grzyby. Groszek zblanszowałam w osolonym wrzątku, odcedziłam, dodałam na patelnię. Czarną fasolę odcedziłam, jak i pędy bambusa, dodałam do mięsa. Pomidory zmiażdżyłam w puszce widelcem i całą zawartość wlałam na patelnię. Dolałam sok pomidorowy i całość dusiłam chwilę pod przykryciem. Dorzuciłam po chwili ananasa, wlałam pozostała marynatę i wszystko razem dusiłam około 20 minut. Ewentualnie można
W kuchni Karmel-itkiminut. Ciepłą wodę wymieszać z sosem sojowym. Podsmażony ryż podlewać wodą z sosem sojowym i dusić na małym ogniu, co raz uzupełniając płyn. Na koniec wlać do ryżu wino - odparować. Gdy ryż wchłonie płyny i stanie się kremowy, dodać szparagi i mięso z kurczaka - wymieszać. Zestawić z ognia. Dodać do risotto starty żółty ser oraz łyżkę masła, doprawić do smaku
kolorowotorcikowodrobne paseczki, a następnie w drobną kostkę Świeże zioła drobno kroimy Mięso mielone przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu a gdy wypuści trochę tłuszczu - dodajemy cebulę. Chwilę smażymy Następnie dodajemy pokrojoną dynię, solimy, pieprzymy i dokładamy świeże zioła Gdy całość się dusi, do miseczki wlewamy jogurt naturalny i dodajemy jajka. Mieszamy i delikatnie solimy i dodajemy pieprz Piekarnik
Szczęśliwa kuchniadrobne paseczki, a następnie w drobną kostkę Świeże zioła drobno kroimy Mięso mielone przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu a gdy wypuści trochę tłuszczu - dodajemy cebulę. Chwilę smażymy Następnie dodajemy pokrojoną dynię, solimy, pieprzymy i dokładamy świeże zioła Gdy całość się dusi, do miseczki wlewamy jogurt naturalny i dodajemy jajka. Mieszamy i delikatnie solimy i dodajemy pieprz Piekarnik
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comobrać. 1 cebulę i 2 ząbki czosnku posiekać, podsmażyć na oleju, dodać mięso i podsmażyć. Do patelni dodać pomidory, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Kapustę pokroić w paski, rozgrzać w garnku olej, zeszklić posiekaną drugą cebulę, dodać kapustę, wlać 100 ml wody, doprawić solą i pieprzem. Dusić około 5-10 minut, odcedzić. W garnku rozgrzać masło, rozprowadzić w niej mąkę
dom-agi.plkapustę. Wyśmienicie komponować się będzie z tego typu golonkami. Wystarczy dodać do duszonej kapusty podduszoną na maśle cebulkę i suszone śliwki, ale nie kalifornijskie, tylko nasze polskie węgierki lub po prostu ugotowane suszone grzybki. Pyszna nasza polska kiszona kapusta musi być do takiego mięsa dosyć kwaśna wiec nie odważajmy za dużo wystarczy tylko raz. I taką kapustę możemy
Kulinarne przemysleniasmaczne, że warte odpuszczenia sobie diety :) Składniki: Kilka sztuk makaronu Canneloni, 3 świeże papryki (czerwona, żółta, zielona), 6 średnich pomidorów, 1 duża cebula, 8 ząbków czosnku, 360g mięsa mielonego, jajko, bułka tarta, mleko - mniej niż pół szklanki, olej lub oliwa z oliwek, bazylia ( ja miałam w kostkach - dałam dwie), sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, 4 duże plastry sera żółtego. Przygotowanie(...)krojenia będzie dużo soku, ale tego soku nie wylewać. Razem z pomidorami dodać do cebuli i czosnku. Cały czas dusić pod pokrywą. Dodać liść laurowy, bazylię, posolić i popieprzyć. Dodać grubo pokrojoną paprykę. Chwilę poddusić. W razie potrzeby doprawić. Mięso mielone (surowe) wymieszać z jajkiem. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i posypać lekko bułką tartą, po której polać mlekiem
W kuchni u Monikiopcjonalnie) Wykonanie: Dzień przed pieczeniem zamarynowałam mięso w 2 łyżkach oleju z czosnkiem i przyprawą do wieprzowiny. Mięso postało w lodówce przez noc. Jeśli macie mniej czasu wystarczy mu 2-3 godziny w marynacie ;) Sos: Cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle. Dodajemy kurki i dusimy, aż grzyby będą miękkie. Następnie dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem, doprowadzamy(...)już kwestia gustu, ja preferuję gęstsze sosy. Ten sos ma to do siebie, że w trakcie pieczenia powstanie woda i sos będzie jeszcze rzadszy niż po ugotowaniu. Mięso: Polędwiczkę można upiec w całości lub zapleść w warkocz, jak widać na zdjęciu. Gdy chcemy zrobić warkocz musimy rozciąć mięso na 3 części, pozostawiając około 1-1,5 cm nierozciętego mięsa
Czerwona Porzeczkapatelni. Odstawiamy do miseczki. Wołowinę kroimy na kawałki wielkości 3x3. Rozgrzewamy garnek z oliwą i łyżką masła. Wrzucamy mięso partiami i smażymy. Zalewamy winem i chwilę gotujemy. Dolewamy wywar warzywny, cebulkę z czosnkiem, 4 ziela angielskie i 2 listki laurowe. Całość dusimy na małym ogniu przez 120 minut lub do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki(...)pęczak gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 2 ziaren ziela angielskiego i listkiem laurowym, po ugotowaniu dodajemy troszkę masła i mieszamy. Na talerz wykładamy kaszę i polewamy sosem z mięsem. Można podawać np z buraczkami. Smacznego
KuchcikoweLovepapryka - 3 szt cebula - 5 szt ogórki kiszone - 5 szt keczup pikantny 280 g Kuleczki : mięso mielone - 600 g jajko - 1 szt bułka tarta - 2 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Kapustę pekińską, pokroić, przełożyć do garnka, podlać małą ilością wody, posolić, dusić na wolnym ogniu. Ogórki kiszone i kiełbasę pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pieczarki umyć, osączyć
Kuchnia Danusiidealnie sprawdzi się przy wyjątkowych okazjach, świętach, czy innych uroczystościach. 2 polędwiczki wieprzowe 100 g żurawiny suszonej całej sól pieprz czarny oliwa z oliwek rozmaryn olej rzepakowy do smażenia DUSZONA CZERWONA KAPUSTA: 1/2 małej główki kapusty czerwonej 25 g masła 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka wody 2 łyżki soku z cytryny 100 ml wina czerwonego półsłodkiego(...)zrobić w środku nacięcie. Napełnić żurawiną. Mięso natrzeć oliwą z oliwek, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Polędwiczki odstawić na parę godzin w chłodne miejsce. W garnku rozpuścić masło, wrzucić roztarty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż cebula stanie się szklista. Dodać drobno posiekaną, czerwoną kapustę i podsmażyć. Zalać całość wodą i dusić, aż kapusta znacznie zmięknie. Wlać wino
https:KKuchniaMniamczęści krzyżowej kręgosłup wołu – jest sztywna, zbita i nadaje się jedynie do duszenia lub pieczenia. Nie mam psa. Kot – amator wszelkich musów i pasztetów – mimo że mu posiekałam – wzgardził. Cóż, zapłaciłam, poświęciłam czas – zjadłam. A w zasadzie powinnam napisać jadłam. Przeżuwając wolno drobno pokrojone mięso i myśląc, co do cholery zrobiłam nie tak. Dzisiaj steki robię prawie
Karo in the Kitchenkanapki , ale jako pieczeń niekoniecznie . Bitki z szynki są za to mega smaczne , kruchutkie i delikatne . Wykonanie tej potrawy wymaga jedynie mocnych mięśni ,żeby utrzymać w ręku tłuczek do mięsa lub pomocnego męskiego ramienia , które w niedzielne popołudnie zwykle bez problemu znajdziecie na kanapie w salonie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tak więc do dzieła " class(...)wodą ,tak aby przykryła całkowicie bitki . Dokładamy pokrojoną drobniutko cebulę , ziele i liść laurowy , solimy , pieprzymy . Dusimy na małym ogniu około 30 minut , w tym czasie mięsko powinno skruszeć ,a sos ładnie się zagęścić . Od czasu do czasu warto delikatnie zamieszać ,żeby mięso nie przywierało do dna garnka , bo może się przypalić . No i w zasadzie już gotowe , teraz tylko
Ogrodnik w podróżyłyżki masła 1 litr bulionu 1 łyżeczka kurkumy sól pieprz cayenne Dodatkowo: 500 g mielonego mięsa papryczka chilli natka pietruszki Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy masło i szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodajemy pokrojony por, seler naciowy i czosnek. Warzywa delikatnie solimy i dusimy, aż zmiękną. Następnie dodajemy kukurydzę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko zalewamy bulionem
Smakowity Blog KulinarnyPyszny obiadek... 1 kg żeberek mąka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki sól cytrynowa Piątnica przyprawa Piątnica pieprz listki laurowe ziele angielskie majeranek
Moje domowe kucharzenie