ciasto - 161133 przepisów (strona:271/10743)

Kruche ciasto z budyniem i marmoladą 66

wpisie jeden z najprostszych i najbardziej Wam znanych wypieków. Domowe kruche ciasto z budyniem i marmoladą. Idealny deser na każdą okazję. Do popołudniowej kawki, jako poczęstunek dla gości, czy słodki deser, kiedy najdzie nas ochota na małe co nieco. Przepis na kruche ciasto z budyniem i marmoladą jest bardzo łatwy, dlatego tym bardziej zachęcam Was do przygotowania tego wypieku(...)swoim domu. Ja bardzo lubię takie proste wypieki, a Wy? PRZEPIS NA KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I MARMOLADĄ Składniki CIASTO 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 1-2 łyżki smalcu 1 opakowanie cukru wanilinowego 500 g mąki pszennej pół szklanki cukru pudru 2 jaja DODATKOWO 2 budynie waniliowe 40 g 4 łyżki cukru 700 ml mleka

Alle Dobre!
Soczysta tarta borówkowo – malinowa z białą czekoladą 106

pistacji Spód: 1. Do miski wsypać mąkę, przesiać cukier puder, dodać zmielone migdały i schłodzone masło zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, podsypując mąką, patrz FILM . Dodać żółtka i ciasto wyrobić mikserem lub rękoma. Powstanie dosyć klejące ciasto. 2. Ciasto dość cienko rozwałkować na okrąg większy od średnicy naszej blaszki (użyłam formy do tarty o średnicy 28cm z wyjmowanym dnem(...)podsypując mąką blat i wałek. Ciastem wyłożyć formę do tarty 28cm, lekko docisnąć i nadmiar ciasta odciąć, zachować, patrz FILM . 3. Formę z ciastem wstawić do lodówki na około 2 godziny, ciasto musi być bardzo dobrze schłodzone. Pozostałe ciasto zawinąć z folię spożywczą i również wstawać do lodówki. 4. Dobrze schłodzony spód wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C

Mała Cukierenka
Ciasto z borówkami 60

Ciasto z borówkami Nie wiem jak Wy, ale ja jestem miłośniczką prostych i szybkich wypieków. W ostatnim czasie coraz częściej stawiam na klasyczne ciasta, wybierając najprostsze przepisy. Takie moim zdaniem sprawdzają się najlepiej. Ciasto z borówkami to obowiązkowa pozycja na liście letnich wypieków. Przepis na ciasto jest banalnie prosty a samo ciasto szybkie i łatwe w przygotowaniu, nic tylko piec(...)Ciasto z borówkami można przygotować w zaledwie 15 minut. Następnie wstawiamy je do piekarnika i niecierpliwie czekamy, aż się upiecze. Ten cudowny zapach, który wydobywa się z piekarnika podczas pieczenia, jest nie do opisania. Nie wspominając już o smaku ciepłego ciasta, prosto z piekarnika. PRZEPIS NA CIASTO Z BORÓWKAMI Składniki 100 g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 180 g mąki

Alle Dobre!
Tarta migdałowa z porzeczkami i borówkami 65

migdałów, którym kończyła się powoli data ważności. Stwierdziłam, że migdałowe słodkie nadzienie będzie fajnie współgrać z kwaskowatością porzeczek. Ale żeby nie było za kwaśno to wymieszałam je z borówkami Ciasto kruche bez jajek wyszło idealnie kruche, a masa migdałowa delikatnie wilgotna. muszę przyznać, że bardzo mi tarta przypadła do gustu. Chętnie ją powtórzę w towarzystwie również innych owoców. Albo może(...)łyżki zimnej wody szczypta soli Piekarnik nastawiam na 220 stopni Mąkę łączymy z solą i cukrem pudrem. Dodajemy pokrojone w kawałki zimne masło oraz wodę. Zagniatamy tak długo, aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję i stanie się „zwartą kulą”. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy ją masłem i posypujemy mąką. Nie mam formy do tarty więc piekę

Relaxtime
Ciasto „arbuz” 71

Przepis na pyszne, łatwe do zrobienia i pomysłowe ciasto arbuz. Idealne na letnie przyjęcia i spotkania przy kawie. Ciasto arbuz to szpinakowe ciasto z masą serkowo – śmietanową i galaretką, w moim wypadku jest to galaretka z owoców leśnych. Składniki: Ciasto: 170 g szpinaku mrożonego 2 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g maki pszennej(...)obejrzenia filmu Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić na bok do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z soku i rozdrobnić w blenderze. W międzyczasie zrobić ciasto : jajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jaj stopniowo, cały czas mieszając dodać olej. Rozdrobniony szpinak dodać do masy, dobrze wymieszać. Na koniec do miski przesiać

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto z truskawkami na maślance 77

Ciasto z truskawkami na maślance to moja kontynuacja sezonu na truskawki. Co prawda w miejscu w którym obecnie żyję są one strasznie drogie. No ale nie wyobrażam sobie żeby z nie korzystać z ich dobrodziejstw. Ciasto z truskawkami na maślance i z kruszonką to była dla mnie nowość. W sensie użycie w tym przypadku maślanki. Bardzo byłam ciekawa jak będzie(...)smakować ciasto. Sama maślanka nie była w ogóle wyczuwalna. Natomiast ciasto wyszło jak jakieś połączenie ciasta ucieranego z ciastem drożdżowym. Dobry klasyczny wypiek. Ale chyba nie do końca mnie urzekło. Ciasto z truskawkami na maślance przepis na blaszkę 20×20 cm: Kruszonka: 60 g zimnego masła 4 łyżki cukru 7 łyżek mąki cukier waniliowy Mąkę łączymy z cukrami. Dodajemy

Relaxtime
Kostka wiśniowa 64

Kostka wiśniowa. Weekendzikowy zawrót głowy. Konefka tym razem poszalała i zrobiła wypasione ciasto z nadzieniem wiśniowym i kremem karpatkowym. Jak macie na stanie Królisia ( dośwaidczalnego), który potrafi doprowadzić do szewskiej pasji mozecie dziada ubić ( zabawa może i przednia, ale w uj sprzątania i zacierania sladów )lub też mozecie wymyslic sobie takie ciasto, że spędzicie pół dnia w kuchni i zapomnicie(...)opuścicie kuchnię a zza rogu wyłoni sie oblicze Królisia. Kto go widział, wie o czym mówie. Serce może stanać w poprzek. Jak już wyleziecie z kuchni…uzbrojeni w ciasto, też nie będzie źle…jak Króliś zacznie sie faflunić możecie w niego rzucić ciastem…ze zdziwnienia zamknie się na jakiś czas…punkt w rozgrywce

Spice things up
Kopiec kreta z truskawkami. 62

Kopiec kreta z truskawkami. Ciasto kopiec kreta jest zrobiony z miękkiego biszkoptu czekoladowego i wypełniony bitą śmietaną , serkiem mascarpone i soczystymi truskawkami . Wszyscy uwielbiają to kremowe ciasto! Poza tym dodatek truskawek i kawałków gorzkiej czekolady wynoszą to ciasto na wyższy poziom. Wspaniałą rzeczą w tym cieście z truskawkami , mascarpone , bitą śmietaną i czekoladą jest nie tylko to, że smakuje niesamowicie(...)endorfiny, poprawiają nasz nastrój. węglowodany – dostarczają nam energię, magnez – niski poziom magnezu powoduje szybsze męczenie się naszego organizmu. Żelazo – wspomaga produkcję czerwonych krwinek. Składniki jakie będą nam potrzebne: Ciasto: – 3 jajka – 70 g erytrytolu – 90 g mąki owsianej – 2 łyżki kakaa – 1 czubata łyżka proszku do pieczenia – szczypta soli Masa z mascarpone

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto kruche z rabarbarem i bezą 106

Połączenie kwaśnego rabarbaru z słodką bezą jest w tym cieście genialne! Wystarczy naprawdę kilka chwil i podstawowe składniki, a efekt jest fantastyczny! Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki(...)biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Ciasto kruche z rabarbarem i bezą PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI CIASTO: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej – 100 g drobnego cukru do wypieków – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – 250 g masła

nietylkopasta.pl
Ciasto Słodka Magnolia – rewelacyjny torcik na niedzielę 104

Ciasto Słodka Magnolia to przepis na rewelacyjny biszkopt przełożony różowym kremem budyniowym na bazie soku wiśniowego, z bitą śmietaną na wierzchu. Jeśli upieczecie go w okrągłej formie z powodzeniem może posłużyć jako tort na wyjątkowe okazje. Ciasto jest puszyste, wilgotne i nie za słodkie – po prostu pyszne.   Składniki na Ciasto Słodka Magnolia: Biszkopt ciemny: 6 jajek rozmiar(...)której dno wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie wyjmujemy je, przekładamy na deskę do krojenia i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Zimne ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Jasny biszkopt przygotowujemy tak samo

e-PrzepisyKulinarne
Quiche szczawiowy 67

Quiche to rodzaj kruchego ciasta wypełnionego wytrawnym nadzieniem z sera, śmietany, jajek, często z dodatkiem warzyw lub mięsa. Wypiek ten wywodzi się z Francji a najbardziej znana jego odmiana to quiche Lorraine , który robi się z wykorzystaniem boczku. Quiche podawać można zarówno na ciepło jak i na zimno , wszystko zależy od nas. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na quiche , zarówno(...)przygotować na spotkania w gronie znajomych jak i na grilla. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Tapenada z oliwek Składniki na quiche szczawiowy. Kruche ciasto: 25 dkg mąki pszennej + odrobina do podsypania 3/4 łyżeczki soli 8 dkg masła 8 dkg zimnej wody 12 dkg margaryny Nadzienie: 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki harissy

MeCooks
Ciasto Orzechowa Dama 240

Orzechowa dama to ciasto, które w ostatnim czasie stało się hitem internetu. Nie bez powodu, bo ciasto nie tylko wygląda obłędnie, ale tak też smakuje! Doskonały smakołyk dla wybrednych smakoszy. Do wykonania ciasta orzechowa dama zainspirował mnie przepis ze strony Przepiski.pl . Jak tylko zobaczyłam to ciasto wiedziałam, że musi zagościć u mnie na stole. Orzechowa dama to ciasto bez pieczenia(...)dlatego polecam je osobom, które nie mają piekarnika, lub mają ochotę na coś szybkiego i słodkiego. Ciasto orzechowa dama jest dość łatwe w wykonaniu i bardzo efektowne. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy lub herbaty, jak również na specjalne okazje. PRZEPIS NA CIASTO ORZECHOWA DAMA Składniki Na blaszkę: 25×36 Masa budyniowa : 0,5l mleka mleka 150g masła lub margaryny

Alle Dobre!
Ciasto Barbi 73

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Barbi to bardzo smaczny deser, zaliczany do kategorii ciasta bez pieczenia o bardzo ładnym, dziewczęcym kolorze. Wszystko dzięki dodatkowi malinowej galaretki, która nadaje masie pięknego koloru i cudownego smaku. Ciasto Barbi jest bardzo smaczne, delikatne i lekkie. Dodatkowo bardzo szybkie w przygotowaniu. Wystarczy zakupić herbatniki, śmietanę kremówkę, galaretkę i dżem porzeczkowy. Te wszystkie składniki połączone(...)jedną całość dają bardzo ciekawą kompozycję smakową. Ciasto Barbi to idealny dodatek do popołudniowej kawy, świetny poczęstunek dla znajomych, a także idealny deser, na każdą nadarzającą się okazję. Jeśli jesteście miłośnikami domowych ciast bez pieczenia, ta propozycja będzie dla Was idealna. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto Barbi bez pieczenia. Proste, szybkie i smaczne

Przepiski.pl
Żytnie drożdżowe zawijane z rabarbarem 67

sklepach i warzywniakach, więc to ostatni dzwonek, by z niego skorzystać! Z tej okazji chciałabym podzielić się z Wami totalnie spontanicznym przepisem z jego wykorzystaniem. Początkowo miałam zrobić standardowe ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką, ale to byłaby nuda! Postanowiłam więc, że masę rozwałkuję, posmaruję dżemem i posypię rabarbarem pokrojonym w kostkę, a następnie zawinę jak roladę, pokroję na części(...)cudo! Koniecznie spróbujcie! Przepis na tortownicę o śr. 21cm i 12 kawałków, z czego jeden to około 288kcal, B: 6,2g, T: 6,6g, W: 53,4g. Składniki na ciasto: – 270g mąki pszennej 650 – 250g mąki żytniej 720 – 220ml ciepłego mleka – 100g erytrolu – 70g miękkiego masła – 40g drożdży – 1 jajko – 1 żółtko – ½ łyżeczki cukru – szczypta soli Dodatkowo: – 500g rabarbaru

Be Fit Be Strong
Szarlotka z rosą 3441

Klasyczna szarlotka. Najlepsza na świecie. Bardzo prosta w wykonaniu, nawet dla początkujących. Wilgotna, wprost rozpływająca się w ustach. Na kruchym cieście, z musem jabłkowym, lekką bezą i cudowną rosą. Doskonała o każdej porze dnia i na wszelkie okazje i bez. Polecam :) Składniki ( na blachę 25x30 cm ) Ciasto - 10 czubatych łyżek mąki pszennej - 250g masła lub margaryny - 1 mały cukier waniliowy(...)musu jabłkowego lub - 1 kg jabłek   - cukier, cukier waniliowy do smaku Wykonanie Do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia dodaję posiekane masło, oba cukry i żółtka, zagniatam ciasto. Formuję kulkę i wstawiam do lodówki na ok 30 minut. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Na papier równomiernie rozkładam ciasto, nakłuwam je widelcem. Blaszkę z ciastem wkładam do nagrzanego piekarnika

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania