mięso duszone - 8529 przepisów (strona:290/569)

Pulpety wołowo-gryczane z puree marchewkowym i zielonymi warzywami 98

Delikatne pulpety z chudego mięsa wołowego, ugotowane razem z pyszną kaszą gryczaną. Użyłam niepalonej bo jest dużo zdrowsza. Pulpety podałam na gładkim puree z marchewki a całość uzupełniły zielone, krótko duszone warzywa. Do doprawienia użyłam orientalnych przypraw i mięty dzięki czemu obiad był aromatyczny i pyszny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z PAPRYKĄ 126

paski.  Warzywa dodać do polędwiczek i smażyć do zeszklenia.  Następnie podlać bulionem i dusić pod przykryciem ok. 15-20 min.  W międzyczasie doprawić papryką, solą i pieprzem.  Mąkę i śmietanę wymieszać w kubku z wodą i pomału wlewać do mięsa aż sos osiągnie odpowiednią gęstość.  Posypać majerankiem.  SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Chorwackie specjały, czyli Cobnac w mojej wersji 161

podsmażamy razem z czosnkiem na oliwie aż się lekko zrumieni. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, sól morską, świeżo mielony pieprz i podsmażamy przez ok. 5 minut. Po tym czasie zalewamy całość ciepłą wodą, dodajemy ziele angielskie oraz listek laurowy i dusimy całość aż woda całkowicie się zredukuje. Po tym czasie dodajemy ponownie odrobinę wody oraz pokrojone pomidory wraz

Emcia Pichci
Dyniowe curry z kurczaka 194

kurczaka z marynatą ułożyć na rozgrzanej patelni, dodać drobno posiekany czosnek i cebulę. Podsmażyć mięso do zrumienienia  w międzyczasie pokroić w kostkę dynię, cukinię i jabłko (obrane ze skórki).  do podsmażonego kurczaka dodać mleko kokosowe, czerwoną pastę curry, cukier i dusić około 10-15 minut. Dodać pokrojone w kostkę warzywa: dynię i cukinię. Dusić jeszcze około 10 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka makaronowa 121

patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną pióra cebulę i czosnek i smażymy przez kilka minut. Następnie wrzucamy mięso mielone i za pomocą widelca rozdrabniamy je na patelni. Gdy mi ę so zbrązowieje wlewamy sos pomidorowy, doprawiamy przyprawami ( sól, pieprz, oregano i bazylia) i dusimy przez około 10 minut. Ser żółty ścieramy na tarce. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i obsypać bułką tartą

Smaczne Potrawy
Domowy paprykarz 121

oliwa przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, papryka łagodna Wykonanie:  Ryż gotujemy. Z wędzonej makreli oddzielamy mięso od skóry i ości. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy krótko pokrojoną w kostkę cebulę - ok. 2 min, następnie dodajemy marchew startą na tarce o grubych oczkach. Dusimy pod przykryciem do chwili, gdy warzywa będą miękkie. Potem dodajemy koncentrat, ketchup, ryż, makrelę i doprawiamy

psgotujemy
Chili con carne. 166

oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek, kumin, oregano i słodką paprykę i smażymy przez minutę. Następnie wrzucamy mięso mielone i obsmażamy na mocnym ogniu cały czas mieszając. Dodajemy pomidory z puszki, pokrojoną w kostkę paprykę oraz pozbawione pestek, posiekane papryczki chili. Przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę

Symfonia smakowa
Schab Duszony z warzywami 154

piekarniku więc umknę przed gorącem ,  będzie pysznie .   Składniki na schab duszony: schab 12 plastrów ( 1,20 kg) 3 łyżki przyprawy Kebabczeta   ( Mieszanka przypraw do kiełbas i wszelkiego rodzaju pieczeni i zrazów mielonych)  sól prowansalska do natarcia mięsa . Dodatkowo: papryka czerwona 1 szt cukinie 100 g pomidory 2 szt   woda

Różowa kuchnia
Roladki z porą w sosie serowym 155

godzinę. Liście pora obgotowujemy ok 2-3 minut aby były miękkie i łatwo się zwijały. Gdy mięso poleżało zwijamy razem z porą i wbijamy wykałaczkę aby się nie rozwijało. Roladki obsmażamy z wszystkich stron i podlewamy niewielką ilością wody, podkręcamy palnik i dusimy do miękkości. Sos serowy: 1/4 kostki sera feta 1/2 kulki sera mozzarella kawałek sera gorgonzola ( zależy

harrisa
Lazania z mięsem mielonym 164

olej i zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i smażyć stałe mieszając. Kiedy mięso już nie będzie surowe dodać rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem, przecier pomidorowy,majeranek,liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Chwilę wszystko razem dusić. Sos beszamelowy W małym garnku rozgrzać masło i wsypać mąkę stale szybko mieszać trzepaczką, aby nie powstały

O kuchni z uczuciem
Młoda kapusta z młodymi ziemniaczkami 81

godziny, aby się przeżarła. W rondlu  rozgrzać olej, następnie zeszklić na nim cebulkę a następnie mięso i przecier pomidorowy. Po odpowiednim podsmażeniu wkładać stopniowo poszatkowane warzywa i mieszać. Od czasu do czasu podlewać niewielka ilością wody. Przykryć i na małym ogniu dusić do miękkości (około 20 minut).  Na koniec dodać śmietanę i zagotować (czyli na full

MarciochaKucharzy
Chili con carne z soczewicą 198

Smażyć razem przez 5 minut. Mięso przełożyć do większego naczynia - garnek lub duża, wysoka patelnia. Do mięsa z papryką dodać ugotowaną, odsączoną soczewicę, odsączoną kukurydzę, pokrojone w plastry pieczarki i pomidory z puszki. Smażyć 2-3 minuty. Następnie wlać passatę pomidorową i dusić około 10-15 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodać posiekany czosnek i przyprawy. Chili con carne

kolorowotorcikowo
Gulasz z ciecierzycą w roli głównej na indyjską nutę 161

Ciecierzycę i groszek odsączyć z zalewy i przelać zimną wodą. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać mięso i pokrojone w ćwiartki pieczarki i dalej smażyć około 10 minut. Po tym czasie dodać ciecierzycę i groszek, zalać bulionem, dodać przecier pomidorowy, przyprawy i dusić na małym ogniu ok 30-40 minut

Jadło i czytadło
Makaron z sosem szpinakowo-serowym 128

szklanka bulionu warzywnego - 2 duże ząbki czosnku - 1/4 szklanki śmietany 30% - sól, biały pieprz - makaron Wykonanie: Mięso podsmażyć na oleju, dodać szpinak i smażyć do miękkości, dodać przeciśnięty czosnek i podsmażać do odparowania wody. Gdy woda odparuje zalać bulionem, dodać mleko i dusić wszystko około 10 minut. Dodać śmietanę i pokruszony ser, gotować do rozpuszczenia sera. Doprawić solą (ja soli

dom-agi.pl
w owocach goi , z jabłkiem i cebulką 105

smaku owoce goi Wykonanie: Kotlety karkówki rozbijamy-ugniatamy  palcami po obu stronach. Z każdej strony mięso przyprawiam solą, pieprzem i świeżym czosnkiem. Odstawiam na co najmniej 2 – 3 godziny. Następnie smażymy na średnio rozgrzanym oleju przez 10-12 minut. Pokrojoną cebulkę dusimy  na małym ogniu,z dodatkiem łyżeczki cukru i soli.Gdy się zeszkli dodajemy  pokrojone w plasterki

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania