mięso duszone - 8529 przepisów (strona:191/569)

ROLADKI Z INDYKA Z PIECZARKAMI OTULONE BOCZKIEM 703

plastrów,delikatnie rozbić,oprószyć solą i pieprzem.Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w małą kostkę,dodać pokrojone pieczarki i dusić ok 10 min,podlewając przegotowaną wodą.Na końcu posolić,dosyć mocno popieprzyć.Gotowe nadzienie rozsmarować na plastrach mięsa,zwinąć w roladki,każdą z nich obwinąć boczkiem,po 2 plastry na jedną roladkę.Tak przygotowane roladki obsmażyć na patelni z każdej strony

Niespełnione zdolności kulinarne
Boeuf bourguignon 145

też brązowy cukier. W międzyczasie należny zagotować pozostałą marynatę i przelać do szybkowaru. Dokładamy bouquet garni, wyciskamy czosnek, dolewamy bulion i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 2 godziny i 30 minut. Po tym czasie do mięsa dokładamy pokrojone pieczarki. Gotujemy jeszcze 15 minut. Przed podaniem wyciągamy bouquet garni. Dla 6 osób Czas: 14 godzin (przygotowanie 20 minut, marynowanie

Przysmaki Karolki
Faszerowana papryka w dwóch smakach 121

mięso mielone, usmażyć dodając przyprawy.  W tym czasie gotujemy ryż- ok 12 min :D,po odcedzeniu rozcinamy woreczek i wsypujemy ryż do mięsa Podobnie wykonujemy drugi farsz, na początek należy zeszklić cebulkę, dodać pokrojone pieczarki, dusić do zmiękczenia pieczarek, przyprawić. Zetrzeć ser na dużych oczkach. Nie dodawać na razie do pieczarek. Wydrążyć papryki, nie wyrzucając "kapeluszy". Oczyścić środek

MarciochaKucharzy
Drobiowe roladki ze szpinakiem w sosie pomidorowym 140

solą i pieprzem, skropić oliwą i odstawić. 1 cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, następnie dodać osączony szpinak i dusić przez chwilę, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Nakładać szpinak na mięso i zwijać roladki, następnie obwiązać sznurkiem tak aby się nie rozpadły. Posiekać w piórka cebulkę i poddusić ją na kilku kroplach

Lubię to gotuję
Pomidorowa po francusku 160

piersią na bardzo małym ogniu do momentu zmiękczenia mięsa, bez przypraw. Obraną cebulę  i por pokroić w plastry. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę i por podsmażyć na oleju, dodać paprykę i chwilę dusić. Następnie dodać kukurydzę i czosnek. Pomidory razem z zalewą i wcześniej przygotowanym bulionem ( 3/4 l) dodać do duszonych składników. Zupę gotować 10 min i doprawić(...)smaku. Pod koniec gotowania dodać zioła i obrane mięso z kury. Podawać z bułką francuską.  SMACZNEGO

pieprzny smaczek
Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą 184

zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż mięso zmieni kolor. W międzyczasie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy mięso zmieni kolor dodać startą marchwkę oraz przecier pomidorowy. Całość dusić aż odparuje większośc płynu, do smaku doprawić przyprawami. Paprykę pokroić w drobną kostkę, fasolę z cieciorką osączyć z zalewy. Gdy większość płynu odparuje dorzucić paprykę

Monia miesza i gotuje
Papryki faszerowane przepis 152

rozgrzanej patelni i dopraw wszystkimi przyprawami wymienionymi wyżej, - usmażone mięso zalej przecierem pomidorowym, w razie potrzeby dopraw dodatkowo solą morską i świeżym pieprzem, - do mięsa z przecierem dodaj usmażone wcześniej pieczarki i cebulę - wszystko duś przez ok.10-15 minut, - papryki umyj, przetnij na pół i wydrąż środek, następnie faszeruj przygotowanym nadzieniem, - na wierzch każdej papryki połóż mały plasterek sera żółtego, - całość

MintTaste
Klopsiki z indyka w sosie bolońskim 107

majeranek, ostra i słodka suszona papryka oliwa z oliwek Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażam posiekaną drobno cebulę i czosnek, po chwili dodaję mrożone warzywa. Mięso przyprawiam w misce, dodaję jajko, mieszam, formuję małe klopsiki. Duszę je na oddzielnej patelni z tłuszczem, przekręcam od czasu do czasu, aby każda strona się równomiernie usmażyła. Gotowe wrzucam na patelnię z warzywami, dodaję

Zasmakuj Kuchni
Bułeczki z gyrosem 119

olej,wrzucić mięso i podsmażyć na rumiano. Paprykę czerwoną i żółtą oraz cebulę pokroić w małą kostkę,papryczkę chili i czosnek drobno posiekać. Do mięsa dodać posiekane warzywa,doprawić curry i ewentualnie odrobiną soli,dusić kilka minut aż warzywa zmiękną. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta odrywać nieduże porcje,rozciągnąć lekko na dłoni i nałożyć porcję nadzienia. Zlepić i uformować kulkę

Kolorowa kuchnia Elki
Tagliatelle z botwinką i kurczakiem 95

pieprz Makaron gotujemy al'dente , Botwinkę myjemy i osuszamy. Siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy drobno posiekany czosnek, z pokrojonym w kostkę mięsem Następnie dodajemy botwinkę i od czasu do czasu mieszając dusimy pod przykryciem, po czym odparowujemy nadmiar płynu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy makaron. Podgrzewamy danie mieszając

Gotowanie jest łatwe
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 230

mięso będzie już podsmażone przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tym razem nie dodajemy innych przypraw, aby nie stracić smaku pysznej wołowiny. Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i całość dusimy razem przez ok. 5 minut. Z papryk odcinamy górną część, wydrążamy gniazdo i nakładamy do środka przygotowany przed chwilą farsz. Papryki układamy na blaszce do pieczenia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
A NA OBIAD LASAGNE!! 166

mąki bezglutenowej 160 ml mleka pieprz, sól, gałka muszkatałowa + masło aby posmarować formę lub naczynie żaroodporne oraz ser żółty Smażymy cebulkę z czosnkiem, dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomidory z puszki. Dusimy wszystko do momentu zredukowania się sosu. Doprawiamy dodatkowo bazylią. Zabieramy się za sos beszamelowy. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę enegricznie mieszajac zeby nie było grudek

BezglutenowaIzabela
Gulasz z policzków wołowych w czerwonym winie z kanią 177

płatowanych kawałkach poprzerastanych drobnymi żyłkami i błonkami. Nie trzeba tych przerostów usuwać bo w nich jest właśnie mnóstwo dobroci. Wystarczy tylko cierpliwie takie mięso przyrządzić, a odwdzięczy się smakiem i delikatnością. Do takich duszonych policzków i winno grzybowego sosu idealnie pasują knedle . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
KURCZAK CURRY SŁODKO-KWAŚNY 149

pokroić w kostkę przyprawić curry i odstawić do lodówki. Cebulę, paprykę, ananasa również drobno w kosteczkę. 2. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni podsmażamy cebulę, dorzucamy mięso. Po obsmażeniu dodać paprykę, ananasa i śmietankę wymieszać i dusić pod przykryciem z 10 min mieszając co jakiś czas. Połączenie smakowe jakie jest przy tym daniu zachwyci nie jedno podniebienie 😎 Makro: 439,5 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przepis na Lasagne dla niemowlaka. 265

wrzątkiem i polać zimną wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę. Mięso przesmażyć krótko (2 minuty) na oliwie. Mięso mieszamy w trakcie podsmażania. Do mięsa wsypać przyprawy i wlać wodę. Dodać pomidory i koncentrat. Dusić pod przykryciem 10-15 minut na minimalnym ogniu (aż pomidory zaczną puszczać sok). Powinna wam wyjść dosyć płynna masa. Jeśli wolicie bardziej zwartą lasagne, odparujcie

Krupeczki