Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Składniki:60 dag mięsa mielonego (od łopatki lub karkówki)1 cebula1 sucha kajzerkasuszony majeranek2 ząbki czosnku 1 jajkosól, pieprz0,5-1 litr rosołu lub bulionuliść laurowyziele angielskiekminek 2-3 łyżki mąki2-3 łyżki śmietany 18%1 pęczek koperkumąka do obtoczenia pulpetówolej do smażenia Sposób przygotowania:1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć. Dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać suszony majeranek, soli, pieprzu i zmiażdżone ząbki czosnku.2. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju, dodać do mięsa. Całość ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Autor

Ania Z

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, sosy, mięso, mielone, koperek, mięso mielone, rosół, pulpeciki, karkówka, jajko, czosnek, wieprzowina, wołowina, karkówka w cebuli, sos do mielonego , sposoby na jajko, sos do jajek, mięso duszone

Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.