mięso duszone - 8529 przepisów (strona:264/569)

zapiekane tortille, czyli tort w stylu enchilada 113

chilli, starając się nie zrumienić czosnku. Pieczarki pokrój w grube plastry i dodaj na patelnię, smaż chwilę. Dodaj mielone mięso, przesmaż. Dodaj posiekane pomidory z puszki, pozostałe przyprawy i kakao. Podlej sosem pomidorowym tylko tyle, by się nie przypalało. Duś ok. 20 min. sos pomidorowy 1 cebula,  2 ząbki czosnku,  0,5 łyżki chili w proszku, 1 łyżeczka

Eksperyment sobotni
Chiński półmisek misz masz na brązowym ryżu 143

porem podlewając sosem sojowym, dodajemy warzywa chińskie i podduszamy 5 minut. W tym czasie na drugiej patelni przesmażamy mięso mielone. Dodajemy do warzyw wraz z passatą pomidorową, mieszamy, dodając przyprawę do dań chińskich oraz świeżo mielonym pieprzem. Całość dusimy około 5 minut.  Brązowy ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Nakładamy na półmiski, na wierzch nakładamy chińskie misz masz, dekorujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chili con carne 162

przykryciem ok 10 min. 10. Do garnka dodajemy odsączoną i przepłukaną na sicie czarną fasolę i kukurydzę. Mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 5 min. INSTRUKCJA - Chili con carne - krok po kroku:  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Wołowina (mięso bez kości) 1160 500 89.9 87.95 1.75 Oliwa z oliwek 265 30 0 30 0 Cebula (świeża

Atlas Smaków
MAKARON Z WOŁOWINĄ 124

mielone. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie marchewkę obieram i kroję w cienkie słupki. Ananasa w puszce kroję drobno. Do mięsa dodaję ananasa i marchewkę. Dodaję koncentrat pomidorowy i 100 ml wody. Mieszam wszystko. Następnie dodaję makaron chiński. Mieszam i duszę ok 10 min. Co jakiś czas mieszając. Na koniec posypuję serem żółtym tartym

Gotowanie Patki
Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 91

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy mięso i je podsmażamy, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą

R'n'G Kitchen
Quinoa po meksykańsku 140

dodajemy mięso i podsmażamy. Dodajemy kmin rzymski - około pół łyżeczki, majeranek, ostrą paprykę, pieprz i sól według uznania. Gdy mięso się podsmaży dolewamy trochę wody, aby potrawa nie była zbyt sucha, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, fasolę i kukurydzę. Dusimy wszystko razem przez chwilę, na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy mieszamy parę minut i podajemy z ugotowaną quinoą

Quinoa Raz!
Sos z królika i trochę prywaty. 112

każdej strony. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na tym samy tłuszczu  na którym zrumieniało się mięso. Gdy cebula jest zeszklona wtedy można delikatnie zebrać nadmiar tłuszczu, a do cebuli włożyć królika królika, zalać wodą i dusić wolno do miękkości. Gdy już zaczyna lekko odchodzić od kości wtedy można zabielić śmietaną i zagęścić mąką oraz ostatecznie doprawić, posypać

Dieta moja pasja
Indyk curry z ananasem i mleczkiem kokosowym 119

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć krótko na oleju. 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Mięso umyć i pokroić w kostkę, przyprawić papryką, kurkumą oraz curry i dodać na patelnię. Podlać odrobiną wody. Pod przykryciem dusić do miękkości na małym ogniu. Świeżego ananasa pokroić w kostkę. Następnie wlać mleczko kokosowe, łyżkę sosu sojowego, dodać ananasa i ponownie

Ze smakiem i z pasją
Jednogarnkowe danie z mięsem i warzywami 115

rozgrzanej patelni szklimy posiekany w półplasterki por. Dodajemy mięso doprawiając solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką. Kiedy mięso się zetnie dodajemy pokrojone na drobną kartkę warzywa: marchew, pietruszkę seler i czerwoną paprykę. Całość podlewamy pomidorkami pelatti i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Doprawiamy do smaku. Serwujemy z ryżem, posypane świeżymi ziołami

Pyry na Gaz
BITKI W SOSIE MYŠLIWSKIM MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 126

tłuszczu z obu stron.Przełożyć do rondla,trzymać w cieple.Na tym samym tłuszczu podsmażyć posiekaną drobno cebulę,dodać do mięsa.Do rondla z bitkami wlewamy gorący bulion,włożyć opłukane grzybki,listek laurowy,ziele ang.,pieprz i jałowiec,przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu.Od czasu do czasu odparowany sos uzupełniać woda i mieszać.Zestawić rondel z ognia ,wyjąć bitki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z orzeszkami ziemnymi 157

strony na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. Szklimy na tłuszczu. Dokładamy do mięsa. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Także przekładamy do garnka.  Wsypujemy orzechy. Wszystko zalewamy mlekiem kokosowym. Dodajemy pastę curry. Dusimy pod przykryciem ok. 20-30 minut. Solimy i pieprzymy  do smaku. Doprawiamy imbirem. Podajemy na  ciepło. Danie

Pobite gary Barbary
Gołąbki z pomidorowym nadzieniem 78

bulionu warzywnego   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na oleju (1 łyżka) podsmażamy mięso, tak aby było „sypkie”. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej (2 łyżki), podsmażamy cebulę, dodajemy passatę, koncentrat pomidorowy, bazylię i dusimy 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ryż gotujemy na sypko. Kapustę sparzamy, oddzielamy liście, studzimy i usuwamy zgrubiałe części (nerwy

R'n'G Kitchen
POTRAWKA Z INDYKA 216

puszki bez skórki, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu WYKONANIE  Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu, papryką, solą i pieprzem. Smażymy na złoty kolor, podlewamy wodą, dodajemy warzywa, dusimy ok. 10-15 minut, dodajemy pomidory z puszki i ketchup . Następ nie przypra w iamy do smaku, dusi my jeszcze

słodki bratek
CHIŃSKI KURCZAK Z KURKUMĄ 109

lodówce na około 2 godziny. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Na patelni, na oleju podpiekam kawałki mięsa, często je mieszając, następnie dodajemy, pokrojoną w paski paprykę, marchew, por, różyczki brokuła, mrożone warzywa i wlewamy bulion. Całość dusimy około 5 minut.  Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i resztą przypraw.  Zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak w sosie pomidorowo-orzechowym 185

lodówki na min 5 min, im dłużej tym lepiej Na patelni podsmażamy cebulkę i imbir. Dodajemy mięso. Jak mięso się zacznie złocić, dodajemy wyciśnięty czosnek i podlewamy połową wody. Po kilku minutach dodajemy koncentrat/pulpę i masło orzechowe. Dusimy ok 10 min. Podlewamy resztką wody. Jeśli konsystencja jest za gęsta, dolewamy więcej wody. Przed samym podaniem podlewamy śmietaną i mieszamy

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania