Pierś z gęsi sous vide z ulubionymi dodatkami
Pierś z gęsi sous vide z ulubionymi dodatkami
Przepis na : obiad
Ponoć 11 listopada jadamy gęsinę, cały ptak to jednak za dużo dla 2 osób o przeciętnym apetycie, więc postawiłam na pierś. Gęś ugotowałam sous vide, a następnie obsmażyłam. Trochę poszalałam z dodatkami, dlatego nie wymieniłam ich wszystkich w tytule ;) Oczywiste było, że podam gęś z quinoą i klasycznie z czerwoną kapustą, do której dla urozmaicenia dodałam jeżyny. W międzyczasie przyszło mi do głowy, że fajnie byłoby wykorzystać nadmiar gęsiej skórki do zrobienia chrupiących chicharronów. Usmażyłam je na 100% ol... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Quinoa Raz!
Warto przeczytać

Dieta Pięciu Przemian
Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...Autor
Celiak w podróży
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
piersi, pierś, kapustą, mięso, sosy, ziemniaki, czerwona kapusta, chipsy z ziemniakow, świąteczne przepisy, obiad, pierś w marynacie, obiad dla 2 osób, mięso duszone, sos mięsny, mięso na obiad
Inne przepisy z Quinoa Raz!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję