Wołowina z imbirem i pędami bambusa
Wołowina z imbirem i pędami bambusa
Nie mam pojęcia ile ta potrawa ma wspólnego z kuchnią chińską, ale u nas w domu nazywamy ją " wołowiną po chińsku ". lub " wołowiną imbirową " Jest to kolejny przepis z serii " proste jak konstrukcja młotka ", a przy tym szybki w przygotowaniu. Składniki - proporcje dla dwóch dorosłych bardzo głodnych osób 40 - 50 dag wołowiny 1/2 słoiczka pędów bambusa 1 małe chili 1 papryka (zielona, czerwona, żółta - kolor bez znaczenia) 1 cebula średniej wielkości od 2 do 5 cm kawałek imbiru (w zależności od upodobań sm... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wołowina, sos sojowy, papryka, sosy, mięso, marynaty, imbir, cytryna, brokuły, mielone, miód, warzywa, kuchnia chińska, brokuł, ryż, makarony, makaron, ryż z warzywami, sos do makaronu, sos do ryżu, dania z makaronem, sos do mielonego , mięso mielone, mięso duszone, makaron z patelni, warzywa na patelnie, makaron smażony, ryż smażony, drugie danie, mielone z warzywami
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz