Zasmażany kapuśniak na jesień i zimę

Zasmażany kapuśniak na jesień i zimę

Zasmażany kapuśniak na jesień i zimę

Za oknem coraz chłodniej i nieubłaganie zbliża się zima. W takie dni nie tęsknię za letnimi chłodnikami, a raczej myślę o grochówce  i barszczu ukraińskim . Kolejną zupą, którą często robię jesienią, jest kapuśniak z zasmażanej na patelni kiszonej kapusty. Składniki (na duży garnek): 1 pęczek włoszczyzny 600 g kiszonej kapusty 400 g żeberek 50 g słoniny 200 g wędzonego boczku 4 ziemniaki 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego sól i pieprz Sposób przygotowania: Do dużego garnka wlać ok. 2 litrów wody.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.