Penne i casarecce z ugotowanym mięsem w sosie z warzywami

Penne i casarecce z ugotowanym mięsem w sosie z warzywami

Penne i casarecce z ugotowanym mięsem w sosie z warzywami

Szybka propozycja dla wielbicieli makaronów. Danie jest świetnym pomysłem na wykorzystanie wczorajszego gotowanego mięsa np. z rosołu. W połączeniu ze serem makaron jest wyśmienity! 1 szklanka makaronu penne 1 szklanka makaronu casarecce 1 cebula 2 czerwone papryki 5 pieczarek 1 marchew Pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 300 g ugotowanego mięsa (z królika, kurczaka) 1 szklanka wody 100 g żółtego sera Sól Pieprz 1 łyżeczka Vegety 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Makaron gotujemy al’dente w delikatnie osolonej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, zupa pomidorowa, mięso, papryka, pieczarki, królik, kurczak, makaron z serem, makaron penne, dania z makaronem, marchewka, penne, rosół, kurczak z makaronem, makaron z pieczarkami, kurczak z serem, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , dania z kurczakiem, kurczak z pieczarkami, penne z kurczakiem, mięso duszone, duszona marchew

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.