mięso duszone - 8529 przepisów (strona:308/569)

Pomysł na... Boloński garnek (Winiary) - opinia 325

puszki Wykonanie: Obrane pieczarki pokroić w plastry. W garnku na małej ilości tłuszczu podsmażyć mięso mielone, dołożyć pieczarki i smażyć razem kilka minut. Zawartość torebki wymieszać z 500 ml wody i pomidorami z puszki. Wlać całość do garnka i wsypać suchy makaron. Wszystko zagotować i dusić pod przykryciem przez 15-20 minut, do miękkości makaronu

Pasja Smaku
Drobiowe ragout w cieście francuskim - kategoria kurczak 278

minut.  Następnie piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180st. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie, krótkie paski. Boczek pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby. Oprószyć do smaku solą i białym pieprzem. Dusić około 5-8 minut na małym ogniu. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać koncentrat pomidorowy

Z miłości do słodkości
Francuskie ślimaczki z kurczakiem - kategoria kurczak 372

sezam do posypania.  Wykonanie Cebulę oraz czosnek drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paseczki, dodać do cebuli. Smażyć chwilkę. Następnie dodać pomidory wraz z zalewą oraz posiekaną bazylię i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu przez około 10-15 minut, aż woda nieco odparuje. Ostudzić. Masę

Z miłości do słodkości
Potrawka z kurczaka na pikantnie 1190

rozgrzewam olej i wrzucam drobno posiekaną cebulkę i podsmażam do momentu zeszklenia, dodaję skrojone mięso i tylko przez kilka minut podsmażam co chwilę mieszając aby się zarumieniło. Następnie dodaję starty czosnek i skrojoną w paseczki paprykę i możliwie drobno zsiekane papryczki. Całość podlewam rosołem i duszę. Miernikiem przejścia do kolejnego kroku jest miękkość papryki. Przygotowuję śmietanę, hartuję ją i dodaję

Mechanik w kuchni
Forszmak lubelski ;) 614

bulionu. Kiełbasę kroimy w paski, obtaczamy w odrobinie mąki, podsmażamy i dorzucamy do mięsa. Cebulę i boczek kroimy w kostkę i smażymy. Dorzucamy do reszty. Paprykę kroimy w paski, czosnek w mniejsze kawałeczki i wrzucamy do garnka. Doprawiamy pieprzem i słodką papryką w proszku. Dusimy przez godzinę. Po tym czasie ogórki kroimy w paseczki i dorzucamy do garnka, dodajemy też

Czerwona Porzeczka
GULASZ PO GRUZIŃSKU 148

mięso i przesmaż krótko, aż z wierzchu będzie ścięte, od czasu do czasu mieszając. Dodaj do niego obrane i pokrojone w większą kostkę ziemniaki, obraną i pokrojoną w grubsze plasterki (około 5 mm) marchewkę, dorzuć czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną w większą kostkę cebulę, posól i popieprz, a następnie zalej całość wodą. Przykryj i z odrobinę uchyloną pokrywką duś przez(...)przelej je zimną wodą. Teraz możesz już bez problemu zdjąć skórkę z pomidorów).  Gotuj gulasz kolejne 15 minut , dorzuć na koniec koperek i natkę pietruszki, wymieszaj dokładnie. Jeśli mięso i warzywa są miękkie to znaczy, ze gulasz jest gotowy. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
LITTLE NIGHTMARES – STEK I KARMELIZOWANE MARCHEWKI 151

masło i jego rozpuszczeniu polewamy tłuszczem mięso kilka razy. Po usmażeniu odkładamy stek na deskę i pozwalamy mu odpocząć ok. 3 min. Jest to bardzo ważne, aby soki wewnątrz mięsa się ustabilizowały. 4. KARMELIZOWANIE MARCHEWEK (10 min) Jeśli marchewki mają cienką skórę, to jedynie dobrze je szorujemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Jeśli są starsze, to je skrobiemy(...)dusimy ok. 5 min pod przykryciem. Następnie odkrywamy marchewki, dodajemy masło, cukier i sok z cytryny, mieszamy. Marchewki karmelizujemy, co jakiś czas przewracając na drugą stronę, przez kilka minut do uzyskania półtwardych, złocistych marchewek. PODANIE Stek polewamy sokami z patelni i serwujemy z karmelizowanymi marchewkami. Czosnek obieramy z łupinek i rozcieramy na pastę, którą podajemy do mięsa. Podczas konsumpcji bacznie

Nerds Kitchen
Bigos 124

wieprzowego mięsa 200 g kiełbasy 200 g suszonych grzybów 2 marchewki 3 cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego Sól, czarny pieprz Ziele angielskie, liście laurowe Kilka łyżek oliwy Majeranek, kminek Sposób przygotowania: Kapustę kiszoną kroimy i wkładamy do dużego garnka. Następnie białą kapustę szatkujemy i dorzucamy do kiszonej.Zalewamy wrzątkiem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy przez ok. 1 godzinę(...)cebuli dorzucamy również pokrojoną w kostkę lub talarki kiełbasę oraz pokrojony w kostkę boczek i podsmażamy na rumiano. W oddzielnym garnku musimy zagotować wodę i wrzucamy do niej mięso. Gotujemy przez ok. 20 minut i następnie mięso odcedzamy. Mięso kroimy w spora kostkę i również podsmażamy na patelni. Gdy kapusta jest już miękka dodajemy do niej pokrojone w kostkę grzyby

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 163

uzyskania szarego koloru mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie mięso przesuwamy na boki woka i dodajemy pokrojony w drobną kostkę fenkuł oraz drobniutko posiekaną papryczkę chili. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy ryż oraz posiekaną natkę i wszystkie składniki, (te ze ścianek także) ze sobą mieszamy. Wlewamy odrobinę wody i dusimy przez 5 minut. Gotowym farszem wypełniamy cukinie oraz papryki. Na wierz(...)stick Wyjątkowa trwałość i odporność na uszkodzenia mechaniczne Wydłużona gwarancja Bezpieczna dla zdrowia i środowiska Lekkość i funkcjonalność Unikalny, efektowny wygląd Powłoka patelni faktycznie jest świetna ponieważ nawet smażenie mięsa bez dodatkowego tłuszczu nie przywiera. Jeśli chodzi o trwałość i odporność na uszkodzenia to wok daje takie wrażenie, ale stwierdzę to po dłuższym używaniu. Chociaż przy

Bon Appetit Małgorzaty
Cacciatore z kurczakiem i dynią / Chicken and squah cacciatore 151

Przedstawiam przepis na niezwykle smaczne i proste zarazem danie z najnowszej książki Jamiego Olivera „Everyday Super Food”. Kurczak duszony w piekarniku w sosie

karmelowy
Jajka z duszoną cebulą 192

 Danie najprostsze na świecie.Zwykłe danie w zwykły dzień. Wielu pamięta je z czasów dzieciństwa :) Zapraszam! Jajka z duszoną cebulą Składniki: 2-3 cebule

Tagebuch po polsku
Karkówka palce lizać! 123

Nigdy nie jadałam ciepłych śniadań, a zwłaszcza naleśników czy omletów (to były dla mnie dania obiadowe), nie jadałam zup, ani duszonych mięs. Wszystko się zmieniło

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pulpety w sosie paprykowo-śmietanowym 184

sztuk). Na talerz wysyp paprykę. Obtocz w niej mięso.  W wysokim garnku rozgrzej olej. Wrzuć pulpety i smaż 2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu, aby mięso zamknęło się. Najlepiej go nie ruszaj zbytnio. Uważaj przy tym, by nie przypalić papryki, a to nietrudne. Jeśli zacznie się przypalać, wlej 1-2 chochle rosołu. Ja musiałam wlać(...)niżbym chciała, bo mój garnek uwielbia przypalać wszystko. Dolej połowę rosołu. Dodaj trochę pieprzu mielonego i ziołowego, ziół prowansalskich, troszkę soli oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przemieszaj dobrze. Duś na mniejszym ogniu ok 20 minut. Dolewaj w międzyczasie partiami resztę rosołu.  Wyciągnij pulpety na talerz. W szklance wymieszaj nieco sosu z odrobiną ciepłej wody ze śmietaną i mąką

Anioszek w kuchni
Pulled chicken - pierś kurczaka szarpana 203

szarpaną pierś z kurczaka w wersji delikatnej i łagodnej. Mięso ma neutralny smak, który idealnie wpasuje się w wiele dań. - do każdej sałatki - na kanapki i do burgerów - z sosem i warzywami - do makaronów i kasz Czas przygotowywania:  do 20 minut Duszenie:  do 50 minut  Ilość porcji:  4 Składniki

AniaGotuje.pl
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 108

mielone rosołowe mięso z warzywami i smaż dalej ciągle mieszając. W momencie, gdy mięso dokładnie wymiesza się z warzywami zalej wszystko sosem pomidorowym i dodaj pomidory z puszki, wymieszaj. Dodaj wszystkie przyprawy do smaku, uważaj z cynamonem, bo łatwo przesadzić z tym tajnym składnikiem. Wszystko duś na średnim ogniu, aż sos uzyska odpowiednią konsystencję – musi być dość gęsty, żeby

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania