Gulasz z jelenia w czerwonym winie z podgrzybkami

Gulasz z jelenia w czerwonym winie z podgrzybkami

Gulasz z jelenia w czerwonym winie z podgrzybkami

Przepis na : obiad

600 g mięsa gulaszowego z jelenia marynata: 1 szkl wina czewonego wytrawnego  ząbki czosnku pół łyżeczki suszonej papryki szczypta suszonej chili w płatkach 1 łyżeczka rozmarynu kilka ziaren jałowca 3-4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz majeranek 2 cebule tłuszcz do smażenia ziemniaki surówki (ewent. zestaw surówek) 200 g świeżych lub mrożonych podgrzybków Mięso umyć pod bieżącą wodą. Przyprawy włożyć do moździerza i utłuc wszystkie razem z czosnkiem, włożyć do miski zalać winem , ok pół szkl (reszt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.