startą na tarce o średnich oczkach marchewkę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podlewamy wodą. Dodajemy pokrojone drobno mięso, posiekaną natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Wszystko mieszamy i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy starty żółty ser. Czekamy do rozpuszczenia i łączymy z makaronami
VioletoweKucharzeniemaca razowa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka myjemy,kroimy na części,solimy.Cebulę obieramy,siekamy i smażymy. Na rozgrzanym oleju obsmażymy mięso,dodajemy cebulę,podsmażamy.Pomidory myjemy,obieramy ze skórki,kroimy.Mięso skrapiamy sokiem cytryny,obkładamy plastrami pomidora,posypujemy papryką i podlewamy bulionem,dusimy pod przykryciem 30 min.,posypujemy natką pietruszki.Podajemy na macy razowej. lub z makaronem.Smacznego. Komentarze: Wygląda na prawdę interesująco
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPRZYGOTOWANIE : W garnku, na oleju podpiekamy drobno skrojoną cebule i czosnek aż lekko się zarumienią. Następnie dodajemy mięso i ciągle smażąc, mieszamy aż się podpiecze. Wlewamy pomidory z puszki, dodajemy pokrojoną, cukinię, bakłażana, poszatkowane pieczarki oraz przyprawy i przecier. Dusimy co jakiś czas mieszając. Gotujemy na małym gazie aż płyny znacznie odparują. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przekładamy
Kulinarne Fantazje Marioliczosnek. Po kolejnej minucie dorzucić pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć około 5 minut. Zwiększyć ogień i dodać mięso. Smażyć mieszając kilka minut do zbrązowienia. Dodać pokrojoną w drobną kostkę i zblanszowaną marchew. Dołożyć przecier i przyprawy. Zmniejszyć ogień i dusić 15 - 20 minut. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na 6 części. Z każdej części oddzielić 2/3 i powkładać
zadanie-gotowaniezapiekania. Następnie podsmażyć cebulę ze szczyptą cukru. Przełożyć do mięsa. Na patelnię wlać wino i zagotować. Przelać do mięsa zbierając wszystko z patelni. Wlać bulion, dodać przełamany cynamon, pieprz, anchois i rozmaryn. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i dusić pod przykryciem 3 godziny. Po tym czasie dodać odsączone oliwki i dusić pod przykryciem jeszcze godzinę. Podałam z białą
królestwo garówoliwie do zbrązowienia. Zdjąć z patelni i odłożyć. Na patelnię dolać oliwy i wrzucić na nią pokrojone warzywa. Dusić do miękkości około 20 minut. Dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i przecier. Mocno zamieszać i zwiększyć ogień na 2 minuty. Wrzucić mięso z powrotem na patelnię. Wlać wino a po jego lekkim zdredukowaniu dodać bulion, sos Worcestershire i zioła. Gotować
zadanie-gotowanieKlasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy doprawiając danie sproszkowaną, wędzoną papryką. Wołowinę po burgundzku możecie dusić w normalnym garnku ale jeżeli chcecie zyskać na czasie wykorzystajcie szybkowar, co szczerze polecam
Milion Smakówzalewy. Cebulę wrzucamy na patelnię podsmażamy, dodajemy paprykę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, chwile smażymy. Dodajemy nasze mięso mielone, smażymy aż nabierze ładnego brązowego koloru. Dodajemy pomidory z puszki, pół szklanki wody, całość dokładnie mieszamy. Dorzucamy nasze przyprawy i dusimy ok. 20-25 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę, kukurydzę, koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem jeszcze
magiczna kuchnia Kasibyć bardzo mały żeby papryka się nie przypaliła), mieszamy, zwiększamy płomień i dokładamy do garnka wieprzowe mięso. Mięso smażymy na dużym ogniu, lekko je rumieniąc, a następnie dodajemy pomidory (ze słoja lub puszki), zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i całość dusimy przez dwadzieścia minut. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy je w paski, dodajemy do pomidorów razem z odłożoną wcześniej
Miód i pieprzzapoznaniu się z etykietami (co robię zawsze) odetchnęłam z ulgą, gdyż kiełbaski śląskie mają w składzie aż 90 % mięsa wieprzowego co jest dla mnie bardzo ważne. Postanowiłam zrobić z nich idealną na tą porę roku zapiekankę z marchewką i grzybami duszonymi w sosie na bazie wina i zapieczone pod warstwą puree ziemniaczanego z kapustą. Danie wyszło przepyszne! Polecam
karmelowycebula bazylia oregano natka pietruszki sól pieprz Wieprzowinę pokroić na małe kawałeczki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Mięso i warzywa wrzucić do garnka, dodać tłuszczu. Smażyć aż odparuje cały płyn, podlać ok 1,5 szkl wody dodać zioła i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać pomidory, dusić aż powstanie gęstniejący sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować
Gotowanie jest łatwecebulę pokroić w kostkę. Do rondla wlać olej, dodać czosnek. Jak się podgrzeje i puści swój aromat dodać mięso mielone. Podsmażyć jednocześnie rozbijając widelcem grudki. Dodać marchewkę i cebulę. Zeszklić warzywa. Dodać pomidory i suszone zioła. Zmniejszyć ogień na minimum. Dusić do momentu rozpadu pomidorów i cebuli ( ok 40 - 50 minut) pod przykryciem. Następnie zwiększyć gaz i gotować
kawawszklancekrólewską rybę. Dziś muszę przyznać, że w jego słowach było dużo racji. Delikatne, wprost rozpadające się, po upieczeniu, mięso makreli warte jest byśmy sięgali po nie o wiele częściej, niż zwykle ma to miejsce. Jeżeli połączymy smak pieczonej ryby z duszonymi warzywami, to zyskamy nie tylko, niezwykle smaczny posiłek, ale również zadbamy o własne zdrowie. składniki dla czterech
Miód i pieprzpodsmażamy drobno pokrojoną cebulę, pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Kiedy cebulka ma już złoty kolor, dodajemy mięso mielone i podsmażamy całość ok. 10 minut. N astępnie dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Dusimy razem, aż marchewka będzie miękka. N astępnie dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i dusimy kolejne kilka minut
bistro mamaodstawiamy na pół godziny do lodówki. Orzechy drobno siekamy i mieszamy z połową szklanki bułki tartej. Po wyjęciu mięsa z lodówki każdą porcję obtaczamy w panierce. Obsmażamy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią i dusimy kotlety jeszcze parę minut. Najlepiej smakują z frytkami i podsmażonymi buraczkami. Smacznego
Kuchenna Kontrrewolucya