tłuszczu i odkładamy. Na rozgrzanym woku oprócz mięsa smażymy przez 8-10 min. 500 g włoszczyzny w słupkach, pokrojoną cebulę, 4 ząbki czosnku przeciśniętego w prasce, kawałeczek utartego imbiru, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, 5 łyżek sosu sojowego, 1 łyżkę octu jabłkowego, 1 łyżeczkę cukru. Ostatnie 2 min dusimy pod przykryciem... Potem dorzucamy pulpety na minutę i serwujemy
chleba naszegonamoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć. Do miski wrzucić mięso, dodać bułkę, cebulę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić naszą masę. W rondlu zagotować bulion (jeżeli nie mamy bulionu może być woda). Formujemy okrągłe kulki i obtaczamy w mące. Do wywaru wrzucamy nasze pulpeciki. Wszystko razem dusimy ok. 25-30 minut. Na sam koniec dodajemy chrzan
magiczna kuchnia Kasirozgrzanym oleju, dodajemy pokrojony por, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy do miękkości. Odstawiamy do przestygnięcia. Filet opłukujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. W misce roztrzepujemy jajka dodajemy przyprawy, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie dodajemy pokrojone mięso, por z czosnkiem i starty ser. Wszystkie składniki łączymy
kgwjanczewoklarowane Filety z kurczaka myję, rozkrawam na pół (żeby mięso było cieńsze) i potem dzielę na 2 lub 3 części. Oprószam solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam kurczaka i podsmażam chwilę. W międzyczasie myje śliwki, kroję na ćwiartki (pestkę wyrzucam), wrzucam do podsmażonego kurczaka, dodaje miód i chwile duszę (śliwki powinny zmięknąć i puścić sok). Następnie dodaję cukier, cynamon
kruche babeczkiminuty. Dolewamy śmietankę kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do czasu, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem musimy obficie posypać sos posiekaną natką pietruszki. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Piersi z kaczki myjemy i osuszamy. Nacinamy skórę w romby uważając, aby nie przeciąć mięsa. Nacieramy solą i pieprzem. Suchą patelnię rozgrzewamy i kładziemy kaczkę skórą
Poezja smakupodsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Wrzucić mięso mielone i mieszając - doprowadzić do delikatnego obsmażenia. W międzyczasie całość lekko posolić, dodać oregano i kmin rzymski. Dodać pomidory (z zalewą), wodę/bulion i drobno posiekaną papryczkę chili. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku (solą i pieprzem cayenne). Dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Po tym czasie
Di gotujepaski. Fasolę i kukurydzę odlewamy z zalewy. Mielone mięso obsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszając, obsypujemy mieszanką przypraw. Smażymy kilka minut od czasu do czasu mieszając. Dolewamy 100ml wody rozmieszanej z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy tabasco, dodajemy paprykę, fasolę i kukurydzę. Dusimy pod przykryciem 10 minut, odkrywamy i odparowujemy nadmiar płynów. Odstawiamy
Gotuj z Rumcajsemłyżki 1,5 szklanki Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w paski ( jak w oryginale) podsmażyć chwilę na oliwie. Przełożyć do innego naczynia a na tej samej patelni smażyć cebulę pokrojoną w pióra, marchewkę,pietruszkę w cienkie plasterki oraz pieczarki. Kiedy cebula się zeszkli wlać pół szklanki wody. Dusić pod przykryciem 6-8 minut. Po tym czasie dodać indyka
pieprzny smaczekwyjąć je na talerz. Do rondla w którym smażyliśmy mięso wsypać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażyć na złoty kolor, a następnie dodać wszystkie przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć około 2 minut stale mieszając. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki , zrumienionego kurczaka, wodę wymieszaną z octem, posolić i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości kurczaka. Wszystko wyłożyć
O kuchni z uczuciemkolejne 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości mięsa i mocy piekarnika. Soczewicę namoczyć w wodzie przez 20 minut. Potem jeszcze kilkakrotnie przepłukać. Seler, pieczarki i szpinak pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, następnie dodać seler, pieczarki i natkę pietruszki. Dodać białe wino i szpinak. Dusić około 10 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Soczewicę podawać
Moja Galeria Smakucebulkę a następnie mięso. Po odpowiednim podsmażeniu mięsa wkładać stopniowo poszatkowane warzywa i dobrze mieszać. Dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy, papryczkę chilli i pieprz. Jeśli kapusta nie puściła za dużo wody można od czasu do czasu podlewać niewielką ilością wody. Przykryć i na małym ogniu dusić do miękkości (około 20 minut). Podawać z młodymi ziemniaczkami posypanymi
MarciochaKucharzysoku z cytryny, łyżka oliwy z oliwek. Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół, każdą część delikatnie naciąć, tworząc kieszeń. W środku posmarować musztardą, na zewnątrz pesto bazyliowym. Oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem oraz ziołami. Oliwę rozgrzać, podsmażyć posiekanego pora oraz cebulkę. Dodać kurki oraz pokrojone w kostkę papryki. Dusić około 10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu
Z miłości do słodkościmięsa i ostrą czerwoną papryką. Odstawiamy na chwilkę żeby mięso przegryzło się z przyprawami. Następnie smażymy na rumiano. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy osobną patelnię i smażymy pod przykryciem tak żeby cebula zmiękła. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i dodajemy keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze dusimy przez 3-4 minuty. Na talerzu układamy cebulę
VioletoweKucharzeniepokroić w grubą kostkę i dodać do gotującego się mięsa. Na patelni rozgrzać klarowane masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustkę dość grubo poszatkować, kiełbasę pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Zasmażać chwilę razem, po czym dodać 2-3 łyżki wazowe gotującego się wywaru i pod przykryciem dusić na średnim ogniu ok. 5 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać
W SMAKbiałko ryb przyswaja się w 97 %, podczas gdy białko mięsa w 70-80% poprawiają zdolności umysłowe oraz pamięć i wiele, wiele innych ;) Nie bójmy sie ryb, ich przyrządzenie wcale nie jest trudne, a korzyści zdrowotnych jest mnóstwo. Spożywajmy je 2-3 razy w tygodniu, najlepiej gotowane na parze, pieczone, duszone bez tłuszczu i grillowane. Rzadziej wybierajmy te smażone
Powiedz dietom niedodajemy serek topiony, pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Do potrawy dodajemy pomidory całość gotujemy ok 15 minut. Wyjmujemy kurczaka, studzimy oraz obieramy go ze skóry i oddzielamy od kości, natomiast resztę zlewamy do garnka i blenderem miksujemy na krem, dodajemy bulion warzywny. Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy krem oraz osączoną
kgwjanczewocynamon, paprykę w proszku, sól i pieprz. Do mięsa dodajemy marchewkę, zalewamy wodą, przykrywamy danie i pozostawiamy na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy makaron. Mieszamy sos sojowy z octem ryżowym, olejem i cukrem/miodem. Wyciskamy czosnek oraz imbir, dodajemy przyprawy i całość mieszamy. Wlewamy sos do dania, mieszamy i dusimy do momentu, aż marchewka zrobi się chrupiąca
Zofianaogniu, następnie dodać kiełki fasoli mung i jeszcze chwile dusić, ale pilnując żeby warzywa pozostały delikatnie twarde. Tapiokę rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, wlać do garnka, delikatnie mieszając zagotować i po chwili zdjąć z ognia. Makaron udon ugotować według przepisu na opakowaniu. Do miseczek nałożyć makaron, a na makaron mięso z warzywami i sosem
Mix smakukostkę paprykę i w plasterki pieczarki. 4. Kiedy mięso będzie miękkie, w miseczce dokładnie wymieszać mąkę ze śmietaną i zimną wodą. Wlać do sosu i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Na koniec dodać kilka igiełek rozmarynu i troszkę posiekanego tymianku. Wymieszać. 5. Gulasz podałam do ziemniaków i duszonej kapusty z koperkiem . Smacznego
Kuchnia domowa Anipiersi włożyć do worka i rozbić na 2 płaty mięsa na mięsie ułożyć farsz i ser żółty, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami lub nitką obsypane mąką na gorącym oleju zrumienić roladki z każdej strony pozostały farsz jeśli został to dodać do rondla wlać 5 szklanek wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu roladki wyjąć z rondla
W Mojej Kuchni Lubiężółtego sera, łyżeczka mąki pszennej. Przygotowanie Ciasto rozmrozić. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w dość duże paski. Lekko rozbić. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w cienkie półplasterki. Cebule zeszklić na odrobinie oleju, dodać pieczarki, dusić ok. 5 min na małym ogniu, po czym doprawić
Z miłości do słodkościoddajemy bulion wołowy, w takiej ilości by niemal nakrył mięso. Dodajemy przecier pomidorowy, czosnek, tymianek, liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Naczynie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego na 160 stopni piekarnika. Pieczemy 2 do 3 godzin aż wołowina zmięknie. Sprawdzamy co jakiś czas nakłuwając wołowinę widelcem. W czasie duszenia się wołowiny przygotowujemy dodatki. Pieczarki starannie płuczemy w zimnej wodzie
Kolizje Smakówmuffin: 2 ciasta francuskie 250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu ok 30 min tak aby pomidory wyparowały
Niezły Młynekwersję z piekarnika, ponieważ są lżejsze od tych tradycyjnych, duszonych. Używam do nich minimalnej ilości tłuszczu. Rolady robię w różnych wersjach. Dziś zapraszam na wersję ze śliwką. Danie ostatnio robiłam na świąteczny obiad dla rodzinki. Sprawdza się na takie okazje doskonale, ponieważ nie musimy stać przy garnkach i pilnować mięsa. Wkładamy roladki do piekarnika, i o nic się
Mania Gotowaniamielonego razem z żółtkiem, solą i pieprzem ziołowym. Wyrabiamy mięso, formujemy małe klopsiki wielkości piłeczki golfowej. Smażymy na 1 łyżce oleju z każdej strony i ściągamy z patelni. Na patelnie dokładamy masło, gdy się rozpuści dokładamy na patelnie por. Podsmażamy przez chwile, ale nie rumienimy. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Płyn odparuje, wlewamy na patelnie kremówkę
Przysmaki Karolkikażdy lekarz na tamtejszym terenie poleca ściągać skórę, szczególnie z kury, gęsi, kaczki. Kaczka Honoraty nie była nafaszerowana chemią, więc obrałam kosteczki łącznie ze skórą.Zmieliłam w maszynce do mięsa i dodałam na koniec wszystkie jarzynki z rosołu i sucha bułkę. Tak zmielone, przełożyłam do szklanej miski i dodałam jajo. Wymieszalam dokładnie rękami . Następnie dodałam okolo 3 łyżek parmezanu , selera(...)trzeba dodać soli, pieprzu Dodałam również czosnek przeciśniety przez praskę. Z powstałej masy zrobilam malutkie kuleczki. We Włoszech nie smaży się kotlecików, ale ,albo się je dusi w salsie pomidorowej ,albo się je piecze w piekarniku. Ja postanowiłam zrobić w piekarniku, gdyż kulki te, zostaną włożone do naszego rosołku ,na sekundkę przed serwowaniem. Do pieczenia tychże kuleczek mięsnych użyłam
Z Kuchni Do Kuchnikuleczki wieprzowe, krokiety mięsne, ser smażony, chorizo duszone w warzywnym sosie. Ale chyba najlepsze były zimne przekąski - talerz z ostrą kiełbasą chorizo i półtwarde sery. Dech mi zaparło w piersi gdy kolejna Pani Halina zaczęła kroić plastry szynki z czarnej, iberyjskiej świni. Jej plastry kroi się tak cienko, że mięso to jest niemal przezroczyste. Odrobina tłuszczyku przytwierdzona
Right Behind The Kitchenmięsie skórę nacinamy w kratkę. Pierś okładamy rozmarynem, zalewamy 150 ml czerwonego wina i wkładamy na noc do lodówki. Rano wyjmujemy, odsączamy z marynaty (rozmaryn zostawiamy) i osuszamy ręcznikiem. Mięso zostawiamy, aby nabrało temperatury pokojowej. Następnie nacieramy sola, pieprzem, tymiankiem, majerankiem, obkładamy rozmarynem i plasterkami czarnego czosnku. Pakujemy próżniowo i "gotujemy" w 58 stopniach około 80-90 minut(...)podsmażamy na oleju rzepakowym, dodajemy poszatkowaną kapustę, doprawiamy ją solą, pieprzem i odrobiną kuminu, gdy zmięknie dolewamy 2-3 łyżki czerwonego wina i dodajemy jeżyny (ja użyłam mrożonych), dusimy jeszcze około 10 minut. Gęsią skórkę solimy i smażymy w głębokim oleju, aż uzyskamy chrupiące chicharrony (coś w rodzaju chipsów). Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie przeciskamy przez praskę
Quinoa Raz!kajzerkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy dokładnie, nabieramy porcje mięsa i formujemy w rękach kuleczki. Podsmażamy na oleju kokosowym lub inny. Odkładamy na talerz. 2. Do głębokiej patelni przelewamy gorący bulion, wrzucamy do niego startą na tarce dynię, oraz kurkumę. Gotujemy pod przykryciem około 15 minut. Następnie dodajemy pulpeciki i dusimy pod przykryciem jeszcze z 10 minut. 3. Dodajemy
kruche babeczkimące. W garnku zagotować wywar i włożyć delikatnie mięso. Gotować na małym ogniu ok 10 minut, co jakiś czas delikatnie mieszając. Wlać śmietankę i gotować następne 10 minut pod przykrywką, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać posiekany koperek i zdjąć pokrywkę, by sos się trochę zredukował. Podawać z duszonymi ziemniakami. Smacznego
Trufelkowoplastry, a mniejsze na pół lub ćwiartki. Dusić do miękkości często mieszając. Wrzucić cebulkę, przyprawy. Zalać wodą do zakrycia grzybów. Gotować kilka minut. Dodawać powoli rozrobioną śmietanę i mąkę, zagotować. Proporcje mąki można dowolnie zmieniać. Ja chciałam uzyskać sos lekko zawiesisty, oblepiający makaron. Jeśli chcecie go użyć do mięsa tudzież ziemniaków proponuję zmniejszyć ilość mąki wedle uznania nawet do jednej
Karola gotujeskładniki marynaty mieszamy. Gruszkę i ser kroimy w plasterki. Mięso oprószamy solą i pieprzem, z jednej strony smarujemy marynatą. Następnie układamy po 2 plasterki gruszki i plaster sera, zwijamy ciasno w roladki, spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką. Roladki obsmażamy na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor, wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec sos zagęszczamy łyżką
Smak mojej kuchnicebulę pokrojoną w kostkę. Przełożyć ją do garnka z mięsem. Na tę samą patelni rozsypać mąkę. Uprażyć, ale nie przypalić. Mąkę przesypać do garnka z gumbo. Wymieszać. Patelnię przepłukać wodą, podgrzewać, zbierając z niej smak i przelać do garnka z gumbo. Wymieszać. Do garnka dodać pomidory. Rozdrobnić je łyżką. Do duszącego się gumbo dodać przyprawy z wyjątkiem soli i pieprzu
Weekendy w domu i ogrodziedwie łyżki oleju kokosowego a następnie dodaję mięso. Doprawiam i smażę na rumiano. Międzyczasie do garnka o grubym dnie dodaję łyżkę oleju kokosowego a następnie dodaję warzywa.Duszę ok 6 min co jakiś czas mieszając. Do kurczaka dodaję sos sojowy, mleko kokosowe oraz pastę curry a następnie pod duszone warzywa, mieszam i duszę na mniejszym ogniu
Gotowanie Patkioleju spod suszonych pomidorów, oprószamy go kurkumą. Gdy mięso się zetnie dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory, posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę razem przesmażamy i zalewamy gorącym bulionem (ja użyłam bulionu z 1 łyżeczki DOMOWEJ BULIONETKI z TEGO PRZEPISU , którą rozpuściłam w szklance gorącej wody) i dusimy do odparowania blisko połowy płynu. Na koniec wrzucamy ugotowany makaron
Kolorowy Przepisownikpomyślałam o jakimś sosie do mięsa. Tak też powstał ten chutney (po polsku: czatnej albo czatni), lekko pikantna konfitura lub gęsty aromatyczny sos czyli czarna porzeczka w wytrawnej odsłonie. Słodko-kwaśny smak przełamany został lekką pikanterią. Ten czatnej jest idealny do przystawek, serów, do potraw duszonych jak pieczeń i wątróbka czy wszelakich
To co kochamwiększą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wkładamy mięso. Smażymy kilka minut , często mieszając. Kurki oczyszczamy ( ja zalewałam je kilka razy gorącą woda , odczekałam chwile aż piasek opadł i czynność powtarzałam) Na patelnie do kurczaka dodajemy oczyszczone kurki, można je pokroić na mniejsze kawałki. Ja dodałam je w całości. Dusimy około 5 min. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, doprawiamy do smaku
Radość kipiąca uśmiechem.karmelizować. Następnie podlać octem i czerwonym winem. Dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Sos: W garnku podgrzać śmietankę, dodać marynowany pieprz. Gotować na wolnym ogniu do zredukowania i uzyskania gęściejszej konsystencji. Uważać, aby śmietana się nie zwarzyła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wołowina: mięso posypać z obu stron pieprzem i kminem rzymskim. Zamarynować
Fabryka pomysłówminut a następnie dorzucamy różyczki kalafiora. Przykrywamy i dusimy ok 15-20 minut tak by kasza i kalafior były miękkie. kulki rybne: 500 g białej ryby, np dorsza łyżka szczypiorku łyżeczka słodkiego sosu chili łyżeczka soku z limonki sól, pieprz olej do smażenia W tym czasie robimy rybne kuleczki. Mięso siekamy nożem. Dodajemy sól i pieprz, łyżkę szczypiorku, łyżeczkę słodkiego
Dzieje kuchennej Wiewióryminimum na 1 godzinę). Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty, osuszyć z nadmiaru jogurtu i podsmażyć na patelni. Cebule pokrojone w piórka zeszklić na maśle. Dodać przyprawy (po trochu tych samych co do marynaty, plus czosnek, sól i pieprz). Wrzucić pomidory i całość skropić sokiem z cytryny. Dusić około 10 minut. Pod koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Podawać
Di gotujeBułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z mięsem. Do mięsnej masy dodać jajko, cebulę oraz 3 łyżki mleka , które pozostało po odciśnięciu bułki, przyprawić. Dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Z masy mięsnej formujemy klopsiki, obtaczamy w mące. Tak przygotowane kulki wrzucamy do wrzącej wody (ok 700 ml). Wszystko dusimy ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy
magiczna kuchnia Kasipieprzem. Wstaw do lodówki na kilka godzin. KIEDY MIĘSO PRZEJDZIE solą i pieprzem rozgrzej patelnię i roztop masło. Smaż królika z każdej strony aby zamknąć pory. Wyjmij królika i przełóż do garnka, na tym samym maśle zeszklij cebulę i dodaj do królika. ROSÓŁ Z KRÓLIKA DODAJ do garnka i duś około godziny. Po tym czasie wyjmij królika
Kuchnia bezglutenowa Lolimarynaty i obsmażyć na patelni na ostrym ogniu. Kiedy mięso będzie już niemal miękkie dodać pokrojoną w cienkie piórka cebulę i dalej podsmażać, aż cebula zrobi się szklista. Następnie dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę, pędy bambusa, bardzo drobno posiekany imbir, podlać niewielką ilością wody. żeby się nie przypaliło i dusić około 10 minut. Kiedy wszystko będzie miękkie zagęścić
Kulinaria - potrawy z różnych stron światałyżki masła klarowanego sól pieprz papryka słodka papryka ostra Mięso pokroić na grubsze plastry, a następnie je lekko rozbić. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i papryką ostrą i słodką. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć na rumiano każdy kotlet z dwóch stron. Kiedy będą już rumiane wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby uzupełnić wodę
O kuchni z uczuciemWrzucamy pulpety i gotujemy jeszcze następne 15 min. Mięso przejedzie zapachem i smakiem warzyw. Oczywiście warzywa możemy wykorzysta do sosu. Przygotowujemy sos. Kurki płuczemy i kroimy w paski. Na patelni lub w małym garnku odgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. chwilę mieszamy i dodajemy pokrojone grzyby. Nakrywamy i dusimy wszystko ok 15-20 min. Od czasu do czasu zaglądamy
W kuchennym oknie EwySchab nigdy nie był moim ulubionym mięsem. A zwłaszcza nie lubię tradycyjnych kotletów schabowych;-(. Dlatego postanowiłam wymyśleć coś innego niż zwykły schabowy;-). Wystarczy odrobina wyobraźni i zwykły schab zmienia się w roladki z pysznym nadzieniem, które można przygotować na 100 różnych sposobów. Dziś zaprezentuję Wam roladki z duszonymi pieczarkami. Smacznego!!! Składniki: 1 kg schabu, 0,5 kg pieczarek
Passion of Cookingliść laurowy, parę kropli cytryny, łyżka musztardy, mąka Przygotowanie: Mięso umyć,osuszyć, pokroić w plastry, lekko pobić. Posypać solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron. Włożyć do garnka,zalać wodą, dodać liść laurowy, pieprz, jałowiec i vegetę. Dodać pokrojoną w krążki i podsmażoną cebulę.Wszystko dusić ok 45 – 50 min. Powstały sos doprawić do smaku
kulinarnajamka.blogspot.compieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Można doprawić przyprawą do mięsa mielonego. Formujemy klopsiki i smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pozostawimy je jeszcze pod przykryciem przez kilka minut na małym ogniu. Cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy rozdrobnione pomidorki z puszki, całość dusimy 7 minut. Sos doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem
Lawendowe Nieboprzeszła smakami. Olej rozgrzewamy na patelni, podsmażamy mięso dość mocno ze wszystkich stron, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu po obsmażonym mięsie podsmażamy pokrojoną cebulkę oraz posiekany czosnek. Kiedy cebulka się zrumieni zawartość patelni przelewamy do naczynia z karkówką, podlewamy bulionem, dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy w piekarniku nagrzanym do 170st ok 1.5h. Po tym czasie
Walijskie Pichceniewody. 6. PRZYPRAWY (5 min): do miseczki po marynowaniu mięsa dodajemy pozostałe przyprawy (chili, kolendrę, imbir), cukier lub miód oraz sok z cytryny lub limonki. Jeśli lubicie bardziej kwaśne, dodajcie z całej cytryny lub dwóch limonek. Mieszamy i wlewamy do woka. Doprawiamy jeszcze nieco solą, mieszamy wszystko i jeszcze chwilę dusimy na dużym ogniu. 10. PODANIE: Ogólnie lepiej wrzucić odsączony
Nerds Kitchenrozgrzany wok wlać olej i smażyć marynowane mięso. Na sam koniec skropić olejem sezamowym i posypać sezamem. Podawać na ogrzanym półmisku. Fenkuł z cukinią: - połowa fenkułu - mała cukinia żółta - cebula 1/2 sztk. - 4 łyżki sosu hoi sin - 1 łyżka octu ryżowego słodkiego - 2 łyżki oleju słonecznikowego - chili Wszystko dusimy w woku. Kapusta pekińska na słodko: 450 g kapusty
SMYKWKUCHNIpokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. 2. Namoczyć bułkę. Odcisnąć i rozdrobnioną dodać do mięsnej masy. 3. Wbić jajko, dodać mąkę ziemniaczaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Uformować klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. 5. Przygotować wywar, przełożyć do niego klopsiki, zagotować, dusić pod przykryciem przez kilkanaście minut. Sos koperkowy Składniki
Pasja Smaku