Bulionetka warzywno- mięsna (domowa kostka rosołowa)

Bulionetka warzywno- mięsna (domowa kostka rosołowa)

Bulionetka warzywno- mięsna (domowa kostka rosołowa)

Zabierałam się za nią już jesienią tamtego roku... ale zeszło do lata. Zawsze coś stanęło na drodze, później najzwyczajniej o niej zapomniałam. Zresztą dostęp do świeżych, swoich warzyw także się szybko wyczerpał, bo wiele tego nie miałam.  Tak przygotowana kostka doskonale sprawdzi się jeśli chcemy ugotować zupkę, lub zrobić pyszny sos. Nie zawiera glutaminianu sodu i spokojnie możemy podawać przygotowane na niej posiłki swoim dzieciom.  Składniki na ok 2,5l pasty 1 kg marchwi 500g korzenia pietru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniawczekoladziekuchniawczekoladzie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, pasty, pasta, mięso, kapustą, deser, rosół, obiad, desery, por , udka , sosy, kurczak, przetwory, kurczak z czosnkiem, warzywa na patelnie, kurczak z warzywami, mięso duszone, kurczak na parze, pasta z kurczaka, szybki deser, szybki obiad, obiad na szybko, duszona marchew, udka z kurczaka, biała czekolada, mięso na obiad, sos do kurczaka

Inne przepisy z Kuchnia w czekoladzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.