Zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia, podsmażamy lekko policzki na maśle klarowanym. Dodajemy marynatę oraz bulion. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodajemy śmietanę. Chwilkę gotujemy. Wyjmujemy policzki, sos miksujemy i przecieramy przez sito ( dzięki temu sos będzie aksamitny ). Mięso ponownie umieszczamy w sosie. Podajemy z ziemniakami lub kluskami. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewywrzątku, wystudziłem, wymieszałem z mąką ziemniaczaną, doprawiłem chińską przyprawą. Na rozgrzanym na dużej patelni usmażyłem mięso ok. 5-8 minut, mieszając. Dodałem paprykę, cebulę i mieszając smażyłem jeszcze 2-3 minuty na dużym ogniu. Dodałem owoce, bulion i mieszając dusiłem 2 minuty od chwili zawrzenia. Podałem z ugotowanym ryżem
R'n'G Kitchengarnka.Dusić ok. 7 min, dolewając ok. pół szklanki wody żeby wytworzył się syrop. Dusić aż owoce będą miękkie a woda wyparuję. Ser gorgonzola rozpuścić w szerokim rondlu, dodając powoli jogurt i śmietanę. Orzechy sparzyć wrzątkiem, drobno pokroić. Mięso i sos wymieszać z gruszkami i orzechami , dodać dużą ilość świeżo mielonego pieprzu. Jeść!!!!! Podawać z kaszą
pieprzny smaczekciasto na kule wielkości jaja kurzego i odstawić na pół godziny. W między czasie rozgrzać oliwę, włożyć mięso i zmieloną paprykę, smażyć powoli przez 15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać ketchup, zmiażdżony czosnek, odsączoną kukurydzę i sól do smaku. Dusić jeszcze przez 5 minut i odstawić pod przykryciem do czasu usmażenia tortilli. Kule kukurydziane wałkować na placki
Tradycyjna Kuchniapodduszamy na łyżce oleju. Goździki miażdżymy w moździerzu ( jeśli nie mamy to na desce tłuczkiem do mięsa) tak samo postępujemy z kolendrą. Imbir ścieramy na średnich oczkach tarki. Wszystkie podane w przepisie składniki (oprócz octu) dodajemy do śliwek. Przykrywamy i dusimy ok. 1, 5 godziny od czasu , do czasu mieszając. Pod koniec dodajemy ocet balsamiczny i jabłkowy. Ja zawsze
W kuchennym oknie Ewyoraz marchewkę, zeszklić, dodać papryki, chwilę jeszcze razem smażyć uważając by nie przypalić. Na koniec dodajemy mięso i smażymy, aż lekko się zarumieni. Do warzyw wlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, bazylię oraz oregano. Wszystko dusimy przez 10-15 minut. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasisłodkiej 3 czubate łyżeczki oregano 1 duży ząbek czosnku makaron spaghetti 440 g (4 porcje) Wykonanie: Mięso podsmażamy na oleju około 5- 6 minut. Dodajemy naturalną Vegetę, liście laurowe, solimy i pieprzymy, wlewamy około 900 ml gorącej wody, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Dodajemy cebulę, pokrojoną w drobną kostkę, przykrywamy i dusimy kolejne 5 minut. Dodajemy
Smak mojego domuplasterki, a cebulę w piórka. Wszystko razem podsmażyć na tłuszczu po indyku i połączyć z mięsem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na szóstki i dodać do reszty - razem z listkiem laurowym i zielem angielskim. Całość zalać bulionem i dusić (pod przykryciem) do miękkości. (Od czasu do czasu gulasz należy przemieszać.) Pod koniec gotowania wsypać pozostałe przyprawy
Di gotujeoprószyć solą oraz słodką papryką. Całość podsmażyć i przełożyć do garnka. Warzywa pokroić i dodać do mięsa. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili. Wszystko razem zalać gorącym bulionem. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Gulasz dusić (pod przykryciem) przez około 20-30 minut
Di gotujeDelikatny stek wołowy z warzywami duszony w pomidorowym sosie. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 4 befsztyki wołowe, najlepiej z polędwicy 1 duża cukinia 2
Tureckie Przepisypestek) drobno siekamy. W woku rozgrzewamy olej i podsmażamy przez 2 minuty pastę curry. Następnie dodajemy mięso wraz z żółtą papryką i przesmażamy około 4 minuty na dużym ogniu. Wlewamy mleko kokosowe, wrzucamy chili, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Dusimy około 3 minut. W tym czasie doprawiamy sokiem z limonki, sosem rybnym, trawką cytrynową i cukrem
Moje Kuchenne Rewelacjełyżeczki chilli Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na tłuszczu. Dodajemy posiekaną kapustę. Dusimy do czasu aż zmięknie. Mieszamy z ryżem. Jak trzeba to jeszcze doprawiamy. źródło: przepis od znajomego Ilość
Pobite gary Barbarypieprzem, wymieszałam, odstawiłam na 2 godziny do lodówki. Niewielką ilość oliwy wlałam na patelnię, podgrzałam, dodałam mięso oprószone mąką, podsmażyłam, przełożyłam do garnka, zalałam bulionem, dodałam podsmażoną cebulkę którą wcześniej pokroiłam w kosteczkę liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko razem dusiłam przez 40 minut. Oczyszczone, pokrojone w plastry grzyby podsmażyłam na patelni z niewielką ilością oliwy, dodałam do mięska
Darcia w kuchnipółplasterki. Dusić na tłuszczu około 10 minut, wlać sok z czarnej porzeczki i wino, dodać rozgniecione goździki. Dusić jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku miodem i solą. Bagietkę pokroić na kawałki, każdy przekroić wzdłuż na pół. Kaczkę wyjąć z piekarnika. Mięso porwać na kawałki, wyjmując przy okazji kości i kosteczki :) Posmarować bagietki tłuszczem z kaczki, wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garów