mięso duszone - 8529 przepisów (strona:290/569)

Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem 134

sama ścianka pomidora. Miąższ zachować. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę posiekaną w piórka, zeszklić. Dodać mięso mielone i lekko podsmażyć. Dodać wydrążony i pokrojony miąższ z pomidorów, czosnek przeciśnięty przez praskę i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i dodać zioła, lekko posolić.  Dusić na małym ogniu ok. 20-30 minut, do czasu aż większość wody odparuje. Doprawić ostatecznie

Ze smakiem bez glutenu
Pilaw z kaszą bulgur 155

mielone i wszystko przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne i ostrą papryką. Smażyć, aż do zmiany koloru mięsa (co jakiś czas mieszając). Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy, wsypać opłukaną kaszę bulgur, dodać pokrojone pieczarki oraz wlać wodę. Patelnię przykryć pokrywką i całość dusić około 20 minut.  Co jakiś czas, wszystkie składniki delikatnie wymieszać ze sobą. Ewentualnie całość mocniej doprawić

Ugotować
Potrawka z indyka z marchewką 121

półplasterki. Do gotującej się wody wrzucić mięso, przemieszać i potrzymać na większym ogniu, aby całe mięso zmieniło kolor, zmniejszyć temperaturę pod garnkiem. dodać przyprawy  cynamon, estragon, pieprz, sól, a jeżeli ktoś lubi również curry. Trochę poddusić, a potem dodać marchewkę i dusić razem do miękkości. Podawać z ryżem lub makaronem. Potrawę tą co i raz robiłam podczas karmienia dziecka

Państwo Wojtczuk gotują
Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami 224

plastry o grubości 1-2cm. Olej rozgrzewamy na patelni. Gdy będzie gorący, układamy plastry mięsa i chwilę smażymy z obu stron. Doprawiamy je solą i pieprzem. Wypuszczony, mięsny sok pozostawiamy i dolewamy wodę, sos sojowy oraz dodajemy pieprz cayenne. Całość dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy pokrywkę i dodajemy pomidory z winem oraz śmietankę

Be Fit Be Strong
"Ostatnia rodzina" od kuchni czyli przysmaki Beksińskich - Nobo Cafe 169

jest to wołowina, rozbita w sosie własnym gotowana z dużą ilością czosnku i pieprzu. Duszona, nie smażona. Nic nie robimy na zapas więc może trzeba czekać na to troszkę dłużej niż gdzie indziej. Jeżeli ktoś powie, ze nie chce danego mięsa z ryżem to dostanie z kaszą. Wszystko można zamówić w wersji mniej ostrej lub bardziej, wedle upodobań

Czarnawisienka
PULPETY W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 139

pokrojone na mniejsze kawałki ananasa, wlać sok, jak jest potrzeba doprawić przyprawami i octem.  * Do mięsa dodać sól,pieprz, formować kuleczki, obtoczyć w macę, obsmażyć na rumiano na oleju. Kiedy pulpeciki się zezłocą, zlać olej z patelni, dodać sos słodko kwaśny, Dusić razem ok 10 minut. Podawać z ziemniaczkami

Z Majeczką w kuchni
Makaron z czosnkiem niedźwiedzim i warzywami 121

polać zimną wodą. Międzyczasie pokroić drobno cebulkę, dać na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie dodać mięso mielone i nadal smażyć. Pokroić pomidora i dodać na patelnię. Mieszać co jakiś czas i smażyć. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Dodać opakowanie Bukietu warzyw i dusić pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając co jakiś czas. Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać i podsmażyć jeszcze

Gotuję Testuję
Zupa gulaszowa-GULYASLEVES 119

mogą być za małe ani za duże. W dużym garnku rozgrzewamy smalec , albo olej i smażymy mięso na ciemno-brązowy kolor . Następnie dodajemy cebule (szeroka kostka) marchew i smażymy dobre 10 minut, dodajemy liść laurowy Podlewamy wodą tak by zakryć i dusimy 20 minutek. Następnie dodajemy pieczarki i po następnych 20 minutach paprykę , cukinie ,pomidory , kostkę rosołową, i resztę składników

Viola cooks with passion
Pörkölt, czyli oryginalny gulasz węgierski 146

paście nie musimy się tak śpieszyć. Wówczas dodajemy wino po kilku minutach. Następnie dolewamy wodę. Mięso powinno być przykryte, a woda sięgać powiedzmy połowy kociołka. Ale uważajmy, aby nie było za dużo wody, to nie jest wskazane. Po około 20 minutach duszenia dodajemy sól i pieprz do smaku. Gulasz może się dusić nawet do 2-3 godziny. Musimy po prostu

Marder&Marder Manufacture
Rolada drobiowa z podwędzanymi śliwkami i serem 117

zwijamy jak roladę dociskając mięsko. Nićmi ( cienka dratwa) związujemy roladkę ( ja to robię tak jak na mięso czyli jak baleron związuje. Krok 2 Na talerz wsypuje zmielone płatki owsiane. Roladę maczam w jajku, a następnie w płatkach owsianych.Smażę przykryte pokrywką i duszę.ser troszkę wypływa ale to nic nie szkodzi.Polecam roladę bo jest przepyszna. Po usmażeniu i podduszeniu można

Różowa kuchnia
MIELONE Z PIECZARKAMI I OREGANO 145

łyżkę oleju,podgrzać,wrzucič cebulę i posiekany czosnek,razem podsmażyć,przestudzić,połączyć z mielonym mięsem i jajkiem,dodać sól,pieprz i oregano,wymieszać.Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy je w tartej bułce i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.Podajemy z duszoną marchewką, z młodymi ziemniakami i buraczkami z wody.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
GULASZ Z CHORIZO I SOJĄ 100

PRZYGOTOWANIE :  Mięso kroimy, oprószamy mąką i podpiekamy na oleju w wysokiej patelni. Dodajemy pokrojony czosnek, cebulę oraz chorizo, liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach, wlewamy bulion i dusimy 20 minut.  Warzywa kroimy w kostkę a chorizo w talarki, wszystko przekładamy do gulaszu wraz z pomidorami, mieszamy i dalej dusimy.  Gulasz doprawiamy do smaku przyprawami, dokładamy przecier pomidorowy

Kulinarne Fantazje Marioli
PASZTET WIELKANOCNY 149

Sposób przyrządzenia:   W dużej głębokiej patelni podsmażyć boczek, tak aby puścił tłuszcz i kolejno dodawać: mięso drobno pokrojone, wątróbkę, warzywa oraz sól i pieprz. Smażyć ok. 10 min mieszając raz na jakiś czas. Następnie zalać wodą tak, aby przykryć zawartość garnka. Dusić na małym ogniu, ok 45 minut.  Po przestygnięciu  wszystko zblendować lub zmielić przez maszynkę

pieprzny smaczek
Pulpety wołowo-gryczane z puree marchewkowym i zielonymi warzywami 93

Delikatne pulpety z chudego mięsa wołowego, ugotowane razem z pyszną kaszą gryczaną. Użyłam niepalonej bo jest dużo zdrowsza. Pulpety podałam na gładkim puree z marchewki a całość uzupełniły zielone, krótko duszone warzywa. Do doprawienia użyłam orientalnych przypraw i mięty dzięki czemu obiad był aromatyczny i pyszny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z PAPRYKĄ 122

paski.  Warzywa dodać do polędwiczek i smażyć do zeszklenia.  Następnie podlać bulionem i dusić pod przykryciem ok. 15-20 min.  W międzyczasie doprawić papryką, solą i pieprzem.  Mąkę i śmietanę wymieszać w kubku z wodą i pomału wlewać do mięsa aż sos osiągnie odpowiednią gęstość.  Posypać majerankiem.  SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą

Proponowane wyszukiwania