mięso duszone - 8529 przepisów (strona:201/569)

Zapiekane cukinie 210

jakoś spożytkować. Więc oto i ona. Jesli lubicie cukinie z połączeniem mięsa zróbcie, to zawsze jakiś nowy pomysł na danie, na pewno zaskoczycie znajomych czy rodzinę  ;) Składniki: 500g mięsa mielonego - u mnie wieprzowe 4 cukinie - ja miałam jedną ogromną  500g pieczarek 1 papryka 5 pomidorów 1 cebula 2 woreczki ryżu  ser opcjonalnie około 200-300 g szklanka(...)solą, czosnkiem i majerankiem. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki kroimy na mniejsze kawałki, pomidory wraz z resztą cebuli i dodatkiem łyżki oleju dusimy do powstania gestego sosu - studzimy. Paprykę kroimy w kostkę. Ostudzone pomidory, ryż, mięso mielone, paprykę, pieczarki i jajka doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem i solą (jeśli używamy "Vegety"/"kucharka" możemy zastąpić sól). Dodajemy tartą bułkę

Garnkowe fanaberie
Makaron w sosie pomidorowym z gorgonzolą 219

rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć mięso, drobno posiekaną cebulę, przyprawy i przesmaż dodając 5 łyżek wody. Czosnek obierz i przepuść przez praskę dodaj do mięsa - wymieszaj. Sos ze słoiczka wlej na patelnię - całość wymieszaj i duś na małym ogniu. Makaron odcedź, wyłóż na talerze i polej sosem mięsnym. Danie posyp parmezanem i udekoruj bazylią. Uwaga: Jeżeli nie znajdziecie w sklepie

Alutka-Gotuje
Burrito alla studio kulinarne The Plate 136

połówki limonki i otarta skórka 1/3 pęczka drobno posiekanej kolendry   Przepis na burrito Na patelni zeszklić szalotkę wraz z czosnkiem. Dodać mięso i podsmażać kilka minut. Po chwili wlewamy czerwone wino i dusimy kolejne kilka minut. Dodajemy kumin, chili, kolendrę, wędzoną paprykę, pieprz świeży tymianek, pomidory i żurawinę. Dusimy pół godziny. Patelnie można przykryć kółkiem wyciętym z pergaminu

Ugotowane pozamiatane
Spaghetti po węgiersku 134

Wszystkie warzywa kroję w małą kostkę. Mięso mielone razem z cebulą przekładam na patelnię. Wlewam oliwę. Smażę na małym ogniu około 5 minut. 2. Mięso podlewam niewielką ilością wody. Dodaję cukinię oraz papryki. Wszystko razem duszę 5 minut. Dodaję pomidory. Duszę kolejne 10 minut. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią. 3. Spaghetti gotuję według przepisu na opakowaniu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gulasz z indyka z kurkami 138

kawałek w mące, nadmiar strząsnąć. Obsmażyć na gorącym oleju do zrumienienia. Mięso zsunąć i na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę obsmażone mięso z cebulą zalać w płaskim rondlu bulionem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 1 godziny, aż będzie zupełnie miękkie w międzyczsie opłukać kurki, większe podzielić na pół i dodać do gulaszu koło

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 159

oczyszczamy z błon i kroimy w paski i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w paski, dymkę siekamy. Na oliwie podsmażamy mięso, dodajemy dymkę i paprykę, a następnie pieczarki. Doprawiamy do smaku. Dusimy razem przez 5 minut. Wlewamy wino, miód i ocet , chwilkę dusimy by sos lekko odparował. Dodajemy świeżo posiekane zioła, mieszamy i posypujemy tartym serem

Moje Kuchenne Rewelacje
Pęczotto z kurczakiem, kapustą i groszkiem 122

stron i odsunąć na bok patelni. Na patelnię wyłożyć łyżkę masła i wsypać kaszę, smażyć mieszając, aż każde ziarenko będzie pokryte tłuszczem. Wymieszać z mięsem i cebulą, zalać gorącym bulionem (1,5 szklanki), przykryć i dusić na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn (ok 12 minut). Jeśli kasza nadal będzie twarda, wlać pozostały bulion, i dusić jeszcze 5 minut

Obiad gotowy
Pęczotto z kurczakiem, kapustą i groszkiem 199

stron i odsunąć na bok patelni. Na patelnię wyłożyć łyżkę masła i wsypać kaszę, smażyć mieszając, aż każde ziarenko będzie pokryte tłuszczem. Wymieszać z mięsem i cebulą, zalać gorącym bulionem (1,5 szklanki), przykryć i dusić na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn (ok 12 minut). Jeśli kasza nadal będzie twarda, wlać pozostały bulion, i dusić jeszcze 5 minut

Obiad gotowy
Bułki nadziewana cukinią i kurczakiem. 125

można sięgnąć po mięso z rosołu lub innej zupy lub jakieś pieczone, które zalega w lodówce. Cukinię kroimy w cienkie plasterki Kawałki mięsa podsmażamy na maśle, dodajemy cukinię, posypujemy przyprawami. Wszystko razem chwilę dusimy. Bułki przekrawamy na pół i nożem wycinamy małe dziurki. Chodzi o to aby nadzienie głębiej przeniknęło. Na jedną połówkę nakładamy gorący farsz, przykrywamy drugą

Dieta moja pasja
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM 381

długości około 3- 4 cm. Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Na końcu podsmażania dodać sól i przyprawy (ilość według uznania). Podsmażone mięso podlać wodą, dodać przecier pomidorowy i bazylię. Wszystko wymieszać i dusić na małym ogniu około 20 minut. Sos można zagęścić mąką, jednak ja tego nie robiłam. I jeszcze kilka słów jak ugotować kaszę

Zrób to smacznie
Tagliatelle z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym prowansalskim 204

będzie surowe. Pory i paprykę umyć. Z papryki wykroić gniazdo nasienne i pokroić ją w kostkę. Białą część pora pokroić w plasterki. Do usmażonego mięsa wlać śmietanę, dodać pory, paprykę i groszek. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem (należy uważać, bo śmietana może się spienić) do miękkości. W międzyczasie ugotować makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony

Passions hobbies life
Słoneczny kurczak curry 152

przyprawami. Dodajemy do mięsa, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godz. Cebulę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na oleju. Wrzucamy na patelnię mięso, dodajemy starte ze skórką jabłko i orzeszki. Podlewamy wodą i dusimy. Kuskus zalewamy wodą dodajemy 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich i łyżkę oliwy. na patelnię dodajemy grubo starta marchewkę i poszatkowaną kapustę pekińską. Zdejmujemy z ognia

Państwo Wojtczuk gotują
FIT TIKKA MASALA Z CUKINIĄ 183

warzywa i kroję w mniejsze kawałki. Paprykę również kroję w mniejsze części. Na rozgrzaną patelnię daje 2 łyżeczki oleju kokosowego a następnie kładę kurczaka. Mięso smażę na rumiano. Następnie dodaję warzywa i 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min. Następnie dodaję przyprawy, przecier pomidorowy oraz mleczko kokosowe.  Całość duszę jeszcze ok 5 min co jakiś czas mieszając

Gotowanie Patki
Szafranowe risotto z kurczakiem i dynią 171

półtwardy dodajemy mięso wraz z marynatą oraz mleko z szafranem – mieszamy i gotujemy na bardzo małym ogniu. Aby ryż się nie przypalił – mieszamy. Gdy mięso straci surowość (będzie białe) dodajemy startą w łezkę dynie – nadal dusimy wszystko razem podlewając małą ilością wody , jeśli to konieczne. Gdy ryż będzie miękki przykrywamy  go i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut

Gotuj Sam!
TYMIANKOWY KURCZAK Z OLIWKAMI 138

obieramy,czyścimy i kroimy w słupki,cebulę w pióra,oliwki dobrze osączamy i kroimy na pół.Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ,wkładamy mięso i obsmażamy na złoty kolor .Podlewamy bulionem ,wrzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu do miękkości.Doprawiamy.Zagęszczamy sos łyżeczką mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie zimniej wody.Chwilę zagotowujemy i gotowe.Podajemy z makaronem lub puree

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tureckie chlebki z mięsnym farszem 110

pół słoiczka koncentratu pomidorowego -2 cebule -trochę oleju -250g pieczarek -3 ząbki czosnku -sól, pieprz, papryka słodka Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy zmielone mięso, paprykę, pieczarki, pokrojony czosnek, koncentrat, i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut.  Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę by nadmiar wody odparował. Następnie urywamy mały kawałek ciasta, rozwałkowujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Schab w Sosie Śmietanowo-Kurkowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Kurkowym) 302

schabu podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy pokrojone warzywa i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa oraz plastry mięsa. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i posiekany czosnek. Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum 60 minut.  Sos Śmietanowo- K urkowy : Cebulkę kroimy w drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy

Słodka Strona
Udka z kurczaka w sosie z ananasem 137

obsmażamy, po chwili dodajemy odcedzonego ananasa ( pokrojonego w średnie kawałki ). Miód mieszamy z sosem sojowym i sokiem spod ananasa oraz z mąką kukurydzianą. Mięso przekładamy na patelnię mieszamy z warzywami i zalewamy przygotowanym sosem, dusimy całość około 5 minut.  Podajemy z ugotowanym ryżem, posypujemy posiekaną kolendrą.  Smacznego !    Udka z kurczaka w sosie z ananasem

Kuchnia na wzgórzu
Pieczeń wieprzowa z marchewką Siostry Anastazji 246

naczynia żaroodpornego wykładamy marchewkę lekko posypaną kucharkiem.  Następnie równo rozkładamy cebulę i kotlety. Majonez dokładnie mieszamy z keczupem. Smarujemy każdy kawałek mięsa. Przykrywamy wszystkie porcje plasterkami sera.  Naczynie przykrywamy (przykrywką lub sreberkiem). Dusimy w piekarniku 170'C przez około 35 minut a następnie odkrywamy i pieczemy, aż ser ładnie się zarumieni. Podajemy z marchewką- Smacznego

Tagebuch po polsku