mięso duszone - 8529 przepisów (strona:197/569)

Podudzia z kurczaka z farszem borowikowo-orzechowym w porach z sałatką z jarmużu z paprykami. 260

należy wyciągnąć. Na maśle klarowanym, w rondlu (rondel powinien się nadawać do smażenia i pieczenia w piekarniku), szklimy por i podsmażamy zawinięte z farszem mięso, dodajemy gałązki tymianku. Skórka powinna się zrumienić. Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 10 minut. Podlewamy winem i bez przykrycia wkładamy do piekarnika góra - dół na 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotowanie Jarmużu. Posiekany

BaRepas
KARCZEK W KETCHUPIE 253

pokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem i zalać niewielka ilością sosu sojowego, odstawić do lodówki na około 2 godziny. Cebulę pokroić w piórka. Mięso połączyć z keczupem i układać w naczyniu żaroodpornym, przekładając cebulą. Dusić pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny

Kuchnia w opałach
Bitki wołowe z kaszą 251

obsmażyć na niewielkiej ilości dość dobrze rozgrzanego smalcu. Mięso obsmażać partiami, a końcu przesmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę. Obsmażone mięso i cebulę ułożyć w garnku, podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać majeranek oraz całość posolić.  Wielbiciele gęstych i zawiesistych  sosów mogą lekko go zagęścić mąką i doprawić śmietaną

Codzienna kuchnia niecodzienna
GULASZ THEKLI – GOTHIC II – gulasz na piwie lub kwasie chlebowym z miodem 461

jednej łyżki oleju w garnku ok. 3 min, następnie dorzucamy drobno posiekany czosnek i smażymy ok. 1 min, mieszając. Następnie wrzucamy z powrotem podsmażone mięso oraz marchew z miski. Wszystko doprawiamy solą i mieszamy. 4. DUSZENIE (15-20 min) Do garnka dolewamy ciemnego, słodkiego piwa lub kwasu chlebowego, dodajemy majeranek lub inne ulubione zioła i dusimy bez przykrycia, na wolnym

Nerds Kitchen
ZUPA GOŁĄBKOWA 450

podsmażyć, dodać mięso mielone. Posolić, popieprzyć i dodać obie papryki. Smażyć na małych ogniu ciągle mieszając i rozdrabniając mięso na małe cząstki.Kiedy mięso jest podsmażone wsypać 100g suchego ryżu i wlać  szklankę wody. Dusić na malutkim ogniu, aż ryż wchłonie płyn. Następnie dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Całość chwilę podsmażyć i całą zawartość patelni przelać

Walijskie Pichcenie
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym 234

żeberek przygotowujemy marynatę, łącząc przyprawę, sól i  pieprz z  olejem. W takiej przyprawie trzymamy żeberka nawet dobę. Po określonym czasie obsmażmy mięso na gorącym oleju. Następnie nakrywamy i na bardzo niskim ogniu dusimy. Kiedy żeberka są już prawie miekkie zalewamy przygotowanym sosem ( musztardę łączymy z  sosem sojowym -mieszamy). Całość trzymamy jeszcze na małym ogniu

W kuchennym oknie Ewy
Schab karkowy jałowcowy 178

Delikatne mięsko kanapkowe. Schab karkowy duszony w ziołowej zalewie, miękki i soczysty. Dla wzmocnienia smaku proponuję mięso przytrzymać przez dzień lub dwa w marynacie z octu jabłkowego. Składniki : Schab karkowy ok. kilograma 10 ziaren jałowca łyżka soli łyżka pieprzu łyżeczka ostrej papryki łyżeczka cynamonu łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku Pokaż resztę

w kuchni i w ogrodzie
Bitki wołowe pikantne 196

drugą stronę, dokładamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy wszystko jeszcze chwilę razem. Mięso nie należy bardzo przesmażać, gdyż będzie niesmaczne jak wióry. Mięso delikatnie podsypujemy mąką, chwilkę podsmażamy. Całość zalewamy wrzącą wodą i dusimy pod przykryciem przez około 60 minut. (musimy sprawdzić czy wołowina jest już miękka), na koniec doprawiamy solą i majerankiem i jeszcze chwilkę dusimy. Jeśli mamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z mięsem mielonym i cukinią 203

wodzie z dodatkiem oliwy przez ok. 15-20 minut. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Po zarumienieniu dodajemy mięso mielone i pieczarki. Smażymy do miękkości. Dodajemy cukinię i całość dusimy ok. 5 minut. Następnie dolewamy ok. 1 szklankę wody, doprawiamy i dusimy 15 minut. Na koniec podbijamy sos śmietaną i trzymamy na ogniu

Emcia Pichci
Spaghetti bolognese 196

przeciśnięty przez praskę czosnek  I pokrojoną w półtalarki marchew. Smazymy ok 2 min. Dodajemy mięso mielone I oregano. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie już różowe .  Dodajemy puszkę pomidorów I czerwone wino. Dusimy na małym gazie pod przykryciem około 15-20 min.  Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą I pieprzem. Dusimy ok 20 min. Doprawiamy w razie potrzeby

Smaki Edyty
Roladki ze schabu 182

Roladki, zrazy zawijane duszone w sosach zawsze są u nas mile widziane. Kruche, chude mięso ze schabu owinięte wokół klasycznego nadzienia do zrazów ( ogórek, wędzonka, suszone grzyby). Eksperymentalnie dodałam świeżą paprykę - sprawdziło się doskonale. Można zrobić w większej ilości i zamrozić w porcjach. (Zdjęcie z archiwum ). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Muszle nadziewane szpinakiem i mięsem pod beszamelem 342

rondlu z szerokim dnem, delikatnie od czasu do czasu mieszając. Szpinak wrzucamy na patelnie z oliwą, dajemy czosnek i smażymy. Całość solimy. Dodajemy zmielone mięso z kurczaka i dalej smażymy. Na koniec dodajemy śmietankę i dusimy ok.10 minut. Farsz studzimy i nadziewamy nim muszle. Beszamel: W rondelku rozpuszczamy masło i dajemy mąkę. Chwilę ją smażymy (nie może ściemnieć, bo wtedy

Delicious Titbits
Gołąbki według przepisu mojej mamy 10528

Polecam pyszne gołąbki według przepisu mojej mamy. W środku mięsko z ryżem. Gołąbeczki duszone po prostu w zupie pomidorowej. składniki: 1 średnia główka białej kapusty 1 kg mięsa mielonego z łopatki 300 g białego ryżu 3 łyżki majeranku sól 2,5-3 l bulionu 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki mąki pszennej Z kapusty(...)zagotować. Zupę odstawić. Mięso mielone wymieszać z ugotowanym ryżem. Dodać majeranek oraz sól (ja daje niedużo bo majeranek mi wystarcza). Z mięsnej masy uformować kulki. Każdą kulkę zawinąć w liść kapusty, składając jak krokieta-najpierw boki do środka a potem rolujemy. Resztki kapusty ułożyć na dnie garnka i ułożyć gołąbki. Zalać ugotowaną wcześniej zupką. Dusić na wolnym ogniu aż kapustka

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka ziemniaczana. 227

kapusta 0,8-1kg, cebulę, mąkę,  dwie kostki rosołowe, czosnek, zioła, sól, pieprz, paprykę, olej. Mięso kroimy, przyprawiamy i podsmażamy na patelni, potem na tym samym tłuszczu  podsmażamy ziemniaki, a następnie dusimy kilka minut poszatkowaną kapustę.  Jak wszystko mamy już podsmażone, to układamy warstwami w naczyniu lub na blaszce. Kolejne  przesypujemy ziołami, wyciśniętym czosnkiem, sola

chleba naszego
Pizza po bolońsku 323

patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Zeszklić i dodać mięso mielone. Smażyć krótko, mieszając i rozdzielając kawałki mięsa. Kiedy lekko się obsmaży, wlać przecier pomidorowy i koncentrat. Dobrze przyprawić i dusić, aż sos zgęstnieje. Sos musi być na tyle gęsty, że przejeżdżając łyżką po dnie patelni, dwie części nie będą się zlewały. Odstawić(...)być lekko ciepły i oprószyć startym na tarce serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C na najniższą półkę. Piec około 20 min. Smacznego :)   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Pizza Tagged: przecier pomidorowy , ser żółty , wieprzowina

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania