Bardzo cebulowy kurczak jest szybkim i tanim pomysłem na obiad. 1 kg kurczaka (np. udziec) Przyprawa do kurczaka 5 dużych cebuli 200 ml bulionu Sól Pieprz Kurczaka myjemy, osuszamy i dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w kosteczkę lub piórka. Rozgrzewamy odrobinę oleju, szklimy cebulę. Gdy zmięknie podlewamy ja bulionem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do momentu odparowania połowy płynu. Połowę cebuli przekładamy do naczynia żaroodpornego. Układamy na niej kurczaka i przykrywamy resz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...