mięso duszone - 8529 przepisów (strona:271/569)

Kociołek po serbsku 257

ogień , ale się daje " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) , następnie wkładamy kiełbasę , smażymy , dalej mięso i także smażymy . Jak składniki podstawowe się przyrumienią , dodajemy pastę ajvar ,resztę przyprawy , pomidory z puszki , szklankę wody . Nakrywamy pokrywą i dusimy przez około 60 minut , już nad mniejszym płomieniem , pilnując żeby się nie przypaliło i mieszając czasami . Po tym czasie

Ogrodnik w podróży
Chili con carne - pyszna papryka z mięsem 198

czosnek zeszklić na dużej patelni, dodać przyprawy, nastepnie dodać mięso i cały czas mieszając rozbijać łopatką grudki mięsa, przysmażyć na rumiano. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę czerwona paprykę i papryczki chili podlać pomidorami z puszki, przykryć patelnię i dusić pod przykryciem około 20 minut fasolę z puszki wyłożyć z puszki na sitko i dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Dodać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Forszmak 276

rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać kiełbasę i zrumienić, a następnie dodać do mięsa. Wlać wodę, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w paski paprykę, marchewkę pokrojoną w plasterki.. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić na wolnym ogniu około 1 godziny. Na koniec dodać przecier pomidorowy i ogórki pokrojone w kostkę. Dusić około

O kuchni z uczuciem
Gulasz z indyka z kaszą 159

oleju (przyprawiamy solą i pieprzem) - i przekładamy do rondla. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i przekładamy do mięsa.  Wrzucamy do rondla marchewkę, przecier pomidorowy, listek laurowy i ziele angielskie. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę i dusimy razem jeszcze

Moje Kuchenne Rewelacje
Chilli con carne 184

kroimy w kostkę. Czosnek pozbawiamy łupin i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę i czosnek szklimy na oleju. Dokładamy mięso. Jak przestanie być surowe wlewamy bulion. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Dodajemy kukurydze, fasolę. Dusimy jeszcze przez kwadrans. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Pobite gary Barbary
Makaron z kurczakiem, kukurydzą i fetą 170

czerwoną paprykę. Filet z piersi kurczaka kroimy na małe kawałki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, dodajemy na patelnię. Gdy mięso zmięknie dokładamy odcedzoną kukurydzę oraz kawałeczki serka topionego i sera feta. Podlewamy całość wodą i przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusimy przez kilka minut. Mieszamy z makaronem. Obsypujemy posiekana natka pietruszki i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi

VioletoweKucharzenie
Bursztynowe pióra w dyni z orientalną nutą 165

alkohol odparuje dodaj masło, mieszaj do chwili aż powstanie aksamitny sos.  Na maśle zeszklij cebulkę, dodaj mięso i obsmaż je dokładnie. Dodaj czosnek i chili oraz paseczki dyni. Dodaj czosnek i kurkumę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.  Duś razem kilka minut po czym dodaj makaron, natkę pietruszki po czym delikatnie wymieszaj. Po kolejnych kilku minutach sprawdź

Gotuj Sam!
PYSZNA LASAGNA Z PRZEPISU BABCI FRANCZESKI 211

sól, pieprz cukier masło 2 łyżeczki PRZYGOTOWANIE : Obrać cebulę i drobno posiekać. Zeszklić na oliwie z oliwy. Dodać mięso z przyprawą do mielonego. Gdy się przesmaży, dodać pomidory z puszki, cukier, sól i pieprz. Kiedy woda nieco odparuje, zacząć wszystko dusić na małym ogniu pod przykryciem. Sos należy dusić dość długo – jego smak jest kluczek do pysznego smaku

kuchniabellissima.wordpress.com
Kruche paszteciki 160

gęstej śmietany Dodatkowo mąka do podsypywania oraz jajko do smarowania pasztecików. Nadzienie: U mnie to, pozostała z obiadu duszona karkówka około 400g 1 spora cebula Odrobina czosnku granulowanego do smaku Majeranek, sól i pieprz do smaku. Można użyć także gotowane mięso np.; drobiowe lub starkowane podsmażone i odparowane pieczarki lub przygotowaną wcześniej, zasmażaną kiszoną kapustę. Przygotowanie: Mięso drobno pokroić

W garach u Gosi
Naleśniki z sosem bolognese 122

Cebulę pokroić w kostkę (lub wg własnych upodobań) i podsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Dodać mięso mielone i mieszając - doprowadzić do delikatnego obsmażenia. (W międzyczasie lekko posolić.) Na patelnię przełożyć pomidory (z sosem), przyprawy i wymieszać. Całość dusić pod przykryciem. Na końcu sos ponownie doprawić do smaku. Gotowe naleśniki złożyć wg uznania i polać sosem. (*) Nie zawsze

Di gotuje
Ciecierzyca na rozgrzewkę 115

cebulę. Pamiętajcie, że wywar powinien być esencjonalny, wody powinno być tylko tyle, by zakryła gotujące się składniki. Gdy mięso było już ugotowane, wyciągnęłam ostudziłam i rozdrobniłam. Trafiło znowu do wywaru, tym razem z ciecierzycą, koncentratem pomidorowym i przyprawami. Wszystko razem dusiło się jeszcze około 15 minut. Doprawiłam do smaku i spałaszowałam

Pichceniomania
Ossobuco cielęce w rozmarynie 215

Oprócz multum białka znajdziemy w nim zestaw witamin z grupy B oraz cynk i żelazo.  Sama konsystencja mięsa jest krucha a zarazem delikatna. Ossobuco czyli goleń cielęca to najlepszy materiał na esencjonalny sos, dlatego właśnie dziś będzie przepis na duszoną goleń cielęcą w redukowanym sosie własnym z nutą rozmarynu. Zapraszam serdecznie :) Dla 3 osób Czas przygotowania: około

Kuchnia PROzdrowotna
Carry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym 120

jeszcze przez 2-3 minuty. 2. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, smażymy mięso na złoty kolor, solimy i pieprzymy, następnie podlewamy bulionem, dodajemy warzywa z przyprawami z patelni, wlewamy mleczko kokosowe i wszystko razem dusimy, doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem, ryżem, kaszą i świeżą sałatą. Jeśli chodzi o chili to już kwestia

Apetyczna babeczka
RISOTTO GRZYBOWO – WIEPRZOWE 207

mało słony PRZYGOTOWANIE : Mięso pokroić na małe kawałki. Obrać cebulę i posiekać. Umyć grzyby i drobno pokroić. Mięso z cebulą i grzybami smażyć na oleju, na średnim ogniu. Po 15 minutach dosypać ryż, zalać połową bulionu, zakryć pokrywką i dusić na małym ogniu. Risotto należy mieszać co jakiś czas, ponieważ dość szybko wchłania wodę. Dolewać resztę bulionu przy mieszaniu

kuchniabellissima.wordpress.com

Proponowane wyszukiwania