mięso duszone - 8529 przepisów (strona:242/569)

Sałatka z winnym kurczakiem i domową bagietką 141

przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy na patelni z oliwą z oliwek. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa, ostrą czerwoną papryką oraz cząbrem. Smażymy na patelni do miękkości. Pod koniec wlewamy wino i dusimy aż wyparuje. Ogórka kroimy w pół plasterki, pomidorki w ćwiartki, cebulę w plastry. Ser feta kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki

VioletoweKucharzenie
duszone gołąbki z mięsem z przyprawą makaronu... 167

główki kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku, obgotować i ściągać liście z kapusty, z liści wystudzonych wyciąć gruby nerw, nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki, na gorącym oleju podsmażać gołąbki, włożyć do dużego garnka, zalać wodą i dusić do miękkości , pod koniec dodać pomidory z puszki zmiksowane, przyprawę w płynie i dusić z 20 minut pyszne gołąbki do ziemniaków

W Mojej Kuchni Lubię
PULPETY PIECZONE Z INDYKA I MOZZARELLĄ 138

makaronu ze szpinakiem. Na rozgrzaną patelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw.  Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody. Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło

Gotowanie Patki
SZYBKI ZIELONY MAKARON Z MIĘSEM 124

użyłam makaronu ze szpinakiem. Na rozgrzanąpatelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw.  Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody. Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło

Gotowanie Patki
Rolada wołowa SZWARCWALDZKA 270

olejem z wierzchu. Wsadzamy do brytfanki (zagięciem na dół) a następnie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na kilka minut aż mięso się zetnie. Następnie zalewamy wodą z zielem angielskim i liściem laurowym do 4/5 wysokości rolady. Dusimy aż do miękkości przewracając roladę co ok. 30min.  4/ Uduszone rolady wyjmujemy do miski. Powstały wywar z brytfanki redukujemy na małym

Kuchnia PROzdrowotna
Indyczy gulasz z kurkami 78

false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Posikaną cebulę smażymy na maśle razem z grzybami. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy razem, cały czas mieszając. Lekko solimy i oprószamy pieprzem. Następnie dodajemy śmietanę, lubczyk i dusimy do momentu aż sos zacznie gęstnieć (nie możemy doprowadzić do wrzenia). Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą gryczaną

R'n'G Kitchen
KURCZAK W SOSIE POMIDOROWO KOKOSOWYM 125

patelnię rozgrzewam olej. Mięso smażę na rumiano z obu stron. Międzyczasie cebulę obieram i kroję w kostkę dodaję do mięsa. Smażę aż cebulka będzie rumiana. Następnie wlewam mleko kokosowe i przecier pomidorowy. Zmniejszam ogień i duszę ok 15 min aż sos zrobi się gęsty. Podaję z kaszą owsianą

Gotowanie Patki
Meksykańska potrawka z kurczaka 94

ząbki czosnku Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na średniej wielkości kawałki i posypać solą oraz pieprzem. Podsmażyć do ścięcia się mięsa (wtedy też smażyć drobno posiekany czosnek). Dodać pokrojoną w słupki paprykę i wlać pomidory. Chwilę dusić, a następnie przelać do garnka. Dodać po uprzednim odsączeniu czerwoną fasolę i kukurydzę. Gotować 5 minut. Przyprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić około

Karola gotuje
Kurczak duszony w warzywnym sosie 118

rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu mięsa przesmażamy wszystkie warzywa, dodajemy do mięsa. Całość podlewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem, ostrą czerwoną papryką, przyprawą uniwersalną i posiekanym czosnkiem. Dusimy na wolny ogniu około 60 minut. Pod koniec do sosu dodajemy małe kawałki serka topionego (pod wpływem ciepła większość się roztopi

VioletoweKucharzenie
pasztet drobiowy bez pieczenia 407

gałki muszkatołowej olej do smażenia 1 łyżka masła wykonanie: Cebulę i czosnek obrałam, pokroiłam w drobną kostkę i lekko przysmażyłam. Dodałam mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyłam razem. Dodałam oczyszczona wątróbkę, zalałam zawartość patelni winem i dusiłam bez przykrycia do oparowania płynów (około 20 minut). Połowę zawartości patelni przełożyłam do wysokiego naczynia i zmiksowałam blenderem, następnie dodałam resztę, masło

babka w formie
Sakiewki z ciasta francuskiego na dwa sposoby: brokuł-kurczak i łosoś- por 253

dodajemy posiekany czosnek, po minucie wrzucamy kawałki kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy wszystko na mocnym ogniu do momentu aż mięso przestanie być surowe. II. Pora kroimy na półkrążki, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pora i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy po będzie miękki zdejmujemy pokrywkę, aby woda odparowała.  III. Ciasto francuskie kroimy na 12 równych kwadratów

Cook&Love
Leczo z cukinii i resztek wędlin. 208

breję z cukinii i pomidorów ładnie zwaną leczo. I tego bym się trzymała, ponieważ wszystko się zgadza, a mianowicie: świeże warzywa duszone z pomidorami, okraszone czym tam kto ma. Za to bigos to potrawa z kapusty i mięsa, a więc niech tak zostanie. U mnie jak w każdym domu zostają resztki wędlin na które nie ma amatora. Zbieram takie

Dieta moja pasja
Pasztet drobiowy bez pieczenia 147

gałka muszkatałowa olej do smażenia 1 łyżka masła Wykonanie: cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i lekko przysmażyć. Dodać mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyć razem. Dodać oczyszczona wątróbkę, zalać zawartość patelni winem i dusić bez przykrycia do oparowania płynów (około 20 minut) połowę zawartości patelni przełożyć do blendera i zmiksować, następnie dodać resztę, masło i ponownie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak z curry i pieczarkami 117

również krótko podsmażyć tylko do ścięcia się białka i również dołożyć do garnka z warzywami. Przyprawić i podlać bulionem do wysokości mięsa, nie więcej. Do całości dodać pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę oraz koncentrat i musztardę i dusić na małym ogniu do miękkości ok 25minut. Po tym czasie doprawić jeszcze do smaku jeśli to potrzebne oraz zagęścić śmietanką. Potrawa najlepiej

W garach u Gosi
Papryka faszerowana mięsem mielonym z ryżem 275

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ile osób tyle przepisów. Niektórzy zapiekają,   niektóry duszą a ja gotuje w soku. Właśnie tak   przygotowaną paprykę uwielbia moja rodzina 1 kg mielonego mięsa z łopatki 100g ryżu ( przed ugotowaniem) Łyżeczka siekanego świeżego lubczyku ( lub suszonego) 2 średnie cebule 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy do smaku

W garach u Gosi