mięso duszone - 8529 przepisów (strona:256/569)

Schab w sosie pieczarkowym 1927

smarujemy 1 łyżeczką oleju i podsmażamy w nim cebulę. Całość zalewamy bulionem. Krok 5 Na rozgrzanym oleju na patelni obsmażamy mięso z każdej strony i przekładamy do garnka. Krok 6 Podsmażamy pieczarki, dodajemy je do garnka. Krok 7 Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Smacznego function load(url, callback

Coś bym zjadła
Spaghetti bolognese 130

wolnym ogniu. Usmażone mięso studzimy, przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy słodkie pomidory, kilka listów bazylii, wodę i miksujemy/rozdrabniamy aż kawałki mięsa będą malutkie. Sos mięsny wlewamy do garnka, dodajemy czerwone wino, pokrojoną w drobną kosteczkę marchewkę, pietruszkę i dusimy na małym ogniu przez 45 minut. Makaron gotujemy dopiero, gdy sos jest gotowy. Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wykładamy na talerze

Gotowanie i blogowanie
Chłopski garnek 204

ziemniaki i paprykę kroimy w średnią kostkę. Kapustę szatkujemy, ale nie za drobno. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, szklimy. Dodajemy mięso, smażymy, aż ładnie się zarumieni, dorzucamy paprykę. Smażymy 5 minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy ziemniaki i kapustę. Dusimy na małym ogniu około 20 minut, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec duszenia rondel odkrywamy, aby bulion trochę odparował, dodajemy wszystkie

Gotowanie moimi oczami
Moussaka (musaka) 158

przez 20 minut w wodzie. Po przestudzeniu kroję w plastry. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i smażę na niej mięso aż zbrązowieje. Dodaję posiekaną cebulkę, czosnek i przyprawy. Całość smażę przez 3-4 minuty. Wlewam wino i duszę sos przez 2-3 minuty. Następnie dodaję passatę pomidorową i duszę zawartość patelni przez 5-8 minut. Sos powinien być dość

Mango Papaja
Ziemniaki duszone z kiełbaską i warzywami 126

Pyszne ziemniaczki duszone z burakami, cebulą, marchewką, kiełbaską i boczkiem, podawane z kefirem. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 łyżka smalcu 1 kg

My Culinary Art
Gulasz pod ziemniaczaną kołderką 153

oliwie lub oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Papryki kroimy w paski i dodajemy do mięsa, kiedy cebula stanie się miękka. Dodajemy również pomidory. Po około pięciu minutach wlewamy bulion, dodajemy przyprawy i dusimy wszystko około 30 godziny na małym ogniu. W tym czasie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Kiedy będą miękkie, odcedzamy

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz z drobiowych żołądków i serc 81

pietruszkę w kostkę, drobno na plasterki pokroić wszystkie podroby. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz , włożyć pokrojoną cebulę, podsmażyć chwilę, dodać mięso i warzywa, paprykę pokroić w kostkę, brukselkę , podlać rosołem z gotowania podrobów. ok 1 szklankę, dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem przez ok 20 min. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę lub podprawić mąką rozrobioną w rosole, Podawać z ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
Domowa lasagne dla dwojga 182

cayenne, oregano Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach (jabłkowych). Czosnek pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażyć na oleju, dodać mięso. Przesmażyć. Dodać marchewkę, pomidory, koncentrat. Doprawić solą, pierzem, pieprzem cayenne i oregano. Podlać 0,5 szklanki wody. Dusić przez około 20 minut. Pamiętajmy, że sos nie może być zbyt suchy, gdyż płaty makaronu podczas zapiekania muszą się w nim "ugotować

kawawszklance
Moussaka z bakłażanem i ziemniakami 199

smażenia sos beszamelowy - kliknij po przepis:) Przygotowanie: Cebule i czosnek posiekać. Zeszklić na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Dodać mięso i podsmażyć aż zmieni kolor. Zalać pomidorami z puszki, lekko rozgniatając widelcem. Doprawić solą, pieprzem, ziołami i dusić na wolnym ogniu przez 5 minut. Spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Bakłażany pokroić na centymetrowe plastry, posmarować oliwą i włożyć

Kulinarne Inspiracje
Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem 141

klik) Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso. Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy przyprawą garam masala. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dodajemy śmietanę. Jeżeli kurczak wydaje się nam za suchy podlewamy go odrobina bulionu. Makaron gotujemy

VioletoweKucharzenie
Spaghetti po bolońsku z groszkiem. 132

patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze minutę, dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 minut często mieszając. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Po tym czasie dodajemy cukier i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączony groszek, ugotowany makaron

Rozpustne gotowanie
Fit hamburgey z kurczakiem i salsą mango/ chutney z cebuli 244

miseczki. Mango obieramy i drobno siekamy. Wkładamy do garnka i dusimu 5-7 minut, dodajemy sok z cytryny i chili. Dusimy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu. Następnie blenderem lub widelcem rozdrabniamy. Przekładamy do miseczki. Mięso mielone z piersi doprawiamy solą, pieprzem, skórką z cytryny oraz posiekanym drobno koperkiem. Wyrabiamy przez chwilę. Dłonie moczymy w oliwie

Mango Papaja
Zapiekanka z mięsa mielonego 226

dwukrotnie zimną wodą, aby wypłukać nadmiar kwasu, następnie odciskamy i bardzo drobno siekamy (aby się nie ciągnęła w zapiekance). Gdy mięso będzie usmażone wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy aż się zeszklą. Wtedy dodajemy kapustę, ogórek i paprykę, dusimy razem około 15 minut. Całość doprawiamy i dodajemy keczup, dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: plasterki ugotowanych ziemniaków, połowę farszu

Kolorowy Przepisownik
Pulpety chlebowe z gulaszem 151

Mięso myjemy kroimy w kostkę przyprawiamy odstawiamy na 30 minut. W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, dorzucamy mięso, smażymy 20 minut, następnie dokładamy serek topiony, po 10 minutach dorzucamy mieszankę kukurydzy z fasolą, przecier pomidorowy, dusimy jeszcze 10 -15 minut. Smacznego

kgwjanczewo