małych pieczarek 1 kulka sera mozarelli odrobina oliwy z oliwek, np. Develey sól pieprz słodka papryka w proszku odrobina posiekanego szczypiorku 1 pomidor pokrojony w kostkę dodatkowo do zalania zapiekanki: 2 jajka 1/2 szkl śmietany Wykonanie: Pierś z kurczaka przyprawić słodką papryką, solą i pieprzem, krótko przesmażyć na odrobinie oliwy z oliwek. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Kalafior podzielić
Trufelkowoktoś woli można je dodać po upieczeniu dania. Gotową lasagne piec ok 35 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i odczekać jeszcze 5 minut, aby nasza zapiekanka makaronowa się "zeszła". Smacznego
Trufelkowomiodem, obtoczyć w ulubionych przyprawach. Obsmażyć na oleju z każdej strony na rumiano. Pod koniec pokroić w plastry i obsmażyć jeszcze krótko z każdej strony. Gotowe wyłożyć na brukselkę. Zapiekankę piec ok 8 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Smaki idealnie się ze sobą łączą, całość rozpływa się w ustach. Zasmakuje nawet tym, co nie cierpią brukselki
TrufelkowoPyszne danie na obiad, polecam. Pierś z indyka pokroić w plastry o grubości 1 cm. Cebulę obrać i pokroić w piórka, pieczarki umyć i odsączyć. Mięso
Kuchnia Pokoleńnaczyniu żaroodpornym. Mleko roztrzepujemy z jajkiem, oraz cukrem z wanilią. Zalewamy naleśniki i z wierzchu posypujemy resztą cukru. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Podajemy ciepłe. Smacznego :) Artykuł Zapiekanka naleśnikowa z nektarynkami i wanilią pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogskończyły, najwyższy czas zakasać rękawy i brać się do roboty! bo powiem szczerze zaległości w blogowaniu mam bardzo dużo. Ale już wracam i dziś mam dla Was pyszną zapiekankę z owocami i kaszą jaglaną. Idealny podwieczorek kiedy za oknami szaro , buro... Składniki; ok. 1/3 szklanki kaszy jaglanej Skworcu 120 ml mleka kokosowego lub wody kokosowej 1 łyżka wiórków kokosowych
Radość kipiąca uśmiechem.pokrojona również w plastry. Całość smarujemy pędzelkiem oliwą i posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Po tym czasie zapiekankę posypujemy startą mozzarellą i ponownie wstawiamy na 5 minut do piekarnika. Przed podaniem tartę posypujemy posiekaną świeżą bazylią. Najbardziej lubię podaną ze smakową oliwą. Smacznego
ChilliJemyPyszna i szybka w wykonaniu zapiekanka z kurczakiem,szpinakiem, cukinią oraz makaronem. Polecam zarówno dla małych i dużych :) SKŁADNIKI dla 4 osób : ✂1 duża cukinia ✂1 filet z kurczaka ✂3 garście świeżego szpinaku ✂3 ząbki czosnku ✂500 ml przecieru pomidorowego ✂150 g makaronu mini rurki ✂15 dag sera żółtego tartego np.gouda lub mozzarella ✂Olej do smażenia np rzepakowy ✂Sól
Gotowanie Patkiprzyprawami - solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, gałką i słodką papryką. 5 ziemniaków kroję w plastry, 2 w półplasterki. Ser pleśniowy przekrawam na pół, następnie kroję w plastry. Układam warstwy zapiekanki: na spodzie 5 pokrojonych w plastry ziemniaków, 1/2 sera pleśniowego, 1/2 sera żółtego, kiełbasa, pozostały ser pleśniowy i żółty. Na wierzchu układam dwa ziemniaki pokrojone w półplasterki. Całość posypuję słodką papryką
JejKuchniawyobrażam sobie lata bez zapiekanych bakłażanów w sosie pomidorowym, przekładanych plastrami mozzarelli, pachnących słońcem i cudownymi aromatami bazylii, oregano i czosnku. Zapiekanka z bakłażanów tzw. "parmigiana di melanzane" jest klasycznym włoskim daniem, pochodzącym z Sycylii lub Neapolu, do dziś trwa dyskusja na ten temat. Ale co tam, nie ważne pochodzenie, ważniejszy jest jej smak i niepowtarzalny aromat. Polecam serdecznie
La grande e la piccola cuocaJeśli nie macie pomysłu na kalafiora, to polecam Wam pyszną sycącą zapiekankę. Takie danie jednogarnkowe z piekarnika. Na blogu znajdziecie więcej przepisów na to smaczne warzywo. Szczególnie polecam kalafior faszerowany mięsem mielonym . Mega! Jeśli ktoś z Was skorzysta z mojego przepisu to proszę o podzielenie się opinią w komentarzu. Składniki 1 średni kalafior Kalafiora ugotować w posolonej wodzie na półtwardo
O kuchni z uczuciemTakie zapiekanki mogą stanowić pyszną przekąskę na domowych imprezach. W smaku są dość ostre za sprawą ajwaru i ostrej czerwonej papryki. Podane na cieście francuskim wyglądają smacznie! 300 g ciasta francuskiego (1 arkusz) 100 g ostrego ajwaru 4 duże pieczarki 60 g camemberta z ziołami 150 g żółtego sera 250 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz
VioletoweKucharzeniedosyć drobną kostkę. Naczynie żaroodporne posmarować cienko oliwą za pomocą silikonowego pędzelka. Ułożyć na dnie naczynia przygotowane wcześniej łódeczki z cukinii i do ich środka włożyć farsz, a wierzch zapiekanek posypać kolorowymi kosteczkami z papryki. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200°C (180°C z termoobiegiem) około 30 minut. 1 porcja to ok. 300 kcal , węglowodany: 60g, białko: 21g, tłuszcz
Dietologmakaronu 1 filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1/2 papai 10 dkg sera żółtego 3 jajka sól, pieprz czubryca czerwona Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Kukurydzę … Czytaj dalej Zapiekanka hawajska
czarrna od kuchnimusztardę, kurkumę, sól i pieprz. Całość mieszamy i ostrożnie wlewamy do ryżu z pulpetami. Przykryte naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni na około godzinę, następnie zdejmujemy przykrycie, zapiekankę posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze 15 minut. Pulpety zapiekane na ryżu Artykuł Pulpety zapiekane na ryżu pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarne