mięso duszone - 8529 przepisów (strona:202/569)

Tureckie chlebki z mięsnym farszem 110

pół słoiczka koncentratu pomidorowego -2 cebule -trochę oleju -250g pieczarek -3 ząbki czosnku -sól, pieprz, papryka słodka Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy zmielone mięso, paprykę, pieczarki, pokrojony czosnek, koncentrat, i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut.  Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę by nadmiar wody odparował. Następnie urywamy mały kawałek ciasta, rozwałkowujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Schab w Sosie Śmietanowo-Kurkowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Kurkowym) 302

schabu podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy pokrojone warzywa i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa oraz plastry mięsa. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i posiekany czosnek. Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum 60 minut.  Sos Śmietanowo- K urkowy : Cebulkę kroimy w drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy

Słodka Strona
Udka z kurczaka w sosie z ananasem 137

obsmażamy, po chwili dodajemy odcedzonego ananasa ( pokrojonego w średnie kawałki ). Miód mieszamy z sosem sojowym i sokiem spod ananasa oraz z mąką kukurydzianą. Mięso przekładamy na patelnię mieszamy z warzywami i zalewamy przygotowanym sosem, dusimy całość około 5 minut.  Podajemy z ugotowanym ryżem, posypujemy posiekaną kolendrą.  Smacznego !    Udka z kurczaka w sosie z ananasem

Kuchnia na wzgórzu
Pieczeń wieprzowa z marchewką Siostry Anastazji 246

naczynia żaroodpornego wykładamy marchewkę lekko posypaną kucharkiem.  Następnie równo rozkładamy cebulę i kotlety. Majonez dokładnie mieszamy z keczupem. Smarujemy każdy kawałek mięsa. Przykrywamy wszystkie porcje plasterkami sera.  Naczynie przykrywamy (przykrywką lub sreberkiem). Dusimy w piekarniku 170'C przez około 35 minut a następnie odkrywamy i pieczemy, aż ser ładnie się zarumieni. Podajemy z marchewką- Smacznego

Tagebuch po polsku
Bulionetka warzywno- mięsna (domowa kostka rosołowa) 160

selera. Łączymy z solą i odstawiamy na 2 godziny, mieszając w międzyczasie parę razy. 2.  Do warzyw dodajemy olej, posiekane ząbki czosnku, obrane mięso z kurczaka oraz przyprawy utarte w moździerzu. Podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Po tym czasie odkrywamy i mieszając co jakiś czas, pozwalamy odparować nadmiarowi płynu. Blenderem miksujemy na gładką pastę

Kuchnia w czekoladzie
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym. 649

umyte i osuszone kurki i zwiększając ogień smażyć około 10 minut. Wlać na patelnię wino i zagotować zeskrobując z dna wszelkie przywarte części. Przenieść mięso z powrotem na patelnię, dodać posiekany czosnek, bulion, śmietankę i dusić na małym ogniu około 15 minut. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i obficie posypać posiekaną natką

zadanie-gotowanie
Quinoa z rudym rydzem i cielęciną ;) 106

pół i dodajemy do grzybów. Gdy grzyby się zrumienią, wrzucamy na patelnię pokrojoną w kostki cielęcinę i gałązkę rozmarynu, podsmażamy chwilę, a gdy mięso się zetnie solimy danie, dolewamy odrobinę ciepłej wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu, kontrolując w międzyczasie, czy nie trzeba dolewać wody. Po około 50 minutach, dolewamy wino, zwiększamy ogień i czekamy, aż odparuje. Mieszamy

Quinoa Raz!
Schab w Sosie Pomidorowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Pomidorowym) 175

podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy pokrojone warzywa i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa oraz plastry mięsa. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i posiekany czosnek.  Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum 60 minut. Następnie warzywa wyjmujemy z gotującego się schabu, dodajemy koncentrat pomidorowy i dalej gotujemy przez minimum 20 minut

Słodka Strona
Pożywny kociołek, czyli fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą 192

Jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni poleskiej. To nic innego jak duszona fasolka w sosie pomidorowym z dodatkami. Można dodać do niej mięso, kiełbasę, pieczarki, krojonych pomidorów. Jest syta i bardzo aromatyczna. Polecam samą lub z bułeczką, czy chrupiącym chlebkiem. Składniki: 0,5 kg fasoli białej Jaś 250 g kiełbasy dobrej jakościowo 250 g boczku wędzonego

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti z kurczakiem, szparagami i cukinią w sosie orientalnym 265

gotującej się wody z łyżeczką cukru. Gotować do momentu, aż nieco zmiękną, po czym odcedzić. Cukinię umyć i pokroić w małą kostkę. Do mięsa wlać śmietanę, dodać cukinię i szczyptę gałki muszkatołowej. Wymieszać i dusić pod przykryciem, aż cukinia lekko już zmięknie, następnie dodać również szparagi. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem oleju i soli al dente. Gdy warzywa będą

Passions hobbies life
Zupa szczawiowa 115

dwie części oraz pietruszkę. Warzywa dodałem do wywaru, podgotowałem do miękkości. Wywar przecedziłem przez gazę. Wyjąłem ziemniaki i marchewkę. Kości można obrać z kawałków mięsa, które można dodać do zupy. Przebrany szczaw opłukałem, posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem ziemniaki i marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły

R'n'G Kitchen
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 97

Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 2016-04-07 13:12:03 Ilość porcji: 4 Drób jest idealnym mięsem do eksperymentowania, a ja lubię eksperymenty. Dziś kurczaka połączyłam z duszonym porem i wspaniałą, hiszpańską kiełbaską chorizo. Wspaniałe smaki, które ze sobą współgrają. Uniwersalne i bardzo proste do przygotowania danie. Nadaje się zarówno na przyjęcia, rodzinne obiady czy kolacje

Wędrówki po kuchni
Boeuf Strogonow 145

chwilę smażyć, podlać koniakiem, flambirować. Przełożyć mięso do rondla . Do patelni dodać trochę oleju, dorzucić cebulę, a następnie pieczarki, podsmażyć, przełożyć do rondla z mięsem, dodać przyprawy, liście laurowe, koncentrat pomidorowy, musztardę, dodać śmietankę słodką, dusić całość około 15 minut na malutkim ogniu. Na koniec dodać kwaśną śmietanę albo crème fraîche. Przyozdobić świeżym koperkiem. Podane ze świeżą bagietka skomponuje się

Wino Francja Kuchnia
Potrawka z indyka 184

oczka). Mięso myjemy i drobno kroimy (kawałki ok 1x1 cm). Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy posiekane mięso, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy aż mięso zrobi się jasne. Dodajemy paprykę, podlewamy ok ½ szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 5 min. Dodajemy startą marchew i pietruszkę, przyprawiamy pozostałymi przyprawami – mieszamy i dusimy jeszcze przez około 15 minut. Podajemy z makaronem

peggiwkuchni
Pory w śmietanie / Creamed leeks 255

czasu do czasu do tych najlepszych Dziś przedstawiam niepozorny dodatek do dania głównego, który bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoim smakiem. Zwyczajny por duszony w śmietance z dodatkiem gałki muszkatołowej, doskonale komponuje się z mięsami jak i rybami. Polecam gorąco, tym bardziej, że jest dziecinnie łatwa i szybka w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Pory w śmietanie

karmelowy