Paella kalafiorowa z indykiem

Paella kalafiorowa z indykiem

Paella kalafiorowa z indykiem

Trochę pomieszana kuchnia Hiszpańska i Polska, kiełbasa chorizo i indyk w duecie tworzą bardzo smakowite zestawienie, a do tego oczywiście pyszny ryż jaśminowy Risana . Sezon kalafiorowy trwa więc nie może zabraknąć warzywnych dodatków. Składniki dla 4-6 osób: 1/2 kg mięsa z indyka, medaliony lub filet 10 dag kiełbasy chorizo 2 torebki ryżu jaśminowego Risana 3/4 główki kalafiora pęczek szczypiorku 1 mała czerwona papryka 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego, najlepiej domowego  2 łyżeczki słodkiej p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, babeczki, papryka, zupa pomidorowa, chorizo, kiełbasa, indyk, mięso, kalafiorem, kalafior, drobiowe, danie jednogarnkowe, zapiekanka, zapiekanki, zapiekanka z mięsem , ryż smażony, mięso duszone, zapiekanka z ryżu, zapiekanka warzywna

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.