiorkiem i parmezanem

Luźna Kuchnia
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w pieczonych koktajlowych pomidorkach 192

słodka, tymianek łyżka cukru (do sosu pomidorowego) Wykonanie: Na patelni z rozgrzanym olejem wrzuć mięso mielone, dobrze rozbij na mniejsze kawałki. Gdy lekko zmieni kolor na jasny dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek wraz z pieczarkami pokrojonymi w cienkie plasterki. Całość duś około 5 minut, przypraw (bez cukru, bo on jest do passaty), dodaj szpinak, duś 8 minut, wlej

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki miniaturki 133

solą i pieprzem świeżo mielonym i dokładnie wyrabiamy mięso. Olej rozgrzewamy na patelni małą łyżeczką nabieramy mięso i kulamy malutkie kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu obracając z każdej strony.Usmażone kotleciki wkładamy do rondla podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Można dodać kilka pieczarek. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego

kgwjanczewo
Polędwiczka w sosie cydrowym 273

musztardą oraz solą i pieprzem. Gdy się ponownie zagotuje, zanurzamy w sosie kawałki mięsa (jeśli z mięsa wytopiły się soki, także je dodajemy) i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut lub do czasu, aż polędwiczki będą miękkie (jeśli sos jest rzadki, to dusimy bez przykrycia, jeśli ma odpowiadającą nam konsystencję – pod przykryciem). Gotowe danie posypujemy świeżą, posiekaną natką

Poezja smaku
Sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą i orzechami 134

się na przykład, że jedyną potrawą, w której z czystym sumieniem możecie przypalić czosnek, jest duszony na oliwie szpinak. Z przypalonym czosnkiem będzie smakował jeszcze lepiej! Opowiedział nam również, skąd wzięła się nazwa "carpaccio", zarezerwowana dla dania przygotowanego z cieniutkich plasterków surowego mięsa, a obecnie chętnie nadużywana do określania sałatek z cieniutkich plasterków warzyw (jak nasza dzisiejsza buraczana sałatka

Chilli Czosnek i Oliwa
Żeberka w modrej kapuście 123

cebulką, czosnkiem i suszonymi grzybami. Wierzcie mi, od samego zapachu ślinka cieknie. I mimo, że kapusta mało modra w sosie, to pyszna i ona, i mięsko w niej duszone. Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych (chudych), 1/4 główki czerwonej kapusty, 3 cebule (użyłam czerwonych), 5 - 6 ząbków czosnku, 2 suszone grzyby, 1 łyżeczka octu balsamicznego, sól, pieprz, ostra i słodka(...)balsamiczny i krótko przesmażyć. Całość przełożyć do żeberek, dodać pokruszone grzyby i doprawić do smaku. Dusić jeszcze około 50 minut.  Po tym czasie wyjąć żeberka z sosu i przygotować zasmażkę. Na suchej patelni lekko przypalić mąkę i zaprawić nią sos, chwilę pogotować. Mięso ponownie przełożyć do sosu

Nie tylko w kuchni
Lasagne 173

pomidorowej - oliwa z oliwek - pietruszka, majeranek, bazylia - pieprz - sól Przygotowanie sosu mięsnego: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso, posiekaną w drobną kostkę cebulę, seler naciowy i czosnek. Oprószamy całość mąką, podsmażamy jeszcze chwilę, a potem dodajemy wino oraz bulion. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Dusimy przez około 20 minut, dodajemy pomidory i pastę, a następnie gotujemy jeszcze przez 10 minut

Życie zamknięte w smaku
Danie jednogarnkowe : ratatouille z klopsikami 105

klopsiki. Podsmażamy je przez chwilę na oleju. Po chwili dodajemy pokrojoną cebulę i dalej smażymy. Do mięsa dodajemy kolejno pokrojone pieczarki i bakłażana. Całość dalej podsmażamy. Następnie dokładamy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy różyczki brokułu i dusimy chwilę pod przykryciem. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Grillowana wołowina z mozzarellą 135

porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane kotlety grillujemy   z obu stron. Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory (sparzone i obrane ze skórki) pokrojone w kostkę. Całość dusimy przez 15-20 min. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy z posiekaną bazylią. Podajemy z grillowanymi kotletami. /* Style

R'n'G Kitchen
zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 1506

patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i podsmażamy na rumiano. Do rumianej cebuli dodajemy mięso oraz drobno posiekany czosnek i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki, pieczarki, sparzone i obrane pomidory oraz pomidory z puszki. Doprawimy ziołami i przyprawami. Całość dusimy, aż warzywa zmiękną. składniki na sos beszamelowy: 450 ml mleka 50 g mąki 50 g masła

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak w curry z masłem orzechowym 126

mieszając smażyć przez kilka minut. Filet pokroić w kostkę, posolić i dodać na patelnię. Gdy mięso nie będzie już surowe dodać masło orzechowe i dobrze wymieszać.  Kolejno dodawać mleczko kokosowe (tylko śmietanka), sos sojowy, sok z cytryny, cukier. Całość dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Podawać z ryżem (u mnie ryż brązowy). SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Zrazy z karkówki podwójnie nadziane 212

jajko. Następnie zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Zrazy krótko obsmażyć na oleju ze wszystkich stron aby mięso zmieniło kolor. Potem zrazy przełożyć do garnka i zalać bulionem lub wodą. Dodać listki laurowe oraz resztę pokrojonej w półplastry cebuli. Doprawić solą i pieprzem i dusić na wolnym ogniu ok 40 minut. Jeśli płyn odparuje w trakcie duszenia to podlać jeszcze odrobiną

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania