mięso duszone - 8529 przepisów (strona:243/569)

Polędwiczki w sosie śmietanowo grzybowym 97

wykorzystałam do sosu.  Umytą polędwiczkę pokroiłam w plastry o grubości 2 cm, lekko rozbiłam dłonią, doprawiłam solą, pieprzem i tymiankiem. Mięso wraz z posiekaną cebulą i grzybami obsmażyłam z obu stron. Polędwiczki zalałam wywarem z grzybów. Dusiłam przez kilka minut. Następnie dodałam śmietanę wymieszaną z 1 łyżeczką mąki. Doprawiłam pieprzem

Kukuleczki
Kanapka z pulled beef, pastą z pieczonej papryki, serem i szczypiorkiem 126

Przepyszna kanapka z długo duszoną wołowiną, rozpuszczonym serem i pyszną pastą z pieczonej papryki. By nadać świeżości temu daniu posypałam mięso dużą ilością szczypiorku. Jest to jedna z lepszych kanapek jakie jadłam. Cały trik polega na tym, by odpowiednio grillować pieczywo, które posmarowane pastą z papryki nadal będzie chrupiące i nie będzie chłonęło płynów. Reasumując jest ciekawy pomysł

Mango Papaja
Bakłażan nadziewany kurczakiem i mango 109

warzywa przestaną być surowe i dodajemy fileta (razem z przyprawą i olejem). Całość smażymy na małym ogniu do chwili aż mięso zmięknie, a następnie dodajemy mango pokrojone w kostkę. Dodajemy rodzynki, pieprz, curry, chili, sól i dusimy pod przykryciem aż mango się rozsmaży. Zestawiamy patelnię z palnika, dodajemy przygotowany kuskus i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki bakłażana

Czary - gary w kuchni
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 144

kurczaka , myjemy i wkładamy razem do brytfanki , dodajemy cebulę i marchew ( można w całości – byle obrane ) , solimy do smaku . Dusimy pod przykryciem , w razie potrzeby dolewając szklankę wody ,żeby się nie przypalało , tak długo ,aż mięso będzie miękkie i rozpadające . Odstawiamy do wystygnięcia . Wątróbkę podsmażamy na patelni , dosłownie 2 minuty , tylko tyle żeby się lekko ścięła z wierzchu . Mięso

Ogrodnik w podróży
Curry z ciecierzyca i kurczakiem 80

stron, przekładamy je do garnka, w którym będziemy robić curry. Na patelni przesmażamy cebulę i imbir, przekładamy do garnka z mięsem. Dodajemy pastę curry, ciecierzycę, obraną i pokrojoną w pół plasterki marchewkę i mleczko kokosowe. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Podajemy posypane natką i kleksem jogurtu

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak z kurkami w śmietanie 155

razem z pokrojonymi na mniejsze kawałki grzybami oraz pokrojoną w małą kostkę marchwią, podsmażamy na maśle. Następie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy solą, podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 10 min. Dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło

R'n'G Kitchen
SAŁATKA NA CIEPŁO Z TOPINAMBURU 159

brokuł, chwilę dusimy, gdy masełko zostało prawie wchłonięte dolewamy ok 3 łyżki wina białego, dodajemy sól, czosnek a po chwili pomidorki, dusimy jeszcze chwilę. Topinambur przekrawamy i dodajemy do sałatki. Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa

harrisa
SZPINAKOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I LAZUREM 111

przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Wrzucamy kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Zalewamy całość śmietanką i dusimy 10 minut, po tym czasie dodajemy pokruszony ser. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy po łyżce mięsa i sosu na każdym placku i zawijamy w kopertę. Tak przygotowane paczuszki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

KuchcikoweLove
HAMBURGER Z KANGURA rarytas na Świątecznym Targu w UK 149

jednej z wielu budek z jedzeniem ze świata wypatrzyliśmy Steki z Kangura. Steki te podawane były z bułka pszenną oraz duszoną cebulką. Cena nie była duża więc skusiliśmy się spróbować.  Hamburger z Kangura okazał  się rewelacyjny. Mięso w smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo chude. Rewelacyjnie przyprawiony czuć było pieprz grubo

Gotowanie Patki
żeberka duszone w kapuście kiszonej 126

umyć i pokroić na kawałki. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka, zeszklić. Wrzucić mięso, obsmażyć szybko z każdej strony, wrzucić ziele angielskie, pokrojoną w plasterki marchewkę i przykryć pokrywką. Dusić około godziny,jeśli trzeba podlewając ciepłą wodą. Dodać kapustę kiszoną i płatki papryki. Dusić pod przykryciem jeszcze około kwadransa. Przed podaniem posypać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczakowe kule z warzywami i serem 665

płatów (jak na schabowe). Pieczarki, cebulkę oraz papryki kromy w kosteczkę. Szklimy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Warzywa dusimy pod przykryciem, wtedy będą bardzo miękkie.  Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Każdy płat mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i przyprawą do kurczaka. Układamy farsz na mięsie i formujemy kulę. Najłatwiejszym sposobem jest wykorzystanie foremek

VioletoweKucharzenie
Pierś kurczaka w delikatnym sosie 158

rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć. Mięso i pieczarki przełożyć do garnka, zalać wodą ( ma przykryć mięso), dodać marchew, posiekany koperek, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowansalskie, kostkę bulionową i maggi.  Całość dusić na małym ogniu przez około 40 – 45 minut. Pod koniec gotowania sos zaprawić mąką roztartą w śmietance, jeszcze chwilę pogotować

Nie tylko w kuchni
Bliny marchewkowe 117

mięso zmieni kolor ,dodaje pokrojonego pomidora cały czas mieszam ,dodaje z miażdżony imbir  przykrywam pokrywką i duszę ok 5-8 minut.Doprawiam solą i jeśli potrzeba pieprzem Na placek przekładam porcję sosu przykrywam plackiem i znowu sos i placek . Z twarogiem ładniej wygląda ,ale miałam ochotę na na taki sos To są bliny na slodko , czyli z duszonym jabłkiem

Eli Gotowanie
Schab na słodko-kwaśno z ogórkiem 140

pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące. Krótko przesmażamy na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy. Dodajemy do mięsa. Ogórki konserwowe kroimy półplasterki i dodajemy do dania. Całość zalewamy bulionem. Dodajemy miód, ocet, musztardę. Dusimy pod przykryciem ok. 25 min. Dodajemy śmietanę i estragon. Dusimy jeszcze

Pobite gary Barbary
Forszmak lubelski 147

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kiełbasę ,cebulę wrzucamy do mięsa ,smażymy aż cebula się zeszkli. Zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie ,zagotowujemy i dusimy 45 min na małym ogniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania