nadaje się do panierowania ryb, owoców morza, wieprzowych kotletów i innych smażonych potraw. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju, jak i na zwykłej patelni. Można posypywać nią wierzch zapiekanek, pizzy, zapiekanek makaronowych czy stosować jako spoiwo (mielone, pulpety itp.). Jest to podstawowa panierka używana nie tylko w Japonii, lecz również w innych krajach azjatyckich. Paluszki z dorsza w panko
mojewypiekiinietylkoJest to ulubiony sernik moich dzieci i tym razem zrobiony przez mojego 18-to letniego syna. Wyszedł mu idealnie :) Ciasto naprawdę proste do zrobienia, a smakuje
kuchnia doskizapiekance znajdziemy dużo sera i równie dużo brokułów:). Nie potrzeba mięsa by smakowała świetnie, choć można dodać tu np. kurczaka. Ja wolę bez. Zapiekanka świetna na samodzielne danie. 2 duże brokuły 2 woreczki ryżu 100g sera camembert 100g sera mozzarella 100g sera cheddar 100g sera gouda 200ml śmietany 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa
Szefowa kuchniDziś coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Bardzo proste danie, a zapewniam, że smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam, bo naprawdę warto spróbować :) Przepis znaleziony tutaj . Składniki: 500g
kuchnia doskiUwielbiam faszerować ciasto francuskie – zarówno na słodko, jak i na ostro. Kilka dni temu pokazałam Wam pyszną „zapiekankę”, którą zrobiłam z ciasta francuskiego i odrazu pojawiło się szaleństwo na facebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się
Ostra na Słodkowłasne pomidory z przydomowego ogródka, ale dlatego, że zawsze znajdzie u mnie w kuchni mnóstwo zastosowania. Po pierwsze - do zupy , po drugie - do zapiekanek , po trzecie - do sosów z makaronem, a nawet do picia. Po któreś (już nawet nie liczę), ja nie wyobrażam sobie życia bez passaty pomidorowej. Kilka razy w tygodniu sięgam(...)blenduję , by dodać do obiadu. Zimą nie smakują już tak dobrze. Wiadomo - brak słońca. Ale... właśnie teraz możemy temu zaradzić. Przecier pomidorowy na zimę. Do zup, zapiekanek, sosów a nawet do picia. Składniki: 5 kg dojrzałych pomidorów 1 łyżka soli 3 łyżki cukru Do każdego słoika: łyżeczka oliwy lub oleju. Wykonanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać
Poezja Smaków - blog kulinarnyMuszę przyznać, że tak dobrej zupy dawno nie jadłam. Jest bardzo prosta i szybka, a smakuje poprostu rewelacyjnie. Moje dzieci już dopytują kiedy znowu ją ugotuję
kuchnia doskiKolejny pomysł mojego 11-to letniego syna. Ostatnio spodobały mu się roladki :) Ale przyznaję, że znowu strzał w dziesiątkę, bo są naprawdę pyszne. Muszę przyznać, że
kuchnia doskiTaki tort zrobiłam na 4-te urodziny mojego synka, amatora słodyczy Kinder :) Był naprawdę zachwycony, a jego mina kiedy zobaczył swój tort była bezcenna :) Jest idealny
kuchnia doskiobiad polecam zapiekankę, pyszną i złocistą, którą śmiało możecie zabrać ze sobą dokąd chcecie, można ją przechowywać w lodówce do kilku dni. Smakuje na ciepło i na zimno.Dla tych, którzy nie lubią kaszy gryczanej – idealna! Nie poczują! Składniki na oko! Pamiętacie przepis na nadziewaną paprykę? Został mi farsz z tego dania i tak powstała ta pyszna zapiekanka. Składniki utarta
Z Kuchni Do KuchniDomowe kompozycje fast foodów - zapiekanek czy hamburgerów smakują najlepiej gdy przygotowujemy je sami, ze sprawdzonych i dobrych składników. Możemy włączyć innych domowników i tworzyć razem domowe kanapki do zapiekania. Tak tworzą się przyjemności w kuchni, a każdy może wyczarować swoją ulubioną wersję kanapki. Zapiekanki przygotowuję na kilka sposobów: z serami pleśniowymi, pomidorkami koktajlowymi, papryką, cukinią, salami, oliwkami
Zasmakuj KuchniSporo się u mnie działo w ostatnim czasie i mało czasu było dodać nowy przepis ale już nadrabiam i dodaje przepis na przepyszną zapiekankę, która może być i na obiad i zarówno na kolację. Dzięki takiej zapiekance można trochę wyczyścić lodówkę i wykorzystać to co zostało nam z innego obiadu. Składniki: 1 średnia cukinia ½ dużej cebuli 500g mięsa mielonego
Motylkowa KuchniaProsty i szybki sposób na przygotowanie pysznego kalafiora. Spokojnie można wykorzystać kalafiora, którego gotujemy na zupę kalafiorową, tylko trzba pilnować żeby się za bardzo nie rozgotował
kuchnia doskiTe roladki to pomysł i wykonanie mojego 11-to letniego syna :) Przyszedł do mnie wieczorem i zapytał czy mamy w domu piersi z kurczaka, brokuł i
kuchnia doskiserem, naprawdę – daleko im do przeciętności. Pieczarki i ser to znane i chętnie wykorzystywanie w daniach na gorąco nadzienie – czy to na grzankach, w tostach czy we wszechobecnych zapiekankach. Te zapiekane bułki z pieczarkami mają podstawowe składniki lubianej i popularnej zapiekanki – ale wykorzystane zupełnie inaczej – spróbujcie! Pieczarki zapiekane z serem to klasycznie dosyć tłuste i ciężkawe nadzienie – ale nie wtedy
Karo in the Kitchen