miseczki. Mango obieramy i drobno siekamy. Wkładamy do garnka i dusimu 5-7 minut, dodajemy sok z cytryny i chili. Dusimy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu. Następnie blenderem lub widelcem rozdrabniamy. Przekładamy do miseczki. Mięso mielone z piersi doprawiamy solą, pieprzem, skórką z cytryny oraz posiekanym drobno koperkiem. Wyrabiamy przez chwilę. Dłonie moczymy w oliwie
Mango Papajadwukrotnie zimną wodą, aby wypłukać nadmiar kwasu, następnie odciskamy i bardzo drobno siekamy (aby się nie ciągnęła w zapiekance). Gdy mięso będzie usmażone wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy aż się zeszklą. Wtedy dodajemy kapustę, ogórek i paprykę, dusimy razem około 15 minut. Całość doprawiamy i dodajemy keczup, dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: plasterki ugotowanych ziemniaków, połowę farszu
Kolorowy PrzepisownikMięso myjemy kroimy w kostkę przyprawiamy odstawiamy na 30 minut. W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, dorzucamy mięso, smażymy 20 minut, następnie dokładamy serek topiony, po 10 minutach dorzucamy mieszankę kukurydzy z fasolą, przecier pomidorowy, dusimy jeszcze 10 -15 minut. Smacznego
kgwjanczewoodstawić na chwilę, gdy puszczą sok wypłukać i osuszyć. Na patelnię wrzucić drobno pokrojoną cebulkę i podsmażyć. Dorzucić mięso mielone i wyciśnięty czosnek ,chwilę podsmażyć. Dorzucić , pomidory jak i miąższ z bakłażana oraz kasze bulgur. Wszystko dusić do odparowania wody i miękkości kaszy. Jeśli wody z pomidorów jest niewystarczająco można dolać trochę ciepłej wody. Na koniec dodać posiekane zioła
MarciochaKucharzymyjemy ,osuszamy i rozbijamy delikatnie . Brzegów kotleta nie rozbijamy zbyt mocno , wówczas podczas smażenia utworzą się tzw. kołyski . Mięso oprószamy solą i pieprzem . Cebulę kroimy w kostkę , pieczarki w niezbyt cienkie plasterki , wrzucamy na patelnie i dusimy na maśle , doprawiamy. Sznycelki oprószamy mąką , panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej . Smażymy na oleju na małym
Smakowite Daniawody. Dołożyć pokrojoną zieloną fasolkę (świeżą lub mrożoną). W małej miseczce rozrobić mąkę z odrobiną wody i wlać do mięsa. Dokładnie mieszać (tak żeby sos nam zgęstniał). Przyprawić curry, ostrą czerwoną papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez około 25 minut. Gdy sos za bardzo zgęstnieje podlać wodą
VioletoweKucharzeniepaprykowej pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy mięso mielone, rozdrabniając je widelcem. Gdy mięso nie będzie już surowe dodajemy do niego groszek i kukurydzę oraz doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką. Całość dusimy pod przykryciem kilka minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i pastę paprykową i mieszamy. Podsmażamy kilka minut. Na talerze nakładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizieloną paprykę i smażyć następne 3 minuty, po czym dodać czosnek i smażyć jeszcze przez ok. 1 minutę. Dodać mielone mięso i smażyć do momentu aż lekko zbrązowieje. Teraz pora na pomidory i oliwki. Wszystko dokładnie zamieszać i dusić na małym ogniu do momentu aż wyparuje większość płynu. Doprawić do smaku i odstawić do ostudzenia. EMPANADILLAS Z SZYNKĄ
KUCHARNIAgulasz. Mięso umyć, pokroić w kostkę i obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso i podsmażać do momentu aż się zarumieni, dodając odrobinę sosu sojowego. Całość zalać bulionem z czosnkiem i dusić pół godziny. Dodać pokrojone w grubą kostkę i podsmażone wcześniej pieczarki oraz pokrojoną w cienkie paski surową paprykę, przecier pomidorowy
Kuchnia w opałachsmażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka rozbijamy na cienkie kotlety (najlepiej robić to przez folią spożywczą, żeby nie poszarpać mięsa). Posolić i popieprzyć, ew. posypać przyprawą do kurczaka. Kurki odmrażamy. Myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Dusimy w mleku przez ok 15 minut na małym ogniu, aby pozbyć się ew.goryczki, która jest charakterystyczna przy mrożonych grzybach. Odcedzamy
Walijskie Pichceniesię zarumieni. Podsmażone warzywa i kurczaka przekładamy do większego garnka, Następnie dodajemy cukinię, bakłażana, pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 15 minut. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy do warzyw z mięsem mleko kokosowe, sok i skórkę z limonki, ananasa pokrojonego na mniejsze kawałki oraz koncentrat i pastę curry. Ilość pasty curry zależy
Mania Gotowaniaugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy mięso i smażymy ok. 10 minut ciągle mieszając. Po tym czasie dodajemy kukurydzę oraz pomidory w puszce. Całość dusimy ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy koperku i przyprawiamy całość do smaku chili w proszku, solą
Emcia Pichcimarchewkę tniemy w pół talarki. Podsmażamy cebulkę, marchewkę i kurczaka. Gdy kurczak się zarumieni podlewamy go 300 ml bulionu i dusimy około 25 min. Kuskus zalewamy pozostałym gorącym bulionem. Na półmisek wykładamy kaszkę kuskus, a na środek wykładamy mięso. Podajemy na ciepło. Polecam z sałatką z świeżych pomidorów, papryki, czerwonej cebulki z kuminem, rozmarynem, solą, pieprzem i oliwą z oliwek
Miksturownikziołową i pieprzem. Podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać posiekaną w kostkę cebulę. Smażyć chwilę. Następnie zalać wodą tak, by całe mięso było przykryte. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Dodać paprykę, jałowiec, curry oraz oregano. Przykryć i dusić około godziny, w razie potrzeby dolewając wodę. Na koniec dodać odsączony groszek oraz mąkę rozrobioną w trosze wody. Zagotować, doprawić
Z miłości do słodkościdanie, które w innym miejscu , niż dom nigdy jeszcze mi nie smakowało. Najlepsze i jedyne, to te duszone w sosie pomidorowym na mięsnym bulionie. Zrobiłam dziś pół ogromnego gara i... właściwie już zniknęły. ;_; 1 główka białej kapusty 0,5kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 200g ugotowanego białego ryżu 1,5 litra bulionu mięsnego 1 ząbek czosnku 2 nieduże(...)się nie porwały. Każdy z nich pozbawiamy za pomocą ostrego noża twardego rdzenia. Jeśli zajdzie potrzeba, by gołąbki lepiej się zawijało, można również rozbić to miejsce tłuczkiem do mięsa. Mięso mielone mieszamy z ryżem oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Doprawiamy farsz przyprawą warzywną oraz sporą ilością pieprzu. Na każdy liść kapusty układamy sporą ilość farszu i zawijamy je na kształt koperty
Kuchenna Kontrrewolucya