mięso duszone - 8529 przepisów (strona:235/569)

Spaghetti z makaronem z dyni piżmowej 181

pomidory wcześniej spażone i obrane ze skórki,blenduje dodaję czosnek,suchą bazylię,oregano,troszkę cukru i w garnuszku redukuję całość  KONIEC: Mięso formuje w kulki nie wielkie podsmażam na patelni często przewracając ,zalewam sosem pomidorowym,i duszę okolo 30 minut. Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję około 20 min  świerza bazylia do dekoracji   SMACZNEGO KOCHAN

Viola cooks with passion
Kurczak w sosie śliwkowym z rozmarynem! 145

filet z kurczaka. Dalej dusimy aż sos mocno się zredukuje a ocet troszkę odparuje, pozostawiając smak i aromat w sosie. Kuczaka dusimy do miękkości około 13 do 20 minut w zależności od wielkości użytej porcji. Nakłuj mięso szpikulcem i sprawdź czy jest już gotowe. Filet wraz z sosem wykładamy na talerze i dopiero kroimy na plasterki. Pyszota, możecie jeść

SMYKWKUCHNI
Sajgonki z czarną quinoą i żółtym sosem 120

wrzucamy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy mielone mięso i dalej smażymy, mieszając od czasu do czasu. Gdy mięso się trochę zrumieni, dorzucamy startą na tarce (na dużych oczkach) marchewkę i wszystko razem dusimy, w razie potrzeby dolewamy trochę wody. Grzybki mun zalewamy wrzątkiem, a gdy zmiękną, drobno szatkujemy i dodajemy do farszu. Kiedy wszystko

Quinoa Raz!
Kasza pęczak z kalafiorem i kurczakiem 276

dodać skrojony filet z kurczaka, przyprawić i lekko obsmażyć. Kaszę przepłukać w wodzie, a surowego kalafiora podzielić na drobne różyczki. Dodać do mięsa i zalać wodą, tak aby zakryła przynajmniej kaszę. Kalafior może trochę wystawać ponad powierzchnię. Dusić około 15 – 20 min, aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn. W miarę potrzeby można dolewać wrzątek, a pod koniec

https:KKuchniaMniam
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 188

samo cebulę, na głębszej patelni rozgrzać  masło z olejem, dodać  cebulę, przesmażyć  chwilę , następnie dodać  pokrojone mięso, posolić  do smaku, smażyć około 6 minut,   po czym wsypać  kaszę, podlać  winem i dusić  aż wino odparuje-kilka minut. Zalać gorącym  bulionem, dodać pokrojoną paprykę i fasolkę gotować  pod przykryciem

Wanilia i Kardamon
Kolorowy Kociołek 200

Pokrojonego kurczaczka na gorący olej do garnka wrzucić, vegety szczyptę dodać i do białości smażyć bądź gotować. (Oleju dużo nie potrzeba, gdyż mięso sok puści). Dodać cebulę, po kilku minutach paprykę, po następnych kilku minutach pieczarki. Całość dusić na średnim ogniu ok. 20 – 30 minut, od czasu do czasu mieszając i potrawce pozytywne myśli przesyłając

Kuchnia smaków
Placek po CYGAŃSKU 321

patelni  na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokrój na takie większe kawałki i usmaż na drugiej patelni, teraz przełóż do mięsa . Dodaj paprykę drobno pokrojoną. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy , por i marchew ,koncentrat pomidorowy. Duszę teraz razem koło godziny. Minęła godzina,dodaje na końcu remuladę duńską, mieszam i jeszcze dodaje soli i pieprzu do smaku.Sos wyszedł

Różowa kuchnia
Pełnoziarniste spaghetti z kurczakiem, pomidorami i groszkiem. 137

czasie mielimy mięso z kurczaka (lub drobno kroimy)  dorzucamy je do podsmażonych warzyw, doprawiamy wstępnie solą, pieprzem i bazylią. Gdy mięso się zetnie i zacznie podsmażać dodajemy pomidory. Całość dokładnie mieszamy, patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy całość około 8-10 minut. Po tym czasie do sosu dodajemy groszek, keczup lub cukier, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec

Rozpustne gotowanie
Cannelloni z pomidorowym beszamelem 110

kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Wszystkie warzywa szklimy na odrobinie oleju. Gdy zmiękną dokładamy mielone mięso. Wszystko mieszamy i podsmażamy. Gdy mięso jest miękkie wlewamy pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz chilli. Dusimy jeszcze chwilkę.  Żaroodporne naczynie smarujemy masłem. Rurki napełniamy przygotowanym farszem. Układamy w naczyniu. Gdy zostanie nam farszu możemy go wyłożyć

VioletoweKucharzenie
Spaghetti bolognese 112

kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Smażyć 3 minuty. Dodać startą na tarce marchewkę i seler naciowy. Smażyć kolejne 3 minuty. Dodać mięso. Smażyć 5 minut. Doprawić solą, pieprzem, papryką, oregano i bazylią. Wlać pomidory z puszki. Dusić kolejne 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. W tym czasie ugotować makaron. Gotowy sos wymieszać z makaronem, posypać startym serem żółtym. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Żeberka z orientalną nutą 168

każdej strony, następnie dodajemy posiekane szalotki, szklimy i zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy liść kaffiru, sproszkowane przyprawy, paski grzybów i sos. Żeberka dusimy do miękkości na małym ogniu. Cukinię kroimy na plasterki, następnie w słupki, dodajemy do mięsa kiedy będzie miękkie. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy. Zagotowujemy, zestawiamy z ognia i dodajemy posiekany szczypiorek. Całość

R'n'G Kitchen
PASZTET WIEPRZOWY 118

masło Sposób wykonania: Wieprzowinę ugotować z przyprawami. W rondelku na maśle zeszklić pokrojoną w grube plastry cebulę, dodać pokrojoną słoninę( 15 dag ), dusić przez ok. 15 minut, dodać wątróbki i ugotowaną wieprzowinę podlać szklanką wywaru ( z gotowania mięsa ), gotować przez 5 minut. Schłodzić, zmielić - 3 razy. doprawić do smaku, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Formę do pasztetu posmarować tłuszczem

Darcia w kuchni
Pappardelle z ragu z baraniny 179

nich aromaty. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać mięso, dokłądnie wymieszać i smażyć aż mięso zbrązowieje. Wlać krojone pomidory, żurwinę, sos Worcestershire, sól i pieprz. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić pod częściowym przykryciem przez około 20 minut.  Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Makaraon niezbyt dokłądnie odcedzić, przełożyć do rondla z sosem

Codzienne Gotowanie
Lasagne z mielonym mięsem drobiowym 134

pół l mleka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 2 łyżki mąki Przygotowanie   Posiekaną cebulę zeszkliłem na oleju. Włożyłem mięso, smażyłem 5 minut. Dodałem pomidory z zalewą i posiekaną bazylią. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem 10 minut. Mąkę z masłem zasmażyłem na złoto, wlałem mleko i mieszając zagotowałem. Sos doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową , dodałem starty

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania