mięso duszone - 8529 przepisów (strona:297/569)

LENIWE GOŁĄBKI-JAK JE ZROBIĆ 128

drobno poszatkowač,pieczarki pokroić w kostkę,cebulę drobno posiekač.Do kapusty dodać pieczarki, mięso mielone,cebulę ,jajka,sól,pieprz,kaszę mannę,dobrze wymieszać.Formować kotlety ,obsmazyć je na oleju i ułożyć w garnku lub rondlu.Zalać zrobionym sosem pomidorowo- śmietanowym i dusić 30 minut. Wszystkie składniki na sos oprócz śmietany wymieszać i zagotować.Zestawic z ognia.Zachartowac śmietanę kilkoma

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety mielone z quinoy i indyka z ziołami 169

koniec dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Quinoę mieszamy z mielonym mięsem, jajkiem i siekanymi ziołami doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy cebulę. Następnie mieszamy dokładnie formujemy kotlety i smażymy z obu stron na klarowanym maśle, a następnie jeszcze chwile dusimy z odrobina wody. Smacznego

Quinoa Raz!
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 153

jakieś 10 minut.  Sos warzywny studzimy, jest już dość gęsty i teraz dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.  Papryki nadziewamy pastą, przykrywamy kapelusikami, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym bądź dużym garnku, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, na średnim ogniu około 25-30 minut. Uważając aby papryka nam się

Kulinarne Fantazje Marioli
Schab w orientalnym sosie z makaronem soba 84

składników. Zalewamy wrzątkiem (ok. 300-350 ml), zmniejszamy płomień. Następnie dodajemy jagody, sambal oelek i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu z mięsem. Zagęszczamy sos i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na talerze nakładamy makaron, układamy

R'n'G Kitchen
Swojska dynia z ziemniakami. Na jednogarnkowy obiad. 103

plastry, posól i zeszklij na patelni na oleju lub maśle. Dodaj pokrojone w plastry mięso, smaż kilka minut. W tym czasie dynię pozbawioną pestek pokrój na małe kawałki (hokkaido nie trzeba obierać), dolej około 1/2 szklanki wody, dodaj przyprawy oraz miód i duś pod przykryciem 10 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki (podobnie jak dynię), duś jeszcze 10 minut ewentualnie

Smakuje zdrowo
Poniedziałkowy "fit" - Strogonow z indykiem 147

minut mieszając.  Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. wrzucamy do mięsa i podduszamy 5 minut, następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.  Całość zalewamy około 300 ml wody i dodajemy zblendowane pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami. Dusimy przez około 15 minut.  Podajemy ze szczyptą posiekanego szczypioru

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pulpeciki w sosie pomidorowym 93

wodzie. Następnie odciskamy ją z nadmiaru wody.   Jajko i bułkę dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.   Formujemy małe kuleczki.   Gotujemy je na mniejszym ogniu. Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do pulpetów.   Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę. Jeżeli jest taka potrzeba przyprawiamy solą i pieprzem. Smacznego

Passion of Cooking
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 180

oleju podsmażyć na złoty kolor kosteczki kurczaka. Kurczaka należy podsmażać krótko, na dużym ogniu - wówczas mięso pozostanie soczyste. Podsmażonego kurczaka przełożyć do garnka z pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Zalać 500 ml zimnej wody. Dodać startą marchewkę, pokrojone ogórki, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 30 minut. W razie potrzeby dolać wody. Łyżkę mąki

Gospodyni Miejska
Pilaw z wieprzowiną i groszkiem 124

kawałki o grubości do 0,5 cm.  W głębokim rondlu rozgrzewam olej, podsmażam mięso, dodaję chili, czosnek i pieczarki. Przesmażam szybko. W tym momencie wsypuję ryż, mieszam aby każde ziarenko było oblepione smakiem. Solę do smaku i zalewam do równości wodą. Duszę pod przykryciem, zaglądając od czasu do czasu czy ryż wchłonął wodę. Po pierwszym wchłonięciu wody w ziarna

kawawszklance
klasyka w kuchni czyli spaghetti bolognese 100

mięso wołowe, smażąc całość na dość dużym ogniu przez pięć minut. Teraz możemy do mięsa i warzyw dodać  pomidory obrane ze skóry i pokrojone w cząstki, oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę. całość  doprawiamy solą , pieprzem, oraz szczyptą bazylii, nakrywamy przykrywką i dusimy przez 20-25 minut.  W tym czasie w oddzielnym garnku gotujemy makaron. Po ugotowaniu

Miód i pieprz
zapiekany bakłażan faszerowany wołowiną 146

mięso wołowe, smażąc całość na dość dużym ogniu przez pięć minut. Teraz możemy do mięsa i warzyw dodać  pomidory obrane ze skóry i pokrojone w cząstki, oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę. całość  doprawiamy solą , pieprzem, oraz szczyptą bazylii, nakrywamy przykrywką i dusimy przez 7-10 minut.  Ciepły farsz układamy w wyjętych z piekarnika bakłażanach, a następnie

Miód i pieprz
KANAPKA Z KURCZAKIEM – WIEDŹMIN – kurczak marynowany w piwie stout 217

szczypcami (nie nakłuwajcie go widelcem ani nie przyciskajcie do patelni, bo wypłyną Wam soki i mięso nie będzie już tak soczyste). Pod koniec smażenia podlewamy filety kilkoma łyżkami wody (będzie skwierczeć i dymić), potrząsamy patelnią, a następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy gaz do minimum, dusimy 1 min, a następnie wyłączamy palnik. Odkrywamy kurczaka, ściągamy go z patelni i przenosimy na talerz

Nerds Kitchen
Leczo 129

zmiękną to na końcu dodajemy pomidory i jeszcze chwilę dusimy. Na końcu wrzucamy duszonego kurczaka i doprawiamy solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym. Zamiast kurczaka można też użyć kiełbasy czy parówek – kroimy na małe kawałki i podsmażamy. Jeżeli ktoś nie jada mięsa to polecam część z samymi warzywami – też jest pyszna Smacznego

Kuchenne Wariacje
Sos pieczarkowy do ryżu i makaronu 341

się zeszkli, następnie zalewam lekko wodą. Dodaję pokrojone pieczarki i solę, aby puściły wodę. Wszystko duszę na małym ogniu około 20 minut. Międzyczasie przygotowuje kurczaka. Pierś kroję w kostkę i przyprawiam solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, estragonem oraz tymiankiem, podsmażam na osobnej patelni. Gotowe mięso dodaję do pieczarek. Aby nadać konsystencje sosu, łyżkę skrobi rozcieńczam z wodą (pół szklanki) następnie zalewam

Pause Gotowanie!
Gulasz z ciecierzycą 191

talerz. Na pozostałym tłuszczu przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek wraz ze słodką papryką. Dodajemy mięso, posiekaną papryczkę chili ( bez pestek), pomidory z zalewą i wino. Gotujemy 2-3 minuty, po czym wlewamy bulion, dodajemy ciecierzycę, zioła, cukier, liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 1,5 godziny. Ewentualnie dosmaczamy solą  i pieprzem. Podajemy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania