mięso duszone - 8529 przepisów (strona:282/569)

kotlety mielone z indyka z kapustą... 198

mielonego mięsa, drobno pokrojoną cebulę kapustę drobno pokroić i zalać wrzątkiem, odcedzić na sitku i wyrobić z mięsem formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety, pod koniec nakryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu odparować nadmiar płynu - soczyste, drobiowe kotlety, na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Piersi kaczki z cykorią 121

wcześniej rozgrzanego do 180 stopni C, piekłem 10 minut. Upieczone, obłożone folią aluminiową, przełożyłem na kratkę, aby mięso odpoczęło 10 minut. Tłuszcz wytopiony z kaczki wymieszałem ze zredukowanym sokiem pomarańczowym, podgrzałem, dodałem starty imbir i sos sojowy. Włożyłem oczyszczone przekrojone cykorie, dusiłem 10 minut. Podałem z kaczką oprószoną solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Schab w pomidorach z młodymi ziemniaczkami , w ziołach / Mini pizze na cieście francuskim 173

rozłóż na rozgrzanej dobrej patelni. Jeśli chcesz dodaj kilka kropel oliwy z oliwek. Posól, dosmacz pieprzem. Zetnij mięso z obu stron, może być na rumiano. Wlej pomidory prosto z puszki, rozprowadź na schabie, posól , popieprz, dodaj bazylię i majeranek. Zamknij pokrywę duś na małym ogniu. Jeśli chcesz dosmacz oliwą z oliwek. Po chwili dodaj ziemniaki, wymieszaj delikatnie z pomidorami. Dopraw

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki z mozzarellą i boczkiem. 119

Rozbijamy za pomocą tłuczka. Oprószamy solą, pieprzem i paprykami. Ser kroimy w słupki. Układamy na mięsie i zwijamy roladkę. Następnie owijamy boczkiem i spinamy wykałaczką. Roladki obsmażamy z każdej strony na oleju. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy rozmaryn i majeranek. Dusimy na małym ogniu ok. godzinkę.  Smacznego

Magia jedzenia.
Makaron w kokosowym sosie curry z mango 142

gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. Mango kroimy w grubą kostkę, imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mięso podsmażamy na łyżce tłuszczu, gdy się zrumieni dodajemy cebulę i czosnek, smażymy razem kilka minut. Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy paprykę, imbir, przyprawy i dusimy razem 10-15 minut. Pod koniec dodajemy mango. Makaron gotujemy al dente, odsączamy i mieszamy z sosem. Podajemy

Smak mojej kuchni
Wiosenny kurczak z razowym penne 156

małe różyczki. Szczypiorek i natkę pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy kurczaka i przesmażamy. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pieczarki, brokuł oraz kukurydzę. Całość dokładnie mieszamy. Wlewamy wodę oraz wkładamy kawałki serka topionego. Wsypujemy szczypiorek i natkę pietruszki. Całość dusimy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i liściem lubczyku. Makaron gotujemy

VioletoweKucharzenie
Gulasz z cytrynową nutą i fasolką szparagową. 230

Skworcu  do podania Przygotowanie; Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej wrzucamy mięso, oprószamy lekko mąką po wierzchu i rumienimy z każdej strony. Zalewamy ciepłą woda. Dorzucamy listki limonki i pokrojoną marchewkę a także płatki cebuli. Dusimy do miękkości. Kiedy wszystko jest już miękkie dorzucamy oczyszczoną fasolę szparagową (może być mrożona). Doprawiamy do smaku solą

Radość kipiąca uśmiechem.
Policzki wieprzowe marynowane w miodzie, sosie sojowym i winie 183

Zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia, podsmażamy lekko policzki na maśle klarowanym. Dodajemy marynatę oraz bulion. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodajemy śmietanę. Chwilkę gotujemy. Wyjmujemy policzki, sos miksujemy i przecieramy przez sito ( dzięki temu sos będzie aksamitny ). Mięso ponownie umieszczamy w sosie. Podajemy z ziemniakami lub kluskami. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Indyk w słodko-pikantnym sosie 127

wrzątku, wystudziłem, wymieszałem z mąką ziemniaczaną, doprawiłem chińską przyprawą. Na rozgrzanym na dużej patelni usmażyłem mięso ok. 5-8 minut, mieszając. Dodałem paprykę, cebulę i mieszając smażyłem jeszcze 2-3 minuty na dużym ogniu. Dodałem owoce, bulion i mieszając dusiłem 2 minuty od chwili zawrzenia. Podałem z ugotowanym ryżem

R'n'G Kitchen
GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA Z SOSEM Z GORGONZOLI, GRUSZKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI 165

garnka.Dusić ok. 7 min, dolewając  ok. pół szklanki wody żeby wytworzył się syrop. Dusić aż owoce będą miękkie a woda wyparuję.  Ser gorgonzola rozpuścić w szerokim rondlu, dodając powoli jogurt i śmietanę.  Orzechy sparzyć wrzątkiem, drobno pokroić. Mięso i sos wymieszać z gruszkami i orzechami , dodać dużą ilość świeżo mielonego pieprzu.  Jeść!!!!! Podawać z kaszą

pieprzny smaczek
Tortilla kukurydziana 169

ciasto na kule wielkości jaja kurzego i odstawić na pół godziny. W między czasie rozgrzać oliwę, włożyć mięso i zmieloną paprykę, smażyć powoli przez 15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać ketchup, zmiażdżony czosnek, odsączoną kukurydzę i sól do smaku. Dusić jeszcze przez 5 minut i odstawić pod przykryciem do czasu usmażenia tortilli. Kule kukurydziane wałkować na placki

Tradycyjna Kuchnia
Chutney śliwkowy 150

podduszamy na łyżce oleju. Goździki miażdżymy w moździerzu  ( jeśli nie mamy to na desce tłuczkiem do mięsa) tak samo postępujemy z kolendrą. Imbir ścieramy na średnich oczkach tarki. Wszystkie podane w przepisie składniki (oprócz octu) dodajemy do śliwek. Przykrywamy i dusimy ok. 1, 5 godziny od czasu , do czasu mieszając. Pod koniec dodajemy ocet balsamiczny i jabłkowy. Ja zawsze

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak z papryką 571

oraz marchewkę, zeszklić, dodać papryki, chwilę jeszcze razem smażyć uważając by nie przypalić. Na koniec dodajemy mięso i smażymy, aż lekko się zarumieni. Do warzyw wlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, bazylię oraz oregano. Wszystko dusimy przez 10-15 minut. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Spaghetti z mięsem i marchewką 166

słodkiej 3 czubate łyżeczki oregano 1 duży ząbek czosnku makaron spaghetti 440 g (4 porcje) Wykonanie: Mięso podsmażamy na oleju około 5- 6 minut.  Dodajemy naturalną Vegetę, liście laurowe, solimy i pieprzymy,  wlewamy około 900 ml gorącej wody, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Dodajemy cebulę, pokrojoną w drobną kostkę, przykrywamy i dusimy kolejne 5 minut.  Dodajemy

Smak mojego domu
Gulasz z indyka z pieczarkami i lekkim sosem pomidorowym 161

plasterki,  a cebulę w piórka. Wszystko razem podsmażyć na tłuszczu po indyku i połączyć z mięsem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na szóstki i dodać do reszty - razem z listkiem laurowym i zielem angielskim.   Całość zalać bulionem i dusić (pod przykryciem) do miękkości. (Od czasu do czasu gulasz należy przemieszać.) Pod koniec gotowania wsypać pozostałe przyprawy

Di gotuje
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 143

oprószyć solą oraz słodką papryką. Całość podsmażyć i przełożyć do garnka. Warzywa pokroić i dodać do mięsa. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili.   Wszystko razem zalać gorącym bulionem. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Gulasz dusić (pod przykryciem) przez około 20-30 minut

Di gotuje
SEBZELİ BİFTEK, czyli befsztyk z warzywami 139

Delikatny stek wołowy z warzywami duszony w pomidorowym sosie. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 4 befsztyki wołowe, najlepiej z polędwicy 1 duża cukinia 2

Tureckie Przepisy
Czerwone curry z wieprzowiny 178

pestek) drobno siekamy. W woku rozgrzewamy olej i podsmażamy przez 2 minuty pastę curry. Następnie dodajemy mięso wraz z żółtą papryką i przesmażamy około 4 minuty na dużym ogniu. Wlewamy mleko kokosowe, wrzucamy chili, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień.  Dusimy około 3 minut.  W tym czasie doprawiamy sokiem z limonki, sosem rybnym, trawką cytrynową i cukrem

Moje Kuchenne Rewelacje
Danie chińskie 290

łyżeczki chilli Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na tłuszczu. Dodajemy posiekaną kapustę. Dusimy do czasu aż zmięknie. Mieszamy z ryżem. Jak trzeba to jeszcze doprawiamy.  źródło: przepis od znajomego Ilość

Pobite gary Barbary
gulasz z królika z leśnymi grzybami 132

pieprzem, wymieszałam, odstawiłam na 2 godziny do lodówki.  Niewielką ilość oliwy wlałam na patelnię, podgrzałam, dodałam mięso oprószone mąką, podsmażyłam, przełożyłam do garnka, zalałam bulionem, dodałam podsmażoną cebulkę którą wcześniej pokroiłam w kosteczkę liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko razem dusiłam przez 40 minut. Oczyszczone, pokrojone w plastry grzyby podsmażyłam na patelni z niewielką ilością oliwy, dodałam do mięska

Darcia w kuchni
Kanapki z rwaną kaczką 142

półplasterki. Dusić na tłuszczu około 10 minut, wlać sok z czarnej porzeczki i wino, dodać rozgniecione goździki. Dusić jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku miodem i solą. Bagietkę pokroić na kawałki, każdy przekroić wzdłuż na pół. Kaczkę wyjąć z piekarnika. Mięso porwać na kawałki, wyjmując przy okazji kości i kosteczki :) Posmarować bagietki tłuszczem z kaczki, wstawić do piekarnika nagrzanego

królestwo garów
Włochy: Risotto alla milanese 153

podany w ten sposób najlepiej pasuje do osso bucco, czyli steków z giczy cielęcej lub kurczaka cacciatore, duszonego z grzybami, pomidorami i winem, na którego przepis umieszczę następnym razem. PS. Taka ilość risotta wystarczyła nam na cztery obiady jako dodatek do mięsa. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kurczak z mango i papryczką chilli 161

samej patelni rumienimy pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekaną papryczkę chili. Warzywa przekładamy do mięsa. Do garnka dokładamy pokrojone w kostkę mango. Całość zalewamy mlekiem kokosowym. Dodajemy pastę curry i mielone chili. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 20 minut

Pobite gary Barbary
Leczo z cukinii i bakłażana 198

pieczarki, pierś z kurczaka, kiełbasę, pomidory. Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. Na koniec dodajemy poszatkowaną pietruszkę. Dusimy około 30 minut. SMACZNEGO Leczo możemy poddać pewnym modyfikacjom, a mianowicie zrobić z samej cukinii i dodać pokrojoną paprykę a jeżeli nie dodamy mięsa i kiełbasy, całość możemy umieścić w słoikach, pasteryzować ok 20 minut i otwierać zimą. Polecam również taką wersję

Smaki Ewy
Lasagne di carne 196

beszamelowy: 5 dag masła , 5 dag mąki , 1/2 szklanki mleka, sól gałka muszkatołowa , pieprz Przygotowanie   Pokroiłem mięso i wątróbki, oprószyłem mąką i usmażyłem na 2 łyżkach oliwy. Na pozostałej oliwie zeszkliłem posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. Wszystko przełożyłem do rondla, dusiłem godzinę, co jakiś czas podlewałem bulionem. Przestudziłem, przepuściłem dwa razy przez maszynkę. Dodałem stopione masło, jajko i pokrojoną

R'n'G Kitchen
22. Makaron ryżowy z zielonym sosem 157

Cebulę i paprykę kroimy na małe kawałeczki. Pierś z kurczaka smażymy na oliwie z oliwek. Po chwili, gdy mięso już trochę zbieleje, dorzucamy cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy naszą zieloną masę-sos, cukinię i paprykę. Dusimy pod przykryciem. Sos będzie gotowy gdy cukinia zmniejszy swoją objętość, a papryka będzie miękka. Na talerz nakładamy porcję

Be Fit Be Strong
Tagliatelle z cukinii 125

chwilimięso. Na patelni, drewnianą łyżką podzielić je na mniejsze kawałki. Smażyć przez około 20 minut aż mięso zbrązowieje. Dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i przesmażyć przez pół minuty. Następnie dodać pomidory. Doprowadzić do wrzenia do czym zmniejszyć ogień. Dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu.  Całość posypać parmezanem i udekorować czarnymi oliwkami. Wyszło pysznie

MarciochaKucharzy
Szynka duszona w curry z cukinią 121

olej i przekładamy mięso. Podsmażamy. Paprykę oraz cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa. Cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Również przekładamy do szynki. Podlewamy wodą i doprawiamy pieprzem, solą, słodką oraz ostrą papryką oraz curry. Dusimy około 60 minut na wolnym ogniu. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Knedle ziemniaczane z kiełbasą i kiszoną kapustą 174

oleju. Kapustę opłukać zimną wodą, odsączyć i posiekać. Dodać podsmażoną cebulkę, szczyptę kminku, podlać 3/4 szklanki wody. Dusić na małym ogniu około 50 minut, w razie potrzeby dolać odrobinę wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajko oraz mąkę, kaszę mannę i szczyptę soli. Zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta odrywać niewielkie porcje, delikatnie

Z miłości do słodkości
Makaron z indykiem, pieczarkami i cieciorką! 364

Dodaj przyprawy. Pieczarki umyj i pokrój na plasterki. W woku rozgrzej masło i oliwę z oliwek, Dodaj mięso, smażymy 3 minuty. Dodajemy po kolei: cebulę posiekaną, czosnek i pieczarki. Całość smażymy ciągle mieszając. Dolewamy 70 ml wody i przykrywamy pokrywką. Całość dusimy 15 minut, dodajemy cieciorkę i 200 ml wody, dusimy kolejne 15 minut. Zagęszczamy śmietanką i mąką.  Posypujemy

SMYKWKUCHNI
drobiowe mielone nadziane ćwikłą i z kaszą gryczaną na obiad... 215

jajkiem, bułką tartą, bułką odciśniętą z moczenia w wodzie, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą - nabrać porcje sporą mięsa, rozpłaszczyć na dłoni, dać porcję ćwikły i zlepić na mocno gorącym oleju smazyc z każdej strony rumiane kotlety, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu z 20 minut, drugą szklankę wody wymieszać z mąką, śmietaną 12% i mieszając zagęścić

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa gulaszowa 194

oliwę w garnku z grubym dnem - gdy oliwa jest rozgrzana wrzucam cebulę, potem czosnek i szklę - gdy mięso już przeszło obsypuję mąką ( zagęści nam to zupę ) - wrzucam do cebuli i obsmażam z każdej strony - dolewam ok 3 szklanek wody i tak duszę na średnim ogniu ok 15 minut - dorzucam seler naciowy, pietruszkę, marchew duszę kolejne 10 minut - na patelni rozgrzewam

Basia w kuchni
PIKANTNY SOS BOLOGNESE 199

papryczkę chili (pestki wcześniej usuwamy). Smażymy mieszając aż warzywa zmiękną.Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy mielone mięso i przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę, bazylię i oregano. Smażymy mieszając ok 15 minut po czym dodajemy pomidory w puszce. Zmniejszamy ogień i dusimy całość mieszając od czasu do czasu ok 15-20 minut, aż sok z pomidorów odparuje. Gorącym sosem polewamy

Walijskie Pichcenie
Wołowina po Burgundzku 182

czosnku i posiekane w talarki cebulę i marchew. Oprószyć mąką, smażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać boczek i mięso, podlać winem; dokładnie wymieszać. Dolać koncentrat pomidorowy i związane nicią gałązki pietruszki, rozmarynu i tymianku oraz liść laurowy. Zalać danie bulionem z kostki, dusić ok. 1 godziny. Podsmażyć na maśle pokrojone w talarki pieczarki. Usunąć z garnka bukiecik przypraw. Do wołowiny dodać

Apetyczna babeczka
Expresowe mielone z fasolą i sosem lutenica 199

przypraw 1 łyżeczka pikantnego sosu chili natka pietruszki 1 łyżka oleju ryżowego W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy mięso mielone, lekko obrumieniamy cały czas mieszając, dodajemy pokrojoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy cebula się zeszkli wlewamy cały słoik z sosem lutenica, dusimy ok. 5 minut, następnie dodajemy puszkę mieszanki fasoli wraz z zalewą, sos chili oraz posiekaną natkę pietruszki, mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pivovar u Fleku 177

cebuli słodka papryka, majeranek 1 kromka chleba razowego sól, pieprz 0,5 l piwa Lacjo Øl Mięso pokroiłam w paski, obtoczyłam w mące i podsmażyłam na oliwie (niestety). Dodałam pokrojoną cebulę oraz paprykę i majeranek. Podlałam ćwiartką piwa, wymieszałam i dusiłam pod przykryciem ponad 30 min. Sos zagęściłam pokruszoną kromką razowego chleba. Dodałam resztą piwa i gotowałam jeszcze przez

bastalena
Kurczak z bakaliami na ostro 229

uwolniły aromat .Dołożyć pokrojoną drobno szalotkę i smażyć aż będzie szklista. Odgarnąć szalotkę na bok. Włożyć mięso z marynatą i obrumienić z obu stron. Wlać bakalie razem z wodą w której się moczyły , dolać   wodę i syrop z brzoskwiń i dusić 45 minut na małym gazie. Wyłowić listek Kafiru, goździki, pieprz ziarnisty. Doprawić sosem sojowym papryką, oboma pieprzemi. Podawać

Buniabaje w kuchni
Buniowe mieszanie w giuweczu 198

inny. Jest giuwecz z baraniną i jest z wieprzowiną. Jest z kiełbasą , a jest też zupełnie bez mięsa. To taki typowy pasterski kociołek do którego wrzuca się to co akurat jest do zdobycia. W moich wersjach jest to po prostu papryka duszona z innymi warzywami i z reguły z kiełbasą. Jesienny giuwecz jest ze zrozumiałych względów najsmaczniejszy. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem 217

Witam Was! Uwielbiam kapustę! A Wy? Mogłabym ją jeść w każdej formie, na surowo, kiszoną, duszoną, gotowaną, w zupie. Z racji tego, iż mamy okres

Pora coś zjeść
Gulasz 120

potem scieramy na tarce i dorzucamy do miesa  Do miesa wlewamy wode, tak aby zakryla mieso  Dorzucamy pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy i jeden zabek czosnku Podsmarzamy pokolei pokrojona cebule, potem papryke i wszystko dodajemy do miesa Wszystko razem dusimy ok 1h  Potem w wodzie rozrobic dwie lyzki maki i dodac do gulaszu  Poczekac az zgestnieje

Klaudynkowa kuchnia
Zupa meksykańska z mięsem mielonym 226

podgrzewamy. Na rozgrzany smalec lub olej wrzucamy zmielone mięso, doprawiamy je kuminem, ostrą i słodką papryką oraz chili, mieszamy i podsmażamy często mieszając, dodajemy cebulę i czosnek, doprawiamy solą. Podsmażamy przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając i pilnując, żeby się nie przypaliło. Dodajemy krojone pomidory, chwilkę dusimy, następnie dodajemy kukurydzę i fasolę, oraz zioła prowansalskie lub suszoną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CHILLI DOGS – GTA SAN ANDREAS 255

doprawiamy je solą i mieszamy. 4. KONCENTRAT POMIDOROWY (2 min) Do mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy, i mieszając co jakiś czas, podsmażamy chwilę na dużym ogniu. 5. POMIDORY (15 min) Na patelnię wrzucamy pomidory z puszki lub 2 małe świeże sztuki (obrane i pokrojone w kostkę). Mieszamy i dusimy całość do momentu, aż pomidory rozpadną się a większość płynu wyparuje(...)podgrzanych/stostowanych bułek, wkładamy po jednej, podgrzanej parówce. Następnie nakładamy na to obfitą porcje sosu chili, posypujemy startym żółtym serem i polewamy musztardą. Chilli dog dzięki podwójnej porcji mięsa świetnie regeneruje – kilka porcji bez problemu uleczy nawet największe obrażenia po ulicznych strzelaninach. Tylko pamiętajcie, aby nie bić sprzedawcy ani rozjeżdżać stoiska , bo wtedy nici z tego smakołyku! * zdjęcie z gry pochodzi

Nerds Kitchen
Roladki z kurczaka po włosku, zapiekane z sosem marinara i mozarellą 419

przez folię spożywczą lub foliową torebkę – w ten sposób mięso się nie rwie i nie dziurawi, a co najważniejsze – nie pryska na około. Szpinak myjemy, pozbawiamy go twardych łodyżek. Kroimy niezbyt drobno. Rozpuszczamy na patelni dwie łyżki masła, wciskamy 2 małe ząbki czosnku. Wykładamy pokrojony szpinak i dusimy go około 2-3 minut, mieszając, aż zmięknie i zmniejszy objętość. Doprawiamy(...)termoobiegu. Formę do zapiekania lub naczynie żaroodporne bez pokrywki smarujemy masłem. W głębokim talerzu mieszamy bułkę tartą z tartym parmezanem. Kurczaka nadziewamy, rozkładając nadzienie w równych porcjach na mięso. Zawijamy rolady, maczamy je w rozbitych jajkach, tak by dokładnie się nimi pokryły i obtaczamy w bułce tartej zmieszanej z parmezanem. Rozkładamy roladki łączeniem do dołu w naszykowanej formie. Nie układajcie

Karo in the Kitchen
Zraziki mielone schabowo migdałowe 152

lubi sosy bardziej zawiesiste może dodać mąki). Dusimy ok. 15 minut. W tym czasie możemy przygotować dodatki, np. surówkę z marchewki i kaszę gryczaną. Z powyższych proporcji wyszło mi 9 sporych zrazów. Gotowe zraziki mielone schabowo migdałowe podałam z kaszą gryczaną i surówką ze startej marchewki. Dodatek boczku i migdałów sprawił, że mięso wyszło soczyste i o zaskakującym aromacie. Muszę

mojewypiekiinietylko
Skomponuj swój idealny lunch! 177

kłopotów z trawieniem. Produkty zawierające białko dzielimy na dwie grupy - pełnobiałkowe, w skład których wchodzą wszystkie niezbędne aminokwasy oraz te, w których brakuje przynajmniej jednego aminokwasu. Produkty pełnobiałkowe to : mięso, ryby, jaja,  mleko i inne produkty mleczne, soja Do drugiej grupy należą: fasola groszek, orzechy ziarna, pestki Więc które z nich najlepiej wybrać?  Jest mnóstwo opcji, m.in : pierś(...)pożywne sałatki na bazie kaszy i warzyw. Nierzadko dodaję ser feta lub mięso, np: kasza jaglana + cukinia + papryka + cebulka + ser feta + przyprawy (tylko sól i pieprz) Pokrojone warzywa podsmażam na niewielkiej ilości oleju, zalewam odrobiną wody, dodaję wcześniej ugotowaną kaszę i duszę kilka minut pod przykryciem. Na koniec doprawiam i posypuję serem feta. Gotowe. Potem

Kuchnia Ellie
KARKÓWKA W SOSIE POMIDOROWYM 131

ząbki czosnku mały słoik koncentratu pomidorowego Mięso pokroić w plastry ok 1 cm,przyprawić czosnkiem,solą,pieprzem i przyprawą do karkówki.Zostawić najlepiej kilka godzin w lodówce,po tym czasie obsmażyć je na patelni z obu stron.Mięso przełożyć do brytfanki lub do większego garnka,patelni....w zależności gdzie będziemy mięsko dalej dusić.U mnie tym razem na gazie

Niespełnione zdolności kulinarne
Udka pod jabłkową pierzynką 288

nasiennych, dodać do cebuli. Chwilkę przesmażyć i podlać cydrem. Dusić, aż płyn całkiem wyparuje, przyprawić solą, pieprzem, cynamonem i miodem. Odstawić do wystudzenia. Udka obedrzeć ze skóry i obtoczyć w jabłkach. Odstawić na co najmniej 3 godziny. Przełożyć do naczynia do zapiekania razem z marynatą jabłkową, wykładając ją na wierzch mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec

https:KKuchniaMniam
Weekendowy kociołek 238

się roztopi , dokładamy cebulę , boczek i zmiażdżony czosnek . Smażymy mieszając , jak zacznie pachnieć pieczoną cebulą , dorzucamy mięso i smażymy , aż się lekko przyrumieni , co jakiś czas mieszając . Następnie wkładamy pieczarki , marchew , selera , podlewamy 2 szklankami ciepłej wody , dodajemy 1/2 ilości przypraw i dusimy pod szczelnym przykryciem około 1,5 godziny , pilnując ognia ,żeby nie był zbyt mocny . Po upływie tego

Ogrodnik w podróży
Zupa gulaszowa: Listopadowe Wyzwanie Blogerek 154

najlepszą zupę gulaszową robi moja Teściowa. Moja nie do końca umywa się to Jej, ale też jest dobra, ba, nieskromnie powiem: bardzo dobra! :) Składniki: 2 duże cebule 500 g mięsa wołowego 1 duża papryka 2 średnie marchewki 1 litr bulionu - najlepiej wołowego, ale może być też warzywny 1 szklanka przecieru pomidorowego 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki(...)pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w krążki marchew po czym przykryć i dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas, przez 5-10 minut aż papryka się lekko zrumieni. Dodać bulion, przecier pomidorowy, liście laurowe, obie papryki i gotujemy na niewielkim ogniu przez około godzinę - mięso powinno być miękkie, a zupa trochę odparować i zmięknąć. Po tym czasie dodajemy pokrojone

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania