mięso duszone - 8529 przepisów (strona:275/569)

Duszona łopatka z kolorową papryką i makaronem z piekarnika. 316

warzywami i makaronem. Całość stanowi cały obiad. Potrawa jest przepyszna, sycąca i aromatyczna. Bardzo nam smakowała i pewnie jeszcze ją kiedyś powtórzę. Serdecznie zachęcam do skorzystania z przepisu!   DUSZONA ŁOPATKA Z KOLOROWĄ PAPRYKĄ I MAKARONEM Z PIEKARNIKA.           Składniki: około 400 g łopatki w plastrach 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 czerwonej(...)gniazd nasiennych i pokroić w paski. Rozgrzać olej na dużej, głębokiej patelni, mięso oprószyć mąką i smażyć z obu stron na złoto, po czym odstawić na bok. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek, dodać marchewkę i paprykę, smażyć 3 minuty. Wlać wino i dusić chwilę. Dodać bulion i pokrojone pomidory z puszki, doprawić solą, pieprzem czarnym i cayenne

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Karkówka długo pieczona - pieczeń staropolska na każdą okazję. 171

przegryzienie się z mięsem. W miarę możliwości przewracać karczek leżący w przyprawach. Mięso włożyć do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego, takiego które ma pokrywkę. Jeżeli nie masz typowej pokrywy, możesz wykorzystać taką od garnka - chodzi o to by pieczeń nie spiekła się zbyt mocno i lekko dusiła się. Najpierw piec bez przykrycia, w wysokiej temperaturze 200 stopni, przez 20 minut(...)około 1,5 cm. Nałożyć pokrywkę i piec jeszcze przez 2,5 godziny, jednak już w sporo niższej temperaturze - 150 stopni. Przez ten czas, co około pół godziny przekręcać mięso na inną stronę. Upieczoną pieczeń wyjąć, ale nie kroić jej od razu. Należy odczekać 10-15 minut, by mięso wewnątrz przestało wrzeć, da się lepiej kroić i nie będzie się

Poezja Smaków - blog kulinarny
PĘCZOTTO Z POLĘDWICZKĄ I MŁODĄ KAPUSTĄ 192

PĘCZOTTO Z POLĘDWICZKĄ I MŁODĄ KAPUSTĄ Zdrowy i pyszny obiad gotowy w pół godziny - pęczotto z kaszy pęczak z dodatkiem polędwiczki i młodej kapusty oraz plasterków marchewki.  Mięso przygotować należy na samym początku, obsmażając je tylko  delikatnie  ze wszystkich stron, a następnie pozostawić je w szczelnie przykrytym pojemniku(...)było wspaniale soczyste.  Do tego mnóstwo zdrowej kaszy pęczak, którą osobiście uwielbiam, i którą należy  podlewać bulionem (użyłam drobiowego, bo akurat taki miałam zamrożony), a następnie dusić, aż wchłonie cały płyn, aż powstanie z niej gęsta, aksamitna potrawka na kształt risotto. Do tego siekana młoda kapusta oraz chrupiące plasterki marchewki.  Ekspresowy, pożywny i przepyszny

Słodko-Słony Świat Ilony
Schab świąteczny- "Zielony Smok" ;) 297

sztuk dużych pieczarek nieduża cebula żółtko pieprz,sól 250 ml ciemnego piwa Mięso myjemy i oczyszczamy. Robimy 3 nacięcia wzdłuż osi długiej. Nacieramy solą, pieprzem, plasterkami czosnku, rozmarynem i musztardą. Odstawiamy do lodówki na całą noc (pod przykryciem). Cebulę i pieczarki siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia. Natkę(...)Obok schabu wlewamy piwo. Pieczemy pod przykryciem 40 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze 20-25 minut. Pu upieczeniu, odstawiamy na 10 minut aby mięso odpoczęło. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Dymfoki.. 178

sztuki).. Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty..na samym dole położyć skórę z boczku i następnie warstwami.. ziemniaki, marchew, mięso i tak do samej góry, plus na końcu znów liście kapusty.. ja podlałam jeszcze nieco białym winem bo piwa było szkoda :-) Dusić w żarze przez około dwie godziny

Gaździnka warzy
schab zapiekany w kapuście kiszonej 1004

czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej, szybko obsmażyć mięso z dwóch stron i zdjąć z patelni. Na pozostały po mięsie tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę i startą na grubych oczkach marchewkę. Po chwili dodać kapustę, przyprawić pieprzem. Podlać szklanką rosołu (lub wody) i dusić około 10 minut. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, wyłożyć połowę kapusty (razem z sosem), na nią ułożyć schab

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kociołek z kurczakiem, pomidorami i papryką 351

czosnkiem granulowanym, liściem lubczyku, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładamy do cebuli i co jakiś czas mieszamy, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy miód i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną w 3 cm paseczki czerwoną paprykę oraz plastry pieczarek. Całość podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy cukrem i solą. Danie

VioletoweKucharzenie
Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą, podane z sosem 195

doprawioną na ostro. Zwijamy i przekładamy do woreczka do pieczenia. Woreczek zamykamy i układamy na blaszce do pieczenia. Mięso pieczemy przez 40 minut. Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w drobna kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwile dusimy, doprawiamy koperkiem. Upieczone roladki wkładamy do sosu i jeszcze chwilę dusimy, […] Artykuł Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą

Mienta blog
Zapiekanka makaronowa z mięsnym sosem pomidorowym. 184

niewielkiej ilości oliwy, do zeszklenia cebulki. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy i podsmażamy 2 minuty. Dodajemy mięso, mieszamy i podsmażamy  8 -10 minut. Dodajemy pomidory (można je pokroić na mniejsze kawałki) oraz cukier, oregano, sól i pieprz. Przykrywamy i dusimy 10 minut. Dodajemy bazylię, dusimy 1 minutę. Gotowe. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Powinien być ugotowany al dente

Smak mojego domu
Filet z kurczaka duszony z makaronem penne, warzywami na patelnię w sosie pomidorowym 275

bazylię, oregano, odrobina soli oraz pieprzu, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy łyżką do połączenia się przypraw z mięsem. W garnku gotujemy makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy obsypanego kurczaka i smażymy. Kiedy kurczak będzie usmażony wrzucamy warzywa na patelnię i dusimy wg przepisu na opakowaniu warzyw. Dolewamy przecier pomidorowy, dodajemy makaron, mieszamy i dusimy jeszcze około 5 minut

Gotuj z Mąką
Roladki z szynką i serem w sosie paprykowo-cebulowym 469

wierzch obsypujemy słodką papryką. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy mięso. Gdy lekko się zarumieni dokładamy cebulę oraz paprykę. Gdy zmiękną podlewamy całość bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 25 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Na końcu dodajemy śmietanę

VioletoweKucharzenie
Schab w sosie marchewkowo - porowym 155

wodą i dusimy ok. 1h 4. Do schabu dodajemy pokrojony w plastry por oraz w kostkę marchewkę i dusimy do miękkości. 5. Schab podajemy z kaszą i buraczkami. Schab w sosie marchewkowo-porowym jest bogaty w : - pełnowartościowe białko (pochodzące z mięsa), które pełni funkcje budulcową, - azotany (pochodzące z buraczków), które wspomagają regulację ciśnienia krwi, - substancje o działaniu bakteriobójczym pochodzące

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Roladki z szynki ze śliwką i pieczonym boczkiem 261

każdego rozbitego kotleta nakładamy plaster pieczonego boczku i dwie śliwki ( wody po śliwkach nie wylewamy, podlejemy nią mięso ). Rolujemy i zabezpieczmy sznurkiem lub wykałaczkami. Roladki przyprawiamy dodatkowo papryką. Na rozgrzanym oleju obsmażamy roladki z każdej strony. Podlewamy bulionem lub wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę ( ok. 100 ml ). Jeżeli chcemy zagęścić sos możemy do śmietany około

Smaki Ewy
Makaron Z Sosem Mięsnym I Warzywami 192

pokrojona w kostkę cebulkę, kiedy delikatnie się zeszkli dodajemy warzywa i przesmażamy całość kilka minut. 3. Następnie przekładamy mięso do naszych warzyw z cebulką i przesmażamy rozdrabniając je na malutkie kawałki. Przyprawiamy całość solą, pieprzem, kurkumą oraz papryką ostrą i słodką. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy ( dodajemy tyle aby nam smakowało ;) Kiedy zawartość naszej

Gotowanie...to proste !
Kurczak w kremowym sosie cebulowo-paprykowym 272

kebaba, włożyć na 30 minut do  lodówki aby naszło przyprawą. Na głębszej patelni rozgrzać klarowane masło, obsmażyć mięso po kilka minut z każdej strony, dodać posiekaną w kostkę cebulę oraz papryki, podsmażyć jeszcze 5 minut, podlać winem oraz bulionem i dusić  pod przykryciem do miękkości około 25-30 minut, dodać  topiony serek, doprawić  do smaku solą

Wanilia i Kardamon
Quinoa z gulaszem z dzika i borowików 163

łyżki smalcu 30 ml nalewki z czosnku niedźwiedziego (można zastąpić wódką) świeży rozmaryn jałowiec pieprz sól Wykonanie: Mięso z dzika i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na smalcu, następnie polewamy nalewką i podpalamy, gdy płomień zgaśnie dorzucamy pokrojone grzyby, dusimy wszystko razem, aż sok który puściły grzyby odparuje, następnie dodajemy pieprz, sól, trochę igiełek rozmarynu i utarty w moździerzu

Quinoa Raz!
KOKARDKI Z WARZYWAMI NA SPOSÓB GRECKI 161

lodówki.  Pieczarki obieramy, kroimy na 8 części. Cukinię kroimy w kostkę.  Mięso smażymy na złoto na 3 łyżkach oleju, następnie zdejmujemy z patelni.  Na tej samej patelni podsmażamy pieczarki i cukinię, solimy, a następnie dusimy do miękkości.  Gdy składniki będą miękkie dodajemy 3-4 łyżki jogurtu greckiego, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy.  Kurczaka kroimy

słodki bratek
Gulasz z udźca indyka i ryż z marchewką i groszkiem 139

solą oraz pieprzem. Całość odstawić na 1 godzinę do lodówki, a następnie przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Mięso oprószyć mąką, obsmażyć z każdej strony i umieścić w garnku. Dodać bulion, ziele angielskie, ziarenka pieprzu kolorowego, listki laurowe i tak przygotowane dusić (pod przykryciem) do miękkości. (Od czasu do czasu gulasz należy przemieszać.) Pod koniec gotowania wsypać majeranek, szczypiorek

Di gotuje
pieczone cukinie faszerowane boczkiem i wieprzową łopatką 204

kostkę  wieprzową łopatkę i  smażymy   dalsze  7-10 minut Do  przesmażonego  mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy i same pomidory, obrane ze skóry i pokrojone w cząstki. Całość  przyprawiamy  solą, oraz pieprzem nakrywamy rondel przykrywką i dusimy przez 12-15 minut, dodając na koniec ugotowany ryż ( lub  kaszę). Ciepły farsz układamy na cukiniach

Miód i pieprz
Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą 138

płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną

VioletoweKucharzenie
Gulasz ze schabu i fasoli 119

podsmażamy razem z pokrojonym schabem na rozgrzanym smalcu. Cebulę obieramy, myjemy, siekamy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Dorzucamy warzywa ze słoika i odsączoną fasolę. Dodajemy również wyciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką i zalewamy przecierem pomidorowym. Dusimy na małym ogniu przez około 90 minut. Jeśli gulasz będzie robił się zbyt gęsty, dolewamy trochę wody

peggiwkuchni
Kremowe risotto z pałkami kurczaka 207

wstawiamy na godzinę do lodówki.  Po tym czasie na głębokiej patelni rozpuszczamy masło z olejem, obsmażamy mięso z każdej strony, wsypujemy suchy ryż do risotta i przesmażamy chwilę, mieszając. Po chwili wlewamy połowę ciepłego bulionu, mieszamy, przykrywamy pokrywka i dusimy, w trakcie dodajemy pokrojony w kostkę por oraz paprykę, w trakcie kiedy bulion zostanie wchłonięty przez ryż,  wlewamy

Wanilia i Kardamon
Gulasz wołowy z ziemniakami 107

pokroiłem w dużą kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzuciłem mięso i podsmażyłem ze wszystkich stron na rumiano. Do mięsa wrzuciłem posiekaną cebulę i czosnek, lekko przysmażając ( około 1 min ), dodałem mąkę, chwilę jeszcze smażyłem. Następnie zalałem bulionem wołowym, dodałem przyprawę i dusiłem na wolnym ogniu przez 90 min. Ziemniaki obrałem, pokroiłem na ćwiartki i ugotowałem w osolonej wodzie. Odcedziłem. Do sosu

R'n'G Kitchen
Pulpety wieprzowo - drobiowe 180

drobno pokrojony czosnek, wlewamy roztopione masło, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Z mięsa mielonego formujemy placek, nakładamy porcję fileta i zawijamy pulpety. Gotujemy w bulionie warzywnym na małym ogniu ok. 15 minut. My przygotowaliśmy z duszoną marchewka i groszkiem, ale można podać z pieczarkami, sosem pomidorowym lub według własnego uznania. Smacznego

Maminek kulinarny
Warzywa w curry. 144

krążki i wrzuć do garnka z olejem kokosowym. Kiedy zmięknie, dodaj obrane krewetki lub pokrojone w cienkie paski mięso. 3. Po chwili dorzuć resztę warzyw, wymieszaj z pastą curry, wlej mleczko kokosowe i wodę. W razie potrzeby dolej trochę więcej wody. Duś chwilę pod przykryciem, aż uznasz że warzywa są gotowe. 4. Przelej do miseczki i udekoruj kolendrą

Powiedz dietom nie
GULASZ Z KURZYCH ŻOŁĄDKÓW Z PAPRYKĄ 146

ugotowane żołądki podsmażyć na patelni.Przełożyć do garnka i zalać bulionem,gotować mieszając od czasu do czasu .Gdy mięso będzie prawie gotowe dodać umytą , pokrojoną w kostkę drobną paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić solą i pieprzem.Gulasz przykrywamy pokrywką i Dusimy do miękkości.Z mąki oraz masła zrobić zasmażkę i zagęścić nim gulasz.Jeśli chcemy mieć lekką wersję

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zrazy 222

Czekamy aż zacznie wrzeć i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na około 90 minut. Pod koniec duszenia sprawdzamy czy sos jest odpowiednio doprawiony i dodajemy przyprawy jeżeli są konieczne. Kontrolujemy również ilość bulionu i uzupełniamy w razie konieczności. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy brytfankę z piekarnika i zostawiamy na kilka minut.  Poddajemy na ciepło np. z pyzami

Kolizje Smaków
Żeberka z kapustą z żurkiem 144

mnie żeliwna gęsiarka, rozgrzać tłuszcz. Żeberka pokroić na porcje, podsmażyć na tłuszczu, na złoty kolor z każdej strony. Mięso wyjąć, włożyć cebulę pokrojoną w półplasterki, podsmażyć dodając szczyptę cukru i soli. Do cebuli dodać rozkruszone grzyby, liście laurowe, pieprz, ziele i dusić aż cebula zmięknie. Dodać kapustę, przesmażyć razem. Dodać trochę tłuszczu, kapusta nie może być sucha. Ważne jest

królestwo garów
Rolada z indyka z pomidorami i szpinkiem 214

oliwę wrzuć drobno pokrojoną cebulę następnie wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec wrzucamy szpinak. Patelnie przykrywamy i dusimy całość kilka minut, gdy szpinak znacznie zmniejszy swoją objętość otwieramy patelnie solimy, dodajemy pieprz i całość smażymy jeszcze 5 minut. Szpinak studzimy. Mięso rozbić na duży prostokąt oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, posmarować pastą następnie wyłożyć szpinak, zostawiając ok 2 cm wolnego

Delicious Titbits
Wiejski garnek . 169

półplasterki.Na patelni rozgrzewamy 3, 4  łyżki oliwy i lekko podsmażamy warzywa z pokrojonym  mięsem i kiełbaskami  Ziemniaki odcedzamy, dodajemy do nich podsmażone warzywa  , przyprawiamy do smaku solą , pieprzem , ziołami , słodką papryką i chili . Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu aż ziemniaki i marchew będą miękkie ale ni mogą się rozpadać.   Wyśmienicie smakuje

Sama słodycz i szczypta chili
Potrawka z indyka z brukselką 174

dodatkiem przyprawy do indyka na oleju rzepakowym. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry. Dodajemy do indyka i dusimy z dodatkiem koncentratu pomidorowego przez ok 5-10 minut. Śmietanę mieszamy z sola i pieprzem w miseczce i powoli dodajemy ją do mięsa. Delikatnie mieszamy. Bazylie myjemy i drobno siekamy, łącząc przy podaniu z sosem. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu

ChilliJemy
polędwiczka wieprzowa nadziewana wędzonymi śliwkami 137

nożem, naprawę wąski otwór, to możemy nie spinać mięsa). Na patelni (z przykrywką) rozgrzewamy masło i układamy mięso, obsmażając je z każdej strony, na złoto brązowy kolor.  Kiedy obsmażymy polędwiczki, na patelnię wlewamy słodką śmietanę, całość zagotowujemy, nakrywamy przykrywką i dusimy na niewielkim ogniu, przez 12-15 minut. Następnie odkrywamy patelnię, dokładamy pozostałe śliwki, doprawiamy solą oraz pieprzem, zwiększamy

Miód i pieprz
Pomidorowy kurczak z mozarellą 203

oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni podsmażyć mięso. Do gotowego mięsa dodać cebulę oraz pomidory a także przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszać, doprawić solą, pieprzem oraz 2 łyżkami bazylii, przykryć pokrywką i dusić do czasu, aż pomidory się rozpadną i sos zrobi się gęsty. Na sam koniec do sosu dodać pokrojoną

Krakowskie smaki Ani
Samosa 173

olej Przygotowanie nadzienia: Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i rumienimy na złoty kolor na maśle (ghee). Dodajemy mięso mielone i zielony groszek, wsypujemy kolendrę, imbir, chilli i garam masala. Mieszamy i smażymy przez 5 minut. Solimy, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez kolejne 5 minut. Zestawiamy z ognia i studzimy. Nadzienie wykładamy łyżeczką na ciasto. Brzegi ciasta zwilżamy wodą

Życie zamknięte w smaku
Zapiekane krokiety z cukinią i mięsem mielonym 281

patelnię. Smażymy z obu stron i odstawiamy do wystygnięcia. Składniki na sos łączymy ze sobą i miksujemy blenderem. Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy startą na tarce o dużych oczkach cukinię. Smażymy jeszcze przez chwilę, następnie dodajemy 1/3 sosu pomidorowego i dusimy jakieś 10 minut. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu

e-PrzepisyKulinarne
Potrawka z cukinii i mielonego mięsa 104

Cebulę posiekać w pióra. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić. Dodać czosnek oraz mięso mielone. Smażyć, aż mięso zmieni kolor. Dodać pomidory, koncentrat, cukinię i około 1 szklankę wody, tak, aby wszystkie składniki były pokryte. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dusić około 10-15 minut. Podawać z pieczywem lub ryżem. Źródło

Moja Galeria Smaku
Piersi kurczaka w sosie kokosowo-curry z ryżem basmati 224

drobno pokroić. Marchewkę obrać, dowolnie pokroić. Imbir obrać łyżeczką, drobno posiekać. Oliwę rozgrzać w większym rondlu, obsmażyć krótko mięso, cały czas mieszając. Pod koniec smażenia dodać cebulę, czosnek i imbir, podsmażyć, następnie wrzucić marchewkę i wlać bulion. Dodać resztę przypraw i dusić około 10 min na małym ogniu pod przykryciem. Wlać mleczko kokosowe, doprawić solą i chwilkę jeszcze pogotować. Można

na moim stole...
Pierś z kurczaka w delikatnym sosie 180

Piątnicy) kilka łyżek oleju 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki miodu naturalnego wegeta, pieprz czarny mielony Umyte mięso pociąć na paski, chwilę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać śmietanę. Po chwili zamieszać, dodać musztardę i miód. Przyprawić lekko wegetą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut. Od czasu do czasu przemieszać i w razie potrzeby podlać odrobiną

Praktyczna pl
Cow Pie (krowi placek) 206

drobiowego (ok. 7 minut). Zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą i musztardą Dijon. 2. Rozgrzewamy duży garnek. Wrzucamy pokrojone mięso i przesmażamy. Podlewamy piwem i gotujemy przez 2 minuty. Dodajemy zawartość patelni, resztkę bulionu, doprawiamy pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy 3 godziny - 2 godziny pod przykryciem, a następnie 1 godzinę bez, od czasu do czasu mieszamy. Gotowy gulasz

My Culinary Art
Papryka faszerowana 132

chili. Paprykę również kroimy w kostkę. Nastawiamy wodę na ryż, solimy. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy cebulę, mięso mielone i pod koniec czosnek a następnie pieczarki. Smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory. Wszystko solimy, pieprzymy i szczyptę cukru. Doprawiamy tymiankiem i bazylią. Dusimy. Na koniec dodajemy podgotowany ryż i wszystko starannie mieszamy. Paprykom odcinamy góry, aby zrobić pokrywki. Wyjmujemy z środka

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Farsz na pierogi i uszka 231

albo pół kilo albo kilogram. Pieczarki myjemy i drobniutko siekamy, bądź prościej jest je zmielić maszynką do mięsa, ja nie mam więc muszę siekać drobno. Podsmażamy cebulkę na oleju, kiedy będzie podsmażoną wrzucamy pieczarki i tak doprawione sola i pieprzem dusimy do miękkości. Ostudzamy i zimny farsz nakładamy do uszek. Dalej postępować jak w przypadku zwykłych uszek z grzybami. Farsz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania