mięso duszone - 8529 przepisów (strona:244/569)

SAŁATKA NA CIEPŁO Z TOPINAMBURU 150

brokuł, chwilę dusimy, gdy masełko zostało prawie wchłonięte dolewamy ok 3 łyżki wina białego, dodajemy sól, czosnek a po chwili pomidorki, dusimy jeszcze chwilę. Topinambur przekrawamy i dodajemy do sałatki. Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa

harrisa
SZPINAKOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I LAZUREM 105

przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Wrzucamy kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Zalewamy całość śmietanką i dusimy 10 minut, po tym czasie dodajemy pokruszony ser. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy po łyżce mięsa i sosu na każdym placku i zawijamy w kopertę. Tak przygotowane paczuszki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

KuchcikoweLove
HAMBURGER Z KANGURA rarytas na Świątecznym Targu w UK 142

jednej z wielu budek z jedzeniem ze świata wypatrzyliśmy Steki z Kangura. Steki te podawane były z bułka pszenną oraz duszoną cebulką. Cena nie była duża więc skusiliśmy się spróbować.  Hamburger z Kangura okazał  się rewelacyjny. Mięso w smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo chude. Rewelacyjnie przyprawiony czuć było pieprz grubo

Gotowanie Patki
żeberka duszone w kapuście kiszonej 121

umyć i pokroić na kawałki. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka, zeszklić. Wrzucić mięso, obsmażyć szybko z każdej strony, wrzucić ziele angielskie, pokrojoną w plasterki marchewkę i przykryć pokrywką. Dusić około godziny,jeśli trzeba podlewając ciepłą wodą. Dodać kapustę kiszoną i płatki papryki. Dusić pod przykryciem jeszcze około kwadransa. Przed podaniem posypać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczakowe kule z warzywami i serem 661

płatów (jak na schabowe). Pieczarki, cebulkę oraz papryki kromy w kosteczkę. Szklimy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Warzywa dusimy pod przykryciem, wtedy będą bardzo miękkie.  Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Każdy płat mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i przyprawą do kurczaka. Układamy farsz na mięsie i formujemy kulę. Najłatwiejszym sposobem jest wykorzystanie foremek

VioletoweKucharzenie
Pierś kurczaka w delikatnym sosie 154

rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć. Mięso i pieczarki przełożyć do garnka, zalać wodą ( ma przykryć mięso), dodać marchew, posiekany koperek, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowansalskie, kostkę bulionową i maggi.  Całość dusić na małym ogniu przez około 40 – 45 minut. Pod koniec gotowania sos zaprawić mąką roztartą w śmietance, jeszcze chwilę pogotować

Nie tylko w kuchni
Bliny marchewkowe 111

mięso zmieni kolor ,dodaje pokrojonego pomidora cały czas mieszam ,dodaje z miażdżony imbir  przykrywam pokrywką i duszę ok 5-8 minut.Doprawiam solą i jeśli potrzeba pieprzem Na placek przekładam porcję sosu przykrywam plackiem i znowu sos i placek . Z twarogiem ładniej wygląda ,ale miałam ochotę na na taki sos To są bliny na slodko , czyli z duszonym jabłkiem

Eli Gotowanie
Schab na słodko-kwaśno z ogórkiem 133

pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące. Krótko przesmażamy na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy. Dodajemy do mięsa. Ogórki konserwowe kroimy półplasterki i dodajemy do dania. Całość zalewamy bulionem. Dodajemy miód, ocet, musztardę. Dusimy pod przykryciem ok. 25 min. Dodajemy śmietanę i estragon. Dusimy jeszcze

Pobite gary Barbary
Forszmak lubelski 143

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kiełbasę ,cebulę wrzucamy do mięsa ,smażymy aż cebula się zeszkli. Zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie ,zagotowujemy i dusimy 45 min na małym ogniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Pierś indycza w bardzo paprykowym sosie 132

szerokim dnem (dobrze, żeby wszystkie kawałki mięsa zmieściły się w jednej warstwie na dnie) rozgrzałam olej i obsmażyłam na nim mięso z obu stron. Podlałam około szklanką wody, dodałam wszystkie przyprawy (bez soli i pieprzu) i dusiłam pod przykryciem około 15-20 minut. Mięsko powinno być miękkie, a płatki papryki nasiąknięte sosem. Mąkę rozprowadziłam w pół szklanki zimnej wody, zagęściłam

Kuchenne zapiski Edyty
Kurczak po włosku w warzywach 112

Wykonanie: Filety opłukać, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i odstawić na pół godziny. Następnie rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i mięso pokrojone w kostkę, smażyć na wolnym ogniu. Po chwili dodać drobno pokrojone pieczarki, paprykę i dusić do odparowania wody. Po czym dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone pomidory, smażyć jeszcze około 5 minut. Na końcu doprawić sokiem z cytryny

Tradycyjna Kuchnia
Poniedziałkowy "fit" - Potrawka z kurczaka 41604

niej przeciśnięty przez praskę czosnek i posypujemy uniwersalną przyprawą. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą do kurczaka. Mięso przekładamy na patelnię i podsmażamy mieszając, aż nie będzie surowe. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy ok 15 minut pod przykryciem. Dodajemy pietruszkę oraz jogurt, mieszamy i zagotowujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki z pierści indyczej 159

długo, aż wyparuje woda z pieczarek. Na każdą pierś kładziemy po łyżce farszu i korniszona. Ściśle zwijamy i przekłuwamy wykałaczką. Mięso smażymy na oliwie. W osobnym garnku rozpuszczamy masło z drobno posiekanym czosnkiem, dodajemy roladki i dusimy ok. 10 minut. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Bitki wołowe z grzybami 122

Bitki wołowe to jedno z moich ulubionych dań polskiej kuchni. Bardzo dobrze smakują duszone w naturalnym sosie, ale tych z grzybami nie przebije chyba nic. Na bitki wybieramy tzw. mięso zrazowe, które musimy pokroić w poprzek włókien i mocno rozbić tłuczkiem do mięsa. Dzięki temu bitki będą ba rdzo miękkie i wręcz same będą rozpływać się w ustach. Żeby

W SMAK
Bigos 128

minut. Gdy będą miękkie, wyjąć łyżką cedzakową, odcisnąć i pokroić w paski. Wodę, w której się gotowały, dodać do kapusty. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i posiekaną cebulę. Dusić razem, aż cebula się zeszkli, po czym dodać do kapusty wraz z grzybami i dokładnie wymieszać. Na małym ogniu gotować jeszcze godzinę, mieszając

W SMAK