mięso zdjąć z patelni. Na tę samą patelnię wsypać warzywa ( przyprawę odłożyć, nie będzie potrzebna ). Warzywa smażyć około 5 minut. Do podsmażonych warzyw dodać mięso oraz pastę curry. Wymieszać. Wlać mleko kokosowe i całość dusić około 8 minut. Danie doprawić do smaku sosem sojowym. Zielone curry z kurczakiem i warzywami serwować z ryżem. Smacznego
kolorowotorcikowokroimy na cząstki i smażymy na złoty kolor na masełku,które zostało po szynce, dodajemy pokrojone pomidory bez skórki, smażymy 5-10 min., dodajemy mięso z przyprawami i smażymy do redukcji płynu, pod koniec duszenie dodajemy oliwki, można zabielić śmietanką, albo jogurtem wg. gustu. W razie potrzeby doprawić
Kuchnia Beatysłoniną, warzywami i grzybami z wywaru i zostawiamy do ostygnięcia. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy i zalewamy ½ szklanki gorącego wywaru. Dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut. Bułkę zalewamy szklanką wywaru, a kiedy zmięknie, odciskamy. Mięso, wątróbkę i bułkę przepuszczamy dwa razy przez maszynkę do mielenia. Warto również zmielić i dodać do pasztetu warzywa (bez pora) i grzyby
Trzeci talerzPRZYGOTOWANIE : Mięso myjemy, doprawiamy do smaku, podpiekamy na oleju i chwilkę dusimy pod przykryciem aż dojdzie. Studzimy. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy masło, dusimy pod przykryciem około 15 minut. Jogurt mieszamy z curry, przeciśniętym czosnkiem, cukrem i sola. Kurczaka kroimy w paski, 2 gałązki selera naciowego w plasterki, gruszkę na kawałki. Dodajemy sos i mieszamy
Kulinarne Fantazje Mariolićwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę 3. Do garnka dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Smażymy chwilę, po czym zalewamy 3/4 szklanki wody, przykrywamy, dusimy na małym ogniu przez około 1,5h do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku przyprawami
Szefowa kuchnismaku, mianowicie plastry schabu zapiekane z gęstym sosem jabłkowo-cebulowym. Niecodzienna alternatywa dla schabowego na niedzielny, świąteczny czy imprezowy obiad. Duszone jabłka z cebulą i majerankiem stanowią ciekawy dodatek do mięsa, szczególnie dla osób lubiących takie połączenia. Konserwatyści pewnie nie będą zachwyceni. My lubimy takie smaki! Składniki: – 4 plastry schabu – 1 jabłko
To co kochampatelnię wlewamy połowę bulionu. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy bulion wyparuje znów podlewamy (aż do wyczerpania). Gdy ryż będzie już miękki dokładamy grillowane mięso oraz posiekany szczypior. Doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cayeńskim, kurkumą. Dusimy jeszcze kilka minut. Dekorujemy natką pietruszki
VioletoweKucharzenieResztę cebuli kroimy w piórka i smażymy na oleju. Dodajemy 2 łyżki mąki, którą należy zarumienić i zalewamy wodą cały czas mieszając. 3. Z mięsa formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące i wrzucamy do sosu. Dusimy, doprawiamy sos majerankiem, solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną/jęczmienną. SMACZNEGO
Od łyżki do widelcaMakaron ugotować al dente. Szpinak odmrozić w mikrofalówce, odlać nadmiar wody. Czosnek zmielić razem z filetami drobiowymi. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Mięso podsmażyć na rumiano. Dodać szpinak, śmietanę i jogurt. Chwilę dusić, aż sos lekko odparuje. Doprawić sola i pieprzem ( ewentualnie naturalnym kucharkiem ). Makaron polać sosem
Kuchnia Paulettespodania olej do smażenia makaron Przepis 1 Cebulę i czosnek drobno siekam i podsmażam na małej ilości oleju. Następnie dodaję mięso. 2 Kiedy mięso się wysmaży, zalewam całość pomidorami/przecierem pomidorowym. Przykrywam pokrywką i duszę na małym ogniu około 30 minut. 3 Po tym czasie, zdejmuję pokrywkę i doprawiam sos ziołami, papryką, cukrem, solą oraz pieprzem. Gotuje na małym ogniu
Kuchnia Bazyliipietruszki 100 g szpinaku PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie do mięsa przekładam mieszankę chińską i podlewam ok 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min co jakiś czas mieszając. Dodaję przecier pomidorowy i 100 ml wody a następnie wsypuję ok5 łyżek ryżu. Duszę aż ryż będzie
Gotowanie PatkiSmażymy przez ok. 5-10 minut (aż mięso przestanie być surowe). Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół, Warzywa dokładamy do mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy przez ok. 15-20 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Łączymy z makaronem. Przed podaniem posypujemy posiekaną bazylią. źródło: przepis własny
Pobite gary Barbaryminut na małym ogniu. W trakcie gotowania pokroiłem marchewki i dodałem do garnka. Garnek z młodą kapustą zdjąłem z ognia, umieściłem w nim podsmażone mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszałem co jakiś czas, dusiłem pod przykryciem przez 10 minut. Gdy młoda kapusta zrobiła się miękka, dodałem koncentrat pomidorowy, pokrojone suszone pomidory, pokrojony świeży pomidor, drobno posiekany koperek, pieprz, sól
R'n'G KitchenPrzygotowanie : Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie, odcinamy końce i kroimy w słupki Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju dodając mięso, zarumieniamy, dodajemy zblendowane pomidory i całość doprawiamy do smaku - dusimy 10 minut by część sosu odparowała. Dodajemy fasolkę, mieszamy. Całość podduszamy 5 minut dodając posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimomentu , aż cebula i por zmiękną . Następnie dodajemy obraną , pokrojoną marchew, pietruszkę i umyte oraz podzielone skrzydła indycze , solimy , zalewamy wodą ( około 3 L ) . Dusimy – gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem , do momentu aż mięso będzie miękkie , a cebula zacznie się rozgotowywać . Odławiamy skrzydła , odstawiamy , a zupę delikatnie rozdrabniamy blenderem , nie na krem – tylko trochę , do momentu uzyskania
Ogrodnik w podróżyzarumienienia. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć ok 5 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki i czosnek, smażyć jeszcze ok 10 minut. Po tym czasie mięso zalać ok 0,75ml wody, dodać pozostałe przyprawy i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/3 szkl wody i stopniowo mieszając wlewać do gulaszu, tyle aby uzyskać pożądaną gęstość sosu. Placki ziemniaczane: Obrane ziemniaki
Smakołyki Asiprzyprawy (imbir, curry, pieprz ziołowy, papryka słodka, gałka muszkatołowa, majeranek) -odrobina oleju Sposób przygotowania: Łopatkę kroimy na malutkie paseczki. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Mięso smażymy na odrobinie oleju a następnie dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż będzie miękkie (ok. godzinkę). Frytki Składniki: -ziemniaki -olej Sposób przygotowania: Ziemniaki kroimy na paseczki i smażymy na gorącym oleju w frytkownicy
Magia jedzenia.kostkę. Smażymy na tym samym tłuszczu do czasu aż cebula się zeszkli a boczek ładnie zrumieni. Dodajemy grzyby. Chwilę jeszcze przesmażamy. Dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut). Dolewamy wino wymieszane z mąką. Dosypujemy zioła, dokładamy cebulkę. Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania
Pobite gary Barbaryplacki wielkości formy do pieczenia Lazani ok 28x 20 cm przygotować sos mięsny ; Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, Dodać mięso i mieszając rozdrobnić je, następnie dodać pomidory i przyprawy, dusić pod przykryciem ok 30 min. sos beszamelowy; Do rondelka wrzucić posiekaną cebulę i masło, podsmażyć aż się zeszkli, dodać mąkę i mieszać, następnie stopniowo dodawać
Gotowanie jest łatwePodałam je z pęczakiem bo bardzo lubimy tę kaszę. To takie zrazy zawijane , ale z wieprzowiny, równie miękkie i smaczne. Schab wieprzowy to wdzięczne mięso na rolady - można w nim zamknąć pyszne nadzienie i duszą się szybciej niż te z wołowiny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaokoło 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy np jako dodatek do mięsa. Życzę smacznego
Kulinarne życierondlu przyrumienić na tłuszczu przez chwilkę czosnek i cebulę, włożyć roladę i z każdej strony ją sparzyć tak by zmieniła kolor z surowego mięsa. Podlać rosołem , na początek jedną szklankę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem, w przypadku szybkiego odparowania dolewać rosołu. Na koniec roladę wyjąć, dodać śmietanę i sos zmiksować przy pomocy blendera. Roladę lekko przestudzić, zdjąć
Gotowanie jest łatwepodsmażamy mięso z przyprawami (po półtorej łyżeczki bazylii i oregano, łyżeczka czarnego pieprzu i papryki w proszku, ćwierć łyżeczki pieprzu cayenne). Do mięsa dodajemy cebulę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy paprykę i dusimy pod przykryciem kilka minut. Dolewamy pomidory i kilka kropel tabasco. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy już bez przykrycia 10 minut, co jakiś czas mieszając. Fasolę odlewamy
Gotuj z Rumcajsemużywam mojego dużego woka) należy roztopić mało i poddusić na nim drobno posiekaną szalotkę. Dodawać mięso i smażyć, doprawić przyprawą myśliwską i lubczykiem. Gdy mięso będzie wysmażone dolać przecier oraz paprykę, Dokładnie wymieszać i dusić przez 15 minut. Ot cała filozofia. Makaron gotować wedle zaleceń producenta
ClauditteMissCookingdużą kostkę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Wrzucić mięso i obsmażyć na złoto. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do mięsa, zalać szklanką wody. Wrzucić ziele i liście laurowe i dusić około 45 minut. Przyprawić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, zagęścić gulasz. Dodać czosnek i fasolę. Podawać z kaszą i buraczkami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaobsmażyć szybko z obu stron. Dodać cebule pokrojone w piórka, smażyć chwilę. Dodać ziele angielskie i liść laurowy i przykryć rondel pokrywką. Dusić około godziny na wolnym ogniu. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną. Kiedy mięso będzie miękkie zagęścić sos. Wystudzone ziemniaki przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa. Przełożyć je do miski i wyrównać, podzielić ręką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazmięknie i zaczną wydobywać się aromaty. Dodać mieloną jagnięcinę, orzeszki pinii, posiekaną natkę pietruszki, koncentrat pomidorowy, cukier oraz płatki chilli. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić na niewielkim ogniu przez kilkanaście minut, do czasu aż mięso będzie usmażone. Dodać krojone pomidory, sól (1 łyżeczkę) i pieprz (sporo), wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Przygotować sos - w niewielkiej miseczce dokładnie wymieszać wszystkie
Codzienne GotowanieSmażymy na rozgrzanym oleju ,przekładamy do garnka. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa szklimy posiekane cebule ,czosnek i chili. Solimy ,dodajemy przyprawy. Dodajemy do mięsa ,zalewamy bulionem ,dodajemy fasolę ,pomidory wraz z zalewą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Następnie zdejmujemy pokrywkę i redukujemy sos. Podajemy z chipsami tacos
R'n'G Kitchenwymieszałem posiekany czosnek, przecier pomidorowy, miód, musztardę, tabasco, i sól. Sos dodałem do kurczaka, poczekałem, aż sos się zagotował, zmniejszyłem ogień i dusiłem przez ok. 10 minut. Kurczaka przełożyłem na deskę i za pomocą dwóch widelców podzieliłem mięso na drobne włókna , które następnie z powrotem włożyłem do sosu. Dokładnie wymieszałem i gotowałem, aż masa zrobiła się gęsta. Opieczone bułki przełożyłem
R'n'G Kitchenzawartym na opakowaniu. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy na maśle ,dodajemy poszatkowaną kapustę ,sól (1/2 łyżeczki) ,ziele angielskie ,liście laurowe ,zalewamy wodą (100 ml) i dusimy do miękkości kapusty. W razie potrzeby nadmiar płynu odparowujemy. Mięso oddzielamy od kości ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do kapusty razem z makaronem. Razem podsmażamy 5-7 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. /* Style
R'n'G Kitchenoleju rzepakowego Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry, dodać sos barbecue, olej i drobno posiekany czosnek. Odstawić na pół godziny do lodówki. Przesmażyć mięso, dodać pokrojoną w piórka cebulę, podlać szklanką wrzątku i dusić do miękkości. U mnie mięsko podane z ziemniakami oraz szparagami
Magiczne Życie Martyposolić i popieprzyć, obtoczyć w mące i obsmażyć chwilę na oleju. Dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę oraz żurawinę. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając bulionem. Jak mięso i cebula zmiękną dodać masło. Na koniec skropić sokiem z cytryny i jeszcze ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać np. z brązowym ryżem. Mniam
Jemy PijemyKarmelizowane młode warzywa. czyli marchewka, ziemniaki i czosnek. Wszystko smażone i duszone w miodzie i occie balsamicznym. Idealne jako dodatek do mięsa, ale równie dobrze mogą też nam posłużyć jako ciepła letnia przekąska. Warzyw nie podlewałam wodą, gdy je przykryjemy, będą się gotowały w parze, która się wytworzy. Karmelizowane młode warzywa Czas przygotowania: 30 minut Proporcje
Kulinarne przygody Gatitypatelni z obu stron na złoto. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w ćwiarki pieczarki. Usmażone przełożyć do mięsa. Pieczarki i mięso zalać rosołem i gotować 10 minut. Dodać brokuły i dusić jeszcze 5 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do garnka i gotować aż sos zgęstnieje. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Świat Smakucebuli, 3 - 4 ząbki czosnku, 1,5 łyżeczki curry, sól, pieprz, gęsi tłuszcz Żołądki oczyścić, odciąć błony – ma zostać czyste mięso, umyć. Sparzyć dwu-trzykrotnie na sicie. Pokroić w plastry – można nie kroić, ale wówczas będzie trzeba je dłużej dusić. Cebulę pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać. Podsmażyć cebulę na gęsim tłuszczu, dodać czosnek. Następnie dodać pokrojone żołądki, przesmażyć. Wlać trochę(...)sól, pieprz, curry. Dusić na niewielkim ogniu pod przykryciem. Co jakiś czas mieszając, w razie potrzeby dolać trochę wody. Dusić do miękkości. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry z gęsiej szyi. Farsz można przygotować z ziemniaków, gęsich podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą się z kuchni żydowskiej
królestwo garówścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso smażymy na oleju - przyprawiamy chili (ewentualnie przyprawą do kuchni meksykańskiej). Na oddzielnej patelni podsmażamy warzywa. Kiedy już mięso jest usmażone przekładamy do niego warzywa i jeszcze chwilkę dusimy razem. Jedną tortillę kładziemy na suchej, rozgrzanej patelni. Posypujemy lekko serem, nakładamy cienką warstwę gorącego farszu. Posypujemy jeszcze trochę serem. Przykrywamy drugą tortillą. Dociskamy
Kuchnia po mojemuużywam dużo cytryny i pieprzu. Dzięki temu surówka jest wyrazista. Smak mojego dzieciństwa i młodości w odświeżonej wersji. Doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju mięsami - zarówno z gotowanym, pieczonym lub smażonym drobiem jak i duszoną wieprzowiną lub wołowiną. http://muza.com.pl/product.php?id_product=1470
Kuchnia po mojemuMakaron gotujemy al dente (na moje naczynie żaroodporne zużyłam prawie całe opakowanie makaronu 500 g). Mięso smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy do mięsa szczyptę soli, przyprawę do kurczaka, czosnek i mieszamy. Całość dusimy około 20 minut. Boczek kroimy i smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni, później odsączamy go z nadmiaru tłuszczu. Blaszkę żaroodporną smarujemy masłem. Najpierw układamy makaron
Projekty ze smakiempatelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli dodać pokrojone mięso. Całość ze sobą przesmażyć. Gdy mięso się zetnie wlać 1,5-2 szklanki wody. Całość dusić na średnim ogniu. Sos musi lekko wyparować. Pod sam koniec dodać brokuła. Dusić tak długo, aż brokuł będzie miękki. Przygotowany sos posmakować i ewentualnie doprawić
Ugotowaćwieprzowej 1 jajko cebula łyżka masła klarowanego przyprawy:sól, pieprz, majeranek, ewentualnie vegeta WYKONANIE: cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na maśle, do mięsa wrzucamy wszystkie przyprawy i jajko, wyrabiamy, formujemy podłużne zrazy, dusimy na wolnym ogniu na maśle, podlewając wodą, w której gotowały się grzyby, gotowe zrazy wkładamy do sosu i dusimy na małym ogniu jeszcze
Kuchnia Beatysojowy ciemny około 1/2 łyżeczki oliwa 2 placki tortilli PRZYGOTOWANIE: Cebulę, pieczarki i paprykę siekamy w kosteczkę. Na patelnie podsmażamy cebule, dodajemy mięso i chwile razem przesmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz paprykę . Dusimy razem przez kilka minut. Następnie doprawiamy farsz papryką ostra i słodką, pieprzem, jarzynką i sos sojowy. Dodajemy sos chili i koncentrat pomidorowy - mieszamy całość pozostawiając
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilekko podsmażoną cebulą, papryką i pieczarkami dolać 1 łyżkę oleju i wrzucić pokrojonego kurczaka. Podsmażać, często mieszająć, aż mięso przestanie być różowe. Do podsmażonego mięsa z warzywami dodać pokrojonego ananasa, wlać przygotowany sos i dusić stale mieszając sos (aby mąka ziemniaczana nie zamieniłą się w grudki), na małym ogniu, przez kilka minut. Po tym czasie, całość dusić pod przykryciem
Gospodyni Miejskapaprykę, cebulę, czosnek, kabanosy oraz posiekane bardzo drobno papryczki (bez pestek) i warzywa z mieszanki Hortexu. Podsmażyć przez parę minut, po czym dodać pokrojone mięso wieprzowe i wołowe i wymieszać. Dolać szklankę wody i dusić przez 15 minut. Po tym czasie mocno doprawić, by gulasz był bardzo ostry, dodać fasolę osączoną z zalewy i gotować do miękkości. Podawać posypany poszatkowanym
W poszukiwaniu inspiracjimajeranek, bazylię, cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek, koncentrat pomidorowy i wszystko smażyć na małej ilości tłuszczu pod przykryciem około 30 minut często mieszając. Gdy mięso będzie już usmażone, dodać sos bolognese i całość jeszcze dusić ok 5 minut. Przygotować sos: Masło rozpuścić, dodać do niego mąkę a następnie cały czas energicznie mieszając wlać mleko. Gotować cały czas na małym ogniu
Na słodko lub wytrawniedodać liście laurowe, ziele angielskie i suszone grzyby (bez uprzedniego ich namaczania - lepiej oddadzą swój aromat). Podlać wszystko wodą, lub bulionem. Gdy grzyby i mięso będą już prawie miękkie doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić jeszcze przez chwilę, aż wszystkie smaki się połączą. Tak przygotowany gulasz podałam z puree ziemniaczanym i sałatką z patisonów
Kuchnia w opałachpatelni na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i rozdrobnić. Mięso podsmażyć na patelni z odrobina oleju. Połączyć mięso z pomidorami i cebulą. Doprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią. Dusić około 15 minut. na koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić. Podawać polany sosem. Można zetrzeć ser np. parmezan SMACZNEGO
W kuchennym oknie EwyDanie w sam raz do zrobienia w wolnowarze. Kapusta, po tylu godzinach duszenia, jest bardzo aromatyczna, co sprawdziłam już wcześniej gotując bigos . Mięso miękkie i różowe w środku co jest zasługą długiego peklowania. Można oczywiście kupić gotową peklowaną golonkę , ale sądzę, że zrobiona w domu będzie lepsza. Wymaga tylko cierpliwości. składniki (2 duże
Stare Garybardzo obfite i zdecydowanie dla głodnego! ( nie jak to w niektórych restauracjach, gdzie menu jest raczej degustacyjne ). Obydwa dania bardzo gorące! Moje fileciki cielęce duszone w białym winie z wędzonym serem i żurawiną przepyszne! Mięso delikatne …. niesamowicie soczyste … przepyszny sos , który świetnie komponował się z kwaskową żurawiną. Ziemniaczki delikatne … chrupiące z zewnątrz i kremowe w środku
Ostra na Słodkobotwiny myjemy, parzymy ok 5 minut we wrzątku. Mięso mielone mieszamy z ryżem, doprawiamy solą, pieprzem ,słodką papryką. Na każdy liść botwiny układamy porcje mięsa, ok łyżki, zwijamy.Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem, dusimy 20 minut, po tym czasie odkrywamy naczynie, zapiekamy 15 minut
Z Majeczką w kuchniśmietanty 18% 2 jajka zioła wg uznania (ja użyłam majeranku, tymianku, rozmarynu) Przygotowanie: Grzyby oczyszczamy, kroimy w plastry. Cebulę oraz wędlinę (lub inne mięso) kroimy w drobną kostkę i dodajemy do grzybów. Całość dusimy na 2 łyżkach oleju. Możemy dodać drobno posiekaną papryczkę chilli (lub jej część). Następnie dodajemy bulionetkę rozpuszczoną w 200 ml wrzątku. Dusimy do zredukowania płynów
Taste Of My Dayłyżeczka bazylii otartej , szczypta chilli , szczypta papryki słodkiej , 1 makaron spaghetti 50 cm. Przygotowanie: Mięso mielone podsmażamy na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Gdy mięso będzie usmażone dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i dusimy ok. 10 minut. Następnie wlewamy sos bolognese i napoli. Doprawiamy wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, bazylią, chilli oraz papryką słodką. Do osolonej, gotującej się
Aga w kuchnikalafiora i brokuła Przygotowanie: Kurki dokładnie myjemy, podsmażamy na rozpuszczonym masełku. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Dusimy ok. 10 minut. W garnku gotujemy obraną włoszczyznę i mięso. Do takiego wywary dodajemy kurki wraz powstałym sosikiem. Wyjmujemy mięsko i warzywa z garnka. Kurki miksujemy blenderem. Zupkę zagęszczamy mąką. Przyprawiamy pieprzem i solą. Posypujemy
Aga w kuchniMakaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy fasolkę. Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i mieszamy całość na patelni. Posypujemy rukolą na talerzu
Aga w kuchnimiseczki sok z ananasa, sok z pomarańczy, ocet, koncentrat pomidorowy oraz cukier. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do sosu. Całość mieszamy. Kiedy mięso się obsmaży to mieszamy wszystkie składniki i dodajemy sos. Dusimy około 10 minut, często mieszając na średnim ogniu. Jeśli sos jest za rzadki dodajemy nieco mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie, jeśli zbyt gęsty dolewamy nieco
Kolizje Smakówwlewamy rosół, dodajemy suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu, gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Kiełbaski kroimy w kostkę, a mięso z gotowanego kurczaka rozdzielamy na mniejsze kawałki, gotowane warzywa dusimy widelcem, wszystko dodajemy do garnka z kapustą. Wlewamy passate pomidorową, lutenicę, oraz pokrojone drobno suszone śliwki, dusimy na małym ogniu kolejne 30 minut. Po godzinie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięposzła w ruch...do smażenia mięsa..miały być co prawda kotlety schabowe, ale zrobiłam bitki w sosie pomidorowym..Na początek na patelni podsmażyłam plastry mięsa..potem dodałam pozostałe składniki..nakryłam pokrywą....i gotowe..Mięsko dusimy prawie bez zaglądania i bez obawy, że coś tam się przypali..wiadomo..musimy zajrzeć czy jest wystarczająca ilość wody..gdyż woda wyparowuje .. Na patelni smażyłam
Moje domowe kucharzeniepieczarki kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzaną oliwę. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i trzymamy na patelni do zarumienienia. Następnie dodajemy mięso. Smażymy aż będzie miękkie. Dodajemy pomidory razem z zalewą - dusimy ok. 10 minut. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżeczkę oliwy i rozcieramy na dnie i bokach. Układamy trzy
Emcia Pichciplaster mięsa zawinąć 2-3 liście szpinaku. Do garnka wlać wodę, dodać listki laurowe oraz angielskie ziele i zagotować. Roladki obsmażyć na oleju aby mięso zmieniło kolor. Przełożyć do garnka z gotującą wodą i dusić ok 30-40 minut pod przykryciem. Następnie z wywaru wyjąć roladki, jeśli płyn za bardzo wyparował dodać wody. Dodać posiekany szczaw i zagotować, doprawić solą
Monia miesza i gotujemłynku Kamis szczypta tymianku Kamis sól olej Przygotowanie: W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso lekko podpiec, mieszając. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków. Zdjąć z ognia dodać starte
Ala piecze i gotujechcialam mojemu maluchowi ulatwic zycie wiec wybralam swiderki.Zapraszam na makaron z pulpetami- lub pasta with meatballs.Przepis na 800 gr miesa mielonego.Gotujemy najpierw dwa ziemniaki, dusimy przez praske.Kroimy 2 cebule, dodajemy 2 jajka, ziemniaki, mieso mielone, posiekana natke pietruszki ,sol I pieprz.Wszystko razem laczymy.Formujemy male kulki, obtaczamy maka, smazymy na oliwie z oliwek Po usmazeniu, na zloty kolor, dodajemy
Smaki Edytystron na złoto. Cebulę kroimy w plastry, czosnek rozgniatamy i podsmażamy na odrobinie tłuszczu, aż się zeszklą. Dodajemy dynię, paprykę. Kiedy zmiękną odrobinę, dorzucamy mięso. Po chwili dodajemy sporą ilość majeranku, powidła. Doprawiamy i dusimy pod przykryciem aż do miękkości warzyw. Forma podania dowolna. SMACZNEGO! Pozdrawiam. Trzymajcie za mnie kciuki! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkizółty olej do smażenia Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ z pestkami. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać mięso mielone oraz pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Wszystko razem dusić, doprawić do smaku solą i ziołami. Farsz przełożyć do łódeczek z cukinii, na wierzchu posypać startym żółtym serem. Zapiekać ok 40 minut
Monia miesza i gotujePolecam!!! Składniki na pierogi z mięsem, kapustą i grzybami CIASTO: 500g mąki pszennej (wrocławska, poznańska) 350 mililitrów dość ciepłego mleka, ale nie gorącego FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej(...)kosteczkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki czyścimy kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do przesmażonej cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso
Rozpustne gotowanieoczy świnek Przygotowanie; Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, dusimy na łyżce masła , cebulę siekamy w drobną kostkę, dodajemy do pieczarek, chwilę dusimy i doprawiamy do smaku. Na samym końcu łączymy z obranym i pokrojonym drobno mięsem. Odstawiamy. Wszystkie składniki ciasta wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Następnie dzielimy na 7 części z tym że jedna część ma być
Radość kipiąca uśmiechem.Przepyszne połączenie cukinii i mięsa mielonego, idealne na przygotowanie szybkiego obiadu Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1 kg cukinii 2 szklanki makaronu rurki 2 ząbki czosnku po łyżeczce bazylii i tymianku Kamis sól,pieprz mielony Kamis kilka plastrów cienko krojonego zółtego sera np masdamer lub potarkowany ser-do posypania zapiekanki z wierzchu(...)beszamel: łyzka masła łyżka mąki 1 szklanka mleka sól,pieprz do smaku Wykonanie: Cukinie kroimy w grube plastry,oprószamy solą,lekko dusimy na niewielkiej ilości oleju. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Mięso mielone wrzucamy na rozgrzany olej,doprawiamy sola ,pieprzem,ziołami,przeciśnietym przez praskę czosnkiem.Podsmażamy na rumiano. W garnuszku rozpuszczamy masło,dodajemy mąkę,rozkłócamy,dolewamy
Z Majeczką w kuchni