mięso duszone - 8529 przepisów (strona:242/569)

pasztet drobiowy bez pieczenia 411

gałki muszkatołowej olej do smażenia 1 łyżka masła wykonanie: Cebulę i czosnek obrałam, pokroiłam w drobną kostkę i lekko przysmażyłam. Dodałam mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyłam razem. Dodałam oczyszczona wątróbkę, zalałam zawartość patelni winem i dusiłam bez przykrycia do oparowania płynów (około 20 minut). Połowę zawartości patelni przełożyłam do wysokiego naczynia i zmiksowałam blenderem, następnie dodałam resztę, masło

babka w formie
Sakiewki z ciasta francuskiego na dwa sposoby: brokuł-kurczak i łosoś- por 261

dodajemy posiekany czosnek, po minucie wrzucamy kawałki kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy wszystko na mocnym ogniu do momentu aż mięso przestanie być surowe. II. Pora kroimy na półkrążki, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pora i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy po będzie miękki zdejmujemy pokrywkę, aby woda odparowała.  III. Ciasto francuskie kroimy na 12 równych kwadratów

Cook&Love
Leczo z cukinii i resztek wędlin. 213

breję z cukinii i pomidorów ładnie zwaną leczo. I tego bym się trzymała, ponieważ wszystko się zgadza, a mianowicie: świeże warzywa duszone z pomidorami, okraszone czym tam kto ma. Za to bigos to potrawa z kapusty i mięsa, a więc niech tak zostanie. U mnie jak w każdym domu zostają resztki wędlin na które nie ma amatora. Zbieram takie

Dieta moja pasja
Pasztet drobiowy bez pieczenia 153

gałka muszkatałowa olej do smażenia 1 łyżka masła Wykonanie: cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i lekko przysmażyć. Dodać mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyć razem. Dodać oczyszczona wątróbkę, zalać zawartość patelni winem i dusić bez przykrycia do oparowania płynów (około 20 minut) połowę zawartości patelni przełożyć do blendera i zmiksować, następnie dodać resztę, masło i ponownie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak z curry i pieczarkami 122

również krótko podsmażyć tylko do ścięcia się białka i również dołożyć do garnka z warzywami. Przyprawić i podlać bulionem do wysokości mięsa, nie więcej. Do całości dodać pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę oraz koncentrat i musztardę i dusić na małym ogniu do miękkości ok 25minut. Po tym czasie doprawić jeszcze do smaku jeśli to potrzebne oraz zagęścić śmietanką. Potrawa najlepiej

W garach u Gosi
Papryka faszerowana mięsem mielonym z ryżem 282

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ile osób tyle przepisów. Niektórzy zapiekają,   niektóry duszą a ja gotuje w soku. Właśnie tak   przygotowaną paprykę uwielbia moja rodzina 1 kg mielonego mięsa z łopatki 100g ryżu ( przed ugotowaniem) Łyżeczka siekanego świeżego lubczyku ( lub suszonego) 2 średnie cebule 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy do smaku

W garach u Gosi
Indyk duszony z gruszką w sosie dyniowym z serem pleśniowym 150

pokroić w małą kostkę. Pokrojone składniki odstawić. Pierś z indyka pokroić w średnią kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć mięso aby zmieniło kolor, doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą, dodać dynię oraz tymianek. Przykryć i dusić kilka minut aż dynia zmięknie. Gdy dynia już zmięknie dodać pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojone gruszki, wymieszać. Jeszcze chwilę wszystko razem dusić

Monia miesza i gotuje
Potrawka mięsno- warzywna z makaronem penne 128

Kiełbasę kroimy w kostkę i również smażymy na oleju wraz z pokrojoną w pióra cebulą i posiekanym czosnkiem. Dodajemy do odparowanego mięsa wraz z pokrojonymi w kostkę papryką, cukinią (wcześniej obraną) oraz pieczarkami. Podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem 15 minut. W osobnym naczyniu, w osolonej wodzie gotujemy al dente makaron. Przecier pomidorowy mieszamy z mąką i ½ szklanki zimnej

Kuchnia w czekoladzie
Miseczka letniej zieleni o włoskich korzeniach 181

Drugi włoski smak to GREMOLATA- charakterystyczny dodatek składający się z natki pietruszki, czosnku i cytrynowej skórki. Jest dodawany głównie do cielęciny duszonej w pomidorach i białym winie ( ossobuco ), ale można go dodawać niemal do wszystkiego! Warzywa i mięsa uwielbiają zgrywać z nim swoje smaki :) Włoskie danie po polsku, a może polskie po włosku? Sami zdecydujcie, próbując pysznej letniej sałatki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gulasz z indyka i cukinii 215

dnie, dodać cebulę i czosnek, lekko podsmażyć. Następnie dodać mięso z indyka i ziele angielskie, wymieszać i smażyć około 5 minut. Mięso podlać 0,5 litra gorącej wody lub bulionu warzywnego, dodać marchewkę i selera, wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 - 20 minut. W międzyczasie dodać majeranek, kolendrę, płatki chili i czosnek niedźwiedzi. Gdy warzywa będą prawie ugotowane, dodać

Kuchcik gotuje
Fusilli z wieprzowym gulaszem w pomidorach 88

Mięso kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, po czym dodajemy pokrojone w kostkę (bez skóry), pomidory, mięso, wino, liść laurowy, pokrojoną w drobną krostę papryczkę, wino, 100 ml wody oraz ½ łyżeczki soli. Dusimy na małym ogniu przez godzinę. W razie potrzeby dolewamy wody. W tym czasie gotujemy makaron. Przygotowany gulasz doprawiamy do smaku solą

R'n'G Kitchen
Faszerowana papryka w sosie z serka mascarpone 136

solą majerankiem, papryką  i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość. Faszerowane papryki ustawić w dużym rondlu i wlać do połowy papryk wodę.Dusić pod przykryciem około 1 godziny. Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać bulion. Zagotować, a następnie wymieszać z serkiem

O kuchni z uczuciem
Duszony ozór wołowy. Obiad rodzinny z wieloletnia tradycją. 297

grubości ok 1 cm. Obtaczamy w mące. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Podczas smażenia  solimy i pieprzymy z obu stron. Obsmażone mięso przekładamy do gotującej wody. Dodajemy pokrojoną w kostkę, zeszkloną cebulę. Dodajemy namoczonego grzybka do smaku. Dusimy do miękkości na wolnym ogniu. Zagęszczamy sos mąką żytnią bądź redukujemy go na tyle by zgęstniał uważając by nie przypalić. Ważne jest

Kuchnia po mojemu
Golonka gotowana w piwie z nutą musztardy i jałowca 186

najlepiej na całą noc). Golonkę obsmażyć na rumiano i przełożyć do garnka. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju i dodać do mięsa. Wszystko razem zalać piwem, wrzucić listki laurowe, ziele angielskie, czosnek i zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem do miękkości (około 2 godzin). W międzyczasie golonkę można podlewać piwem lub wodą (jeśli płyn mocno wyparuje) i wtedy lekko

Di gotuje
Filety z kurczaka w kapuście 161

zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać kapustę, marchew, przyprawy, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, włożyć do jarzyn (kto woli może przedtem podsmażyć mięso na oleju) i gotować do chwili, aż będzie miękkie. Na koniec wlać śmietanę rozmieszaną z maką, doprowadzić do wrzenia. Podawać z ziemniakami

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania