mięso duszone - 8529 przepisów (strona:262/569)

Jarmuż z dynią duszone w mleku kokosowym, z orzeszkami 118

spróbował, poprosił o podgrzanie i bezczelnie zjadł ! Ten co nie lubi bez mięsa i z zielonym - zjadł jarmuż, dynię i jeszcze zapytał czy mam tego więcej ! Normalnie dziwne rzeczy się ostatnio dzieją u nas w domu ... Inny pomysł na to warzywo możecie znaleźć z przepisie na Jarmuż duszony na grzankach - też zaakceptowany przez Żarłoczka, ale tam przynajmniej były chipsy

Smaczna Pyza
Wątróbka duszona z papryką i koperkiem 124

Lubię wątróbkę zarówno jeść jak i przygotowywać. Dziś zapraszam na wątróbkę duszoną z papryką czerwoną, cebulką oraz świeżym koperkiem. Polecam na obiad dla całej rodziny

Gotowanie Patki
Makaron w kremowym sosie z dyni z szynką parmeńską i mascarpone 162

Makaron w sosie z dyni duszonej w mleku z mascarpone i z podsmażoną szynką parmeńską (Obiad jednoosobowy) To jest mój kulinarny hit tego miesiąca ! Zdjęcie

Moja Micha
Pieczeń boczkiem wędzonym otulona z paprykową salsą 149

Jeśli zabraknie Wam pomysłów, spróbujcie mojej pieczeni z mielonej łopatki wieprzowej - jak na zimę przystało - otulonej w płaszczyk z boczku. Tylko gdzie ta zima??? :) Składniki na pieczeń: 70 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - zawsze mielę sama :) 1 lub 2 bułki (w zależności od rozmiaru, najlepiej dać bułki poznańskiej), 200 ml mleka, 1 duża cebula, 1 pęczek natki pietruszki(...)pieprz, 1 łyżka masła, odrobina oliwy z oliwek Cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy w 1 łyżce masła. Bułkę kroimy w kostkę i wrzucamy do mleka. Zostawiamy na kilka minut, aż nasiąkną. Pietruszkę drobno siekamy, paprykę kroimy w paski. Do świeżo zmielonego  mięsa z łopatki dodajemy dwa jajka, posiekaną pietruszkę, ostudzoną cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek, odsączoną

Delicious Titbits
Zupa fasolowa z ziemniakami 130

przeszkadza) 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju do smażenia natka pietruszki lub koperek sól i pieprz do smaku Fasolę dzień wcześniej namoczyć w wodzie, tak żeby woda ją przykryła. Mięso umyć, zalać 3 litrami zimnej wody. Zagotować, zebrać pianę, szumowiny, gotować na małym ogniu do miękkości, około 40 min, pod przykryciem. Z namoczonej fasoli wodę zlać, nalać nowej i ugotować(...)oleju. Do zeszklonej cebuli dodać marchewkę i pomidory (ja dodałam jeszcze 1 starty korzeń pietruszki). Dusić 5-6 minut na małym ogniu. Do gotowego wywaru dodać ziemniaki i podduszone warzywa, doprawić solą i pieprzem, gotować jeszcze 10-15 min aż ziemniaki zmiękną. Mięso z zupy, wyjąć, pokroić. Zupę rozlać do talerzy, dodać mięso, posypać zieleniną, dodać czosnek (ja dodałam czosnek

moj przepis na
Żeberka duszone w sosie własnym 6929

sojowego (lub sosu teriyaki) 2 czubate łyżeczki papryki słodkiej w proszku sól , pieprz do smaku opcjonalnie mąka pszenna rozrobiona w zimnej wodzie (do zagęszczenia sosu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka duszone w sosie własnym – Wykonanie: Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki (po 2-3 kostki w każdym kawałku), doprawić z obu stron pieprzem, solą i papryką słodką(...)dorzucić do żeberek i również dość mocno podsmażyć (dzięki temu sos zyska ciemną barwę). Gdy mięso i cebula będą odpowiednio zarumienione, dorzucić na patelnię ziele angielskie, liście laurowe, 750 ml wody (lub bulionu) oraz łyżkę sosu sojowego, wymieszać, przykryć patelnie pokrywką i całość dusić przez ok. 60-90 minut na małym ogniu (im dłużej, tym lepiej – mięsko jest odpowiednie

Kulinarne Przeboje
Zielono-czerwony obiad 128

duszonym szpinaku z solą i czosnkiem, z dodatkiem suszonych pomidorów. Szpinak dusiłam na oliwie z zalewy, w której zanurzone były suszone pomidory, Do tego zielono-czerwony obiad jest bardzo szybki w przygotowaniu, powiem nawet, że to danie ekspresowe, jeśli pominiemy czas marynowania. A Grillować można różne kawałki kurczaka, ale piersi kurczaka najczęściej wykorzystuję różnych przepisach. Nacieramy marynatą mięso

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mussaka, musaka czyli zapiekanka grecka z bakłażanem 269

minut Na dużą patelnię wlać olej, dodać drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, zeszklić. Zwiększyć ogień, dodać zmielone mięso i mieszając dokładnie obsmażyć przez około 5 minut. Dodać resztę składników sosu: pomidory, koncentrat jeśli używamy, przyprawy. Wymieszać i zagotować. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić przez około 20-30 minut od czasu do czasu mieszając.   Sos beszamelowy: Roztopić masło na patelni(...)nagrzać do 180 stopni. Żaroodporne naczynie lub blaszkę posmarować oliwą. Bakłażany podzielić na 2 części, na dnie rozłożyć pierwszą część, przykryć połową sosu mięsno-pomidorowego, ułożyć ziemniaki następnie znów mięso i kolejno drugą warstwę bakłażana, całość polać sosem beszamelowym. Posypać resztą sera i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut.  Zapiekankę najlepiej podawać delikatnie ostygniętą- lepiej się trzyma

MarciochaKucharzy
Kabaczek zapiekany z mięsem i fetą 167

zawsze rozróżniam żółtego kabaczka i zieloną cukinię ;)  Kabaczka można przygotowywać na wiele sposobów: panierowany, duszony, obsmażany, w zalewach i tak dalej. Ja - z racji sympatii do zapiekanych warzyw - przygotowałam go podobnie jak bakłażana, czyli zapiekłam go z mięsem i serem feta. Należy tylko zwrócić uwagę, aby kabaczek był "młody" z delikatną skórką. Jeśli jest lekko zdrewniała czy łykowata

Codzienna kuchnia niecodzienna
Królik Duszony z Warzywami i Zielonym Pieprzem 174

Proste i szybkie danie jednogarnkowe. Według mnie królik należy do najlepszych rodzajów mięs. Mięso królika jest nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe oraz lekkostrawne.  Poleca się je szczególne dzieciom ponieważ  jest ono nie tylko chude ale i zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka. Składniki:     królik (2 – 4 dowolne kawałki)  3 marchewki 2 pietruszki(...)zmiażdżonym czosnkiem. Pokrojone warzywa podsmażamy kilka minut na oliwie. Do warzyw dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy królika i dolewamy wodę ok. 2 cm od dna garnka. Dusimy królika do miękkości ok. 1,5 godziny. W czasie duszenia jeśli woda się wygotuje dolewamy nową. Dodajemy ziemniaki pokrojone w plastry i dusimy jeszcze ok. pół godziny aż ziemniaki zmiękną

Mama Gotuje
Kotleciki ze szpinakiem- wspólne gotowanie 139

1x1x3 cm (takie dłuższe kostki) olej lub sklarowane masło do smażenia Mięso mieszamy z namoczoną w mleku i lekko odciśniętą bułką oraz z pozostałymi składnikami, odstawiamy na minimum 20 min. Czosnek siekamy (nie rozdrabniamy!), podsmażamy na maśle, dokładamy na patelnię szpinak, podsmażamy 2 min. dorzucamy przyprawy, następnie dusimy ok. 5-7 minut (nie dłużej, bo powinien pozostać jędrny). Odkrywamy

Kuchnia Prezydentowej
Polędwiczka wieprzowa z bobem w cieście francuskim 255

smażeniu polędwiczki. Zeszklić i oprószyć mąką. Chwilę podsmażyć po czym wlewać po trochę bulion i śmietankę. Przyprawić i dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bób , ciasto francuskie , kremówka , sos , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Kuskus z papryką, cukinią i kukurydzą w pomidorach 115

można zalać zimną wodą z kranu, posolić i poczekać 5 minut. W tym czasie warzywa będą się spokojnie dusić. Bardzo lubię mrozić takie potrawki, gdy tylko mam ochotę wyciągać i w kilka chwil gotowe. Oczywiście danie można wzbogacić, dodając drobiowe mięso lub inne, które zostało nam np. z obiadu. Bardzo dobrze smakują takie warzywa z makaronem, który "lubi" sosy czyli(...)głębokim garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Obsmażamy czosnek z cukinią i papryką. Dodajemy słodką wędzoną paprykę w proszku. Gdy warzywa nabiorą ładnego koloru wędzonej papryki, dodajemy pomidory z puszki. Dusimy na najmniejszym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodajemy odsączoną kukurydzę, ostrą paprykę w proszku, suszone oregano oraz czarnuszkę. Doprawiamy do smaku. Warzywa podajemy na kaszy kuskus. Warto

Moja smaczna kuchnia
Rojoes. Wieprzowina po portugalsku. 203

część może zostać) i przenieść do rondla lub patelni z pokrywką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 45 - 60 minut. Zdjąć pokrywkę i gotować dalej aż do momentu gry niemal cały płyn wyparuje. W tym momencie dodać oliwę i zwiększyć ogień do dużego. Smażyć mieszając do przyrumienienia mięsa. Podawać z młodymi ziemniakami i natką pietruszki. Mięso posypać resztkami zeskrobanymi

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania