Schab w sosie pieczarkowym

Schab w sosie pieczarkowym

Schab w sosie pieczarkowym

Składniki – porcja dla dwóch osób: 4 plastry schabu, 1 szklanka bulionu, 300 gram pieczarek, 2 cebule, 3-4 ząbki czosnku, 1 łyżka mąki, 2 łyżki oleju do smażenia, sól, pieprz, pieprz ziołowy. Krok 1 Mięso delikatnie rozbijamy,a następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym. Krok 2 Obtaczamy każdy plaster mięsa w mące. Krok 3 Cebulę kroimy w pół talarki, pieczarki dzielimy na ćwiartki, czosnek siekamy. Krok 4 Garnek smarujemy 1 łyżeczką oleju i podsmażamy w nim cebulę. Całość zalewamy bu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Coś bym zjadła

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Jilian PrażynkaJilian Prażynka

Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pieczarki, schab, mięso duszone

Inne przepisy z Coś bym zjadła

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.