mięso duszone - 8529 przepisów (strona:307/569)

Cukinia w pomidorach z indyjską nutą 154

mniej pestek w środku. Cukinię dusimy kilka minut aż lekko zmięknie. W osobnym garnku dusimy chwilę pomidory, przekładamy do cukini i mieszamy. Na koniec wrzucamy posiekane liście świeżej kolendry i podajemy Cukinie w pomidorach możemy zjeść z ryżem czy chlebem lub może być dodatkiem do mięsa. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Soupe aux choux a la Russe 130

kolejne warstwy przygotowane wcześniej - kapustę (wyjąć kości), marchew, pietruszkę i cebulę podsmażone razem oraz mięso z bulionu. Wszystko zalewamy wywarem z żeberek. Naczynie wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i całość zapiekamy około pół godziny. Po tym czasie dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy dalej, jeszcze około kwadransa. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak wspomniałam

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki wieprzowe 118

jeszcze jednym kawałku słoniny i ogórka. Na koniec roladkę spinamy za pomocą szpilek do mięsa lub wykałaczki. Na patelni rozgrzewamy olej ze smalcem i obsmażamy roladki zaczynając od miejsca w którym skończyliśmy je zwijać. Obsmażamy je ze wszystkich stron a następnie zalewamy wodą, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości, dbając aby sos się nie wygotował. Jeśli jest

Kulinarna Patilogia
Stroganow 223

pieczarki – powinny wchłonąć cały płyn z patelni i lekko się zezłocić. Pieczarki dorzucamy do mięsa i zalewamy całość bulionem, najlepiej ciepłym. Podgrzewamy dość intensywnie aż do zagotowania się płynu. Dodajemy sól, pieprz, zioła oraz musztardę i przecier pomidorowy. Dolewamy porto i mieszamy całość. Zawartość garnka dusimy powoli na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut, co pewien czas dokładnie mieszając

Kulinarna Pokusa
Nogi kurczaka na sianie 105

włożyć masło z ziołami, rozsmarować. Formę do pieczenia wyłożyć sianem, ułożyć na nim mięso. Na mięsie położyć kawałki masła, przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut, następnie odkryć i piec 20 -30 minut Nogi z kurczaka podałam z duszonymi jabłkami i opiekanymi ziemniakami.   Do nóg z kurczaka na sianie, odpowiedni będzie Riesling

królestwo garów
warzywa z makaronem i mielonym kotletem... 153

przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka mięso mielone z łopatki dobrze wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawą do mielonego, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, odłożyć na talerz - do tego tłuszczu dać pokrojoną porę, warzywa mrożone i dusić mieszając co jakiś czas wlać z 1 szklankę wody, zagotować, wsypać ugotowany makaron, przyprawę

W Mojej Kuchni Lubię
Potrawka z kurczaka 175

różowego koloru. Przyprawić pieprzem i solą.  Dodać odsączoną kukurydzę i 2 minuty dusić, po czym dodać ugotowany ryż, wymieszać i jeszcze chwilę gotować, aż ryż wchłonie płyn. Potrawka jest raczej z tych łagodnych w smaku, więc z pieprzem i solą nie przesadzać. Proporcje mięsa w stosunku do marchwi, cebuli i ryżu można indywidualnie regulować

Kuchcik gotuje
Karkówka Adama - palce lizać 222

plastry  jak na zdjęciu Wymieszać keczup z sosem powstałym w  czasie pieczenia mięsa , zagotować, jeśli trzeba doprawić do smaku i polać nim roladę. Temp. pieczenia 160-180 *C, około 70 min. Tę pieczeń można też przyrządzić na kuchence na wolnym ogniu. Wówczas trzeba dusić roladę przez mniej więcej 1 godz. Nie udzielę Wam bliższych praktycznych wskazówek

Proste Potrawy
Karkówka w sosie pieczarkowo-śmietanowym 219

jakiś czas do lodówki (około 2-3 godziny).  Po tym czasie pieczemy mięso w 200*C przez 60 minut (pod przykryciem). Sos: Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Pieczarki kroimy w plastry i ćwiartki, dodajemy do cebuli, dusimy. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy śmietaną rozmieszaną z wodą i mąką ziemniaczaną. Mieszamy

VioletoweKucharzenie
Krewetki w słodkim sosie z chilli i czosnkiem 135

Lubicie krewetki? :) Ja tak! Charakteryzują się bardzo smacznym i delikatnym mięsem, a na dodatek mają wysoką wartość odżywczą. To bogate źródło białka i witamin z grupy B. Ponadto znane są ze swoich afrodyzjakalnych właściwości. ;) Na zdjęciu moja wczorajsza kolacja - białe krewetki. Duszone w słodkim sosie z chilli i czosnkiem. W towarzystwie chrrrupiących grzanek. Lekko ostre danie, z wyczuwalnym chilli

Kuchnia Ellie
Grecka musaka 328

dodać drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, zeszklić na umiarkowanym ogniu. Zwiększyć ogień, dodać zmielone mięso i mieszając dokładnie obsmażyć. Dodać resztę składników sosu: pomidory z puszki, koncentrat, posiekaną natkę pietruszki, cynamon, chilli, oregano, cukier. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i zagotować. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić przez około 30 minut. Co jakiś czas zamieszać. *Sos beszamelowy: Roztopić masło

kulinarnyJa
Karkówka z ananasem 209

pianę, dodajemy do masy ananasowej, mieszamy. Podpieczone mięso smarujemy masą i pieczemy jeszcze 20 minut.  Pory czyścimy, myjemy i kroimy na małe kawałki, podsmażamy. Do podsmażonych porów wlewamy odrobinę wody, dodajemy sól, pieprz i pokrojone w kostkę ananasy. Dusimy pod przykryciem 5 minut. Pieczeń wyjmujemy, kroimy na plastry, układamy na półmisku. Duszone ananasy z porem podajemy z kluskami

Salonik smaków
Gołąbki po tuningu ;) 126

pozostawiamy na  10 min. Po tym czasie płuczemy ryz i dodajemy do mięsa, następnie dodajemy starta marchewkę, poszatkowaną kapustę, otręby sól i pieprz...ewentualnie możemy dodać jedną z gotowych mieszanek stworzonych do gołąbków... Formujemy kulki...podsmażamy z każdej strony...Zalewamy przecierem pomidorowym...i dusimy na bardzo małym ogniu przez okolo 30- 40 min. w razie konieczności podlewamy woda

NaKońcuJęzyka
Botwinka z cukinią w delikatnym sosie śmietanowym z dużą ilością świeżego koperku i natki 180

wrzucamy botwinkę z cukinią. Całość podsmażamy przez chwilę, następnie dolewamy nieco wody i dusimy kilka minut. Po tym czasie hartujemy śmietankę i wlewamy do botwinki z cukinią. Mieszamy, doprawiamy i pozostawiamy na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Podajemy posypane ziołami świeżymi, jako dodatek do mięsa, makaronu, ryżu czy kaszy

Moja smaczna kuchnia
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym 344

łyżką. Doprawić do smaku. Tak przygotowane mięso odstawić na 20 minut do lodówki. Z mięsa formować małe pulpeciki. Na patelni rozgrzać odrobię oleju, tylko tyle, żeby patelnia pokryła się tłuszczem. Smażyć pulpeciki z obu stron na rumiano. Do podsmażonych pulpetów wlać śmietankę, wsypać koperek i dusić pod przykryciem, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania