Pomysł na naleśnikową lasagne z dyni chodził za mną już od dłuższego czasu. Ostatecznie lasagne powstała. W okropnym chaosie :D W tym chaosie zrodziła się pyszna zapiekanka z dynią w roli głównej. Składniki: 1 średniej wielkości dynia piżmowa (ok. 2 kg) 4 średniej wielkości czerwone papryki 2 małe cukinie ok. 4 łyżki mąki z ciecierzycy 100 g sera jadel
KucharzycaPrzygotowanie tej zupy zajmuje zaledwie 20 minut i reszta robi się sama :) Nie trzeba doglądać, mieszać itd. Po 7-miu godzinach mamy gotowy obiad :) Dodatkowo pyszny
kuchnia doskiDziś chcę zaproponować pierś z kurczaka z przepisu mojego dziesięcioletniego syna. Od długiego czasu chętnie towarzyszył mi w kuchni podczas gotowania i w końcu chciał zrobić
kuchnia doskiSałatka już zjedzona, a ja zapomniałam wstawić przepis :) Szybciutko to nadrabiam, bo naprawdę warto. Sałatka wyszła bardzo smaczna i gorąco polecam :) Składniki: 200g ryżu 2 puszki
kuchnia doskiNie wiem jak Wy, ale ja pokochałam gotowanie w wolnowarze (slow cooker). Mięso jest zawsze soczyste i aromatyczne. Dzięki wolnemu gotowaniu przyprawy wyczujemy w całym mięsie
kuchnia doskiBardzo dobre danie i szybkie w przygotowaniu. Następne danie Madziuni, dziękuję. Piersi kurze pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem ,pokruszoną kostką rosołową, papryką, polać odrobiną oliwy
Kuchnia Pokoleńopakowaniu. Bułkę przekrawamy i smarujemy masłem. Układamy kolejno: sałata, ser, wołowina, pomidor. Całość polewamy sosem i zamykamy kanapkę :) PS. Wołowinę przechowujemy w lodówce na kolejne kanapki lub robimy zapiekankę z przepisu: zapiekanka z wołowiną
Alutka-GotujeDzisiaj szybki przepis na wegetariańską zapiekankę. Składniki można dowolnie komponować ja po prostu wrzuciłam to co mi zostało i wyszła bardzo dobra zapiekanka. Zamiast papryki można dodać cukinię, a zamiast cebuli por. Zachęcam do wypróbowania! Składniki: Makaron świderki Malma 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 opakowania serka mozzarella 1 puszka krojonych pomidorów pół
KukuleczkiDziś chciałam zaproponować pyszną zupe klopsikową. Jest naprawdę smaczna i bardzo pożywna, a zarazem bardzo delikatna i dlatego jest świetną propozycją obiadową również dla dzieci. Gorąco
kuchnia doskidanie to pewniak jeśli chodzi o moje dzieci. Kiedy nie wiem co zrobić na obiad - robię właśnie tę zapiekankę. Przyznaję, nie jest to najbardziej dietetyczne danie... ale co zrobić, kiedy jest takie dobre! Zresztą, wkrótce jesień, zima, będziemy potrzebować nieco bardziej kalorycznych, sycących i rozgrzewających potraw - oto jedna z nich: moja wersja macaroni & cheese, czyli zapiekanka makaronowa z serem
Kulinarne InspiracjeDawno nie było na blogu nic słodkiego, więc dziś dla osłody proponuję mocno cytrynowe muffinki. Nigdy nie robiłam nic z mąki orkiszowej i postanowiłam sprawdzić jak
kuchnia doskiZapiekanka aj tyle wspomnień z nią jej związane szczególnie jak byłam dzieckiem była sprzedawana w budkach i smakowała super.Strasznie tęsknie za tamtymi czasami więc pomyślałam że spróbuje sama zrobić podobną zapiekankę ,smakowała dobrze ,ale to nie to co w latach 90 które bardzo uwielbiałam mając 6 lat wszystko wyglądało i smakował szczególnie . Składniki 1 duża bagietka 8 pieczarek
Mój Smakcoraz słodsze :) Jest to takie ciasto - nieciasto, bardzo szybkie, zrobione w tak ekspresowym tempie jak ciasto biszkoptowe z musem jabłkowym , jedzone na ciepło i nakładane na talerzyki łyżką - jak zapiekanka . Najlepiej smakuje ze śmietaną lub lodami waniliowymi. Jabłka w cieście waniliowym okrągła foremka żaroodporna 21 cm Jabłka: 4 jabłka 3/4 łyżki mąki 2 łyżki cukru masło do wysmarowania formy Ciasto(...)jabłkach. Posypać brązowym cukrem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut. Wyjąć, nieco przestudzić i podawać ciepłe ze śmietaną lub lodami. Ja nakładam na talerze łyżką - jak zapiekankę :) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zapraszam na mój Instagram - kasiac2016
Posadzone i zjedzoneDziś na obiad polecam paprykarz z kurczaka. Klasyczne danie z kuchni węgierskiej. Kolorowe, smaczne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Robiłam go pierwszy raz i teraz
kuchnia doskiZiemniaki, cebula i kiełbasa a to wszystko w pysznej, treściwej i sycącej wiejskiej zapiekance:). Całości dopełnia pyszny śmietanowo-jajeczny sos. 1 kg ziemniaków 300g kiełbasy 2 duże cebule 1 pęczek koperku 1/2 puszki kukurydzy 250ml śmietany 18% 2 jajka L 150g żółtego sera sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości(...)Koperek siekamy. 3. W misce mieszamy ze sobą ziemniaki, cebulę, kiełbasę, kukurydzę i koperek. W drugiej misce mieszamy dokładnie śmietanę, jajka, starty na tarce ser i przyprawy. Sosem zalewamy zapiekankę, delikatnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 30 minut, do zarumienienia
Szefowa kuchni