Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Klasyka kuchni francuskiej. Długo i wolno duszony gulasz na czerwonym winie, z ziołami i warzywami. Julia Child nazwala ten gulasz jednym z najsmaczniejszych dań wymyślonych przez mężczyznę. Ta prosta potrawa zyskała światową sławę dzięki Augustowi Escoffier, który jest autorem tego przepisu. Mięso po upieczeniu jest bardzo miękkie, wręcz rozpada się. Sos jest gęsty, zawiesisty, aromatyczny. We Francji danie podaje się ze świeżą bagietką, można je również serwować z ziemniakami, kaszą lub gnocchi. Jak dla ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni

Autor

Paulina Kubasiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, gulasz, boczek, pieczarki, marchewka, zupa pomidorowa, francuskie, bagietka, sosy, wołowina, ziemniaki, kasza, gulasz wołowy, mięso duszone, mięsa pieczone, pieczarki w sosie, sos pomidorowy, pieczony boczek, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Smak mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.