dodajemy czosnek i cebulę. Po chwili wrzucamy udka nasmarowane solą, pieprzem oraz papryką, smażymy z każdej strony do zrumienienia. Wrzucamy pieczarki. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 20 minut. Bataty kroimy w grube paski, dorzucamy do mięsa, przesmażamy chwilkę Dodajemy świeży tymianek oraz czosnek niedźwiedzi. Bataty skrapiamy sokiem z cytryny. Dolewamy wina, przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika w funkcji termoobieg
BaRepasbędzie grudek (jeżeli kupiliśmy gotowe mięso mielone to proponuję przed wrzuceniem na patelnię. pokroić je na mniejsze kawałki – łatwiej będzie je rozdrobnić). Wymieszać mięso z cebulą, dodać sos boloński, oregano, bazylię sól i pieprz. Dusić pod przykryciem przez ok. 25 min. Jeśli sos będzie zbyt gęsty można dolać odrobinkę wody. Przygotować sos beszamelowy: W garnku zagotować mleko. W kolejnym
Moja Delicjarumiano na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na patelni po podsmażeniu mięsa. Delikatnie podlewamy odrobiną wody i przekładamy do mięsa. Podlewamy wodą (mięsko musi być do połowy w sosie) i dusimy do miękkości (około 60 minut) . W trakcie duszenia doprawiamy słodką papryką
VioletoweKucharzeniemnie świderki ) Wykonanie Piersi z kurczaka, paprykę, pieczarki kroję w paseczki, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju obsmażam na niej najpierw mięso, przyprawiam, kiedy jest lekko rumiane zmniejszam ogień, dokładam cebulkę, chwilkę duszę, następnie dodaję paprykę i pieczarki. W osobnym naczyniu w lekko osolonej wodzie gotuję makaron w/g przepisu na opakowaniu. Kiedy zawartość patelni jest już miękka ( trwa
Kuchnia z widokiem na ogródkroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami. Smacznego
VioletoweKucharzeniesolą i pieprzem. Obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron. Przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w plastry. Dodajemy do mięsa, zalewamy bulionem, wrzucamy kilka ziaren ziela angielskiego i listki laurowe. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjesię roztopi. Dorzucamy przyprawy i bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy po kawałeczkach mięso i jak najbardziej rozdrabniamy. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy grzyby w całości. Patelnię zakrywamy pokrywką i dusimy około 10-15 minut. Pod koniec dodajemy jogurt ale w temperaturze pokojowej i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ogromnie przepraszam za jakość
ClauditteMissCookingnależy wyciągnąć. Na maśle klarowanym, w rondlu (rondel powinien się nadawać do smażenia i pieczenia w piekarniku), szklimy por i podsmażamy zawinięte z farszem mięso, dodajemy gałązki tymianku. Skórka powinna się zrumienić. Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 10 minut. Podlewamy winem i bez przykrycia wkładamy do piekarnika góra - dół na 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotowanie Jarmużu. Posiekany
BaRepaspokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem i zalać niewielka ilością sosu sojowego, odstawić do lodówki na około 2 godziny. Cebulę pokroić w piórka. Mięso połączyć z keczupem i układać w naczyniu żaroodpornym, przekładając cebulą. Dusić pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny
Kuchnia w opałachobsmażyć na niewielkiej ilości dość dobrze rozgrzanego smalcu. Mięso obsmażać partiami, a końcu przesmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę. Obsmażone mięso i cebulę ułożyć w garnku, podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać majeranek oraz całość posolić. Wielbiciele gęstych i zawiesistych sosów mogą lekko go zagęścić mąką i doprawić śmietaną
Codzienna kuchnia niecodziennajednej łyżki oleju w garnku ok. 3 min, następnie dorzucamy drobno posiekany czosnek i smażymy ok. 1 min, mieszając. Następnie wrzucamy z powrotem podsmażone mięso oraz marchew z miski. Wszystko doprawiamy solą i mieszamy. 4. DUSZENIE (15-20 min) Do garnka dolewamy ciemnego, słodkiego piwa lub kwasu chlebowego, dodajemy majeranek lub inne ulubione zioła i dusimy bez przykrycia, na wolnym
Nerds Kitchenpodsmażyć, dodać mięso mielone. Posolić, popieprzyć i dodać obie papryki. Smażyć na małych ogniu ciągle mieszając i rozdrabniając mięso na małe cząstki.Kiedy mięso jest podsmażone wsypać 100g suchego ryżu i wlać szklankę wody. Dusić na malutkim ogniu, aż ryż wchłonie płyn. Następnie dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Całość chwilę podsmażyć i całą zawartość patelni przelać
Walijskie Pichcenieżeberek przygotowujemy marynatę, łącząc przyprawę, sól i pieprz z olejem. W takiej przyprawie trzymamy żeberka nawet dobę. Po określonym czasie obsmażmy mięso na gorącym oleju. Następnie nakrywamy i na bardzo niskim ogniu dusimy. Kiedy żeberka są już prawie miekkie zalewamy przygotowanym sosem ( musztardę łączymy z sosem sojowym -mieszamy). Całość trzymamy jeszcze na małym ogniu
W kuchennym oknie EwyDelikatne mięsko kanapkowe. Schab karkowy duszony w ziołowej zalewie, miękki i soczysty. Dla wzmocnienia smaku proponuję mięso przytrzymać przez dzień lub dwa w marynacie z octu jabłkowego. Składniki : Schab karkowy ok. kilograma 10 ziaren jałowca łyżka soli łyżka pieprzu łyżeczka ostrej papryki łyżeczka cynamonu łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku Pokaż resztę
w kuchni i w ogrodziedrugą stronę, dokładamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy wszystko jeszcze chwilę razem. Mięso nie należy bardzo przesmażać, gdyż będzie niesmaczne jak wióry. Mięso delikatnie podsypujemy mąką, chwilkę podsmażamy. Całość zalewamy wrzącą wodą i dusimy pod przykryciem przez około 60 minut. (musimy sprawdzić czy wołowina jest już miękka), na koniec doprawiamy solą i majerankiem i jeszcze chwilkę dusimy. Jeśli mamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię