mięso duszone - 8529 przepisów (strona:184/569)

Kurczak z mascarpone i pieczarkami 251

makaronem vermicelli Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę a pieczarki w plasterki. Na maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojoną cebulę i pieczarki. Wszystko dusić ok 5 minut, do smaku doprawić sola i pieprzem. Następnie dodać serek mascarpone i dusić aż składniki będą miękkie ok 10-15 minut. Sos zagęścić

Monia miesza i gotuje
Kurczak w czerwonej paście curry. Obiad na ostro 361

podsmażamy na rumiano mięso wraz z kiełkami oraz bambusem. Na drugiej patelni podsmażamy warzywa z imbirem i sokiem z cytryny. Kiedy są miękkie przerzucamy do mięsa. Mieszamy z pastą curry. Wlewamy mleko kokosowe i dusimy mieszając -  do zagotowania. Podajemy z ryżem. Taki obiadek otrzymałam po powrocie z pracy w miniony czwartek. Pyszny. Może troszkę zbyt pikantny jak na moje

Kuchnia po mojemu
Gulasz wołowy z knedlikami 167

ręcznikami i pokroić na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z każdej strony. W dużym rondlu zeszklić cebulę i czosnek. Dodać podsmażone mięso. Dodać bulion warzywny z lubczykiem. Przykryć garnek i dusić całość przez 60-90 minut na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem,czubrycą i dwoma łyżkami Bomby. Podawać z knedlikiem ugotowanym na parze w towarzystwie

MarciochaKucharzy
Kurczak w stylu marokańskim 143

Dodać udka kurczaka i smażyć na rumiano, uważając, żeby nie przypalić cebuli..  Dodć pkrojoną w plasterki cytrynę lub limonke i podlać bulionem tak, aby mięso było zakryte do 3/4 wysokości. Dodać szafran i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki.  Udekorować natką kolendry i zielonymi oliwkami Źródło zdjęcia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Spaghetti z mięsem mielonym i cukinią 161

Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach.  Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy cebulę i czekamy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy mięso, passatę pomidorową, startą cukinię i przyprawy. Mieszamy i dusimy ok. 10 minut na małym ogniu. Po przyrządzeniu podajemy z makaronem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Szpinakowe naleśniki z nadzieniem z mięsa drobiowego 471

ząbki czosnku - opcjonalnie Mięso mielone smażymy 20 minut z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i miąższem z pomidorów Paprykę myjemy i kroimy w małe kwadraciki Do mięsa dodajemy oliwki i pokrojona paprykę. Patelnie przykrywamy i dusimy ok. 20 minut, następnie pokrywkę zdejmujemy i redukujemy sos  Szpinak rozmrażamy na patelni na małym ogniu. Można dodać 2 łyżki gorącej wody. Po rozmrożeniu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Placki ziemniaczane zapiekane z mięsem i serem 102

ostrego sera 1 łyżka smalcu  sól, pieprz i czerwona wędzona papryka do smaku Sposób przygotowania: W dużej patelni rozgrzać smalec, wrzucić pokrojone w kostkę mięso i cebulę. Doprawić solą, pieprzem i papryką i dusić pod przykryciem prawie do miękkości...około 35-40 minut. Po tym czasie wrzucić na patelnię pokrojone w paski placki, wlać śmietanę i posypać wszystko startym

Gosia gotuje
Poniedziałkowy "fit" - roladki z kurczaka z zielonymi szparagami 167

kroimy na mniejsze części. Na każdy filecie układamy po kilka kawałków szparagów  i zwijamy mięso. Smażymy na rozgrzanej w rondelku oliwie.  Gdy mięso jest obsmażone z każdej strony wlewamy bulion i dusimy 15 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wieprzowina z borowikami I puree z rzepy 121

kroimi w kostkę I gotujemy tak jak ziemniaki w osolonej wodzie. Suszone grzyby zalewamy ok 1/2 litra wrzątku I zostawiamy pod przykryciem na ok 10minut. Mięso smażymy przez chwilę. Dorzucamy cebulę I czosnek. Chwilkę dusimy. Podlewamy wodą razem z grzybami. Dodajemy tymianek I redukujemy przez ok 15 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę I masło. Rzepę tłuczemy

Kulinarna rozmowa
Potrawka z kurczaka 352

oliwy, wrzucić kurczaka  marchewkę, por , pomidorki . Dodać przyprawy i chwilę wszystko podsmażyć. Dolać około 2 szklanek  wody lub bulionu warzywnego  i dusić do miękkości .   Jeśli woda za szybko odparuje a mięso będzie jeszcze twarde to dolejcie wody lub bulionu warzywnego. Tak przygotowane mięsko z warzywami można już podawać. Jeśli chcecie zrobić z tego sosik dolejcie

Sama słodycz i szczypta chili
Piersi z kurczaka z serem camembert i żurawiną 170

każdym kotlecie kładziemy 2-3 plasterki sera, posypujemy żurawiną i całość zwijamy na roladki. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy roladki złączeniem mięsa do dołu, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 minut, pamiętając, aby co jakiś czas obrócić roladki. Smacznego!!! Źródło: Smak zdrowia

Kuchnia domowa Ani
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 243

obrumieniać na nim mięso obtoczone w mące. Po zakończeniu smażenia mięsa wymienić olej na nowy (można dodać masła) podsmażyć na nim pieczarki. Dodać obsmażone kostki mięsa, a następnie całość podlać ½ szklanki wody lub bulionu. Dusić razem przez 15 minut. Na koniec ewentualnie skorygować smak przyprawami. Inspiracja: pychotka.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Moussaka 146

mięso mielone i całość smażymy na dość dużym ogniu- mięso ma mieć kolor lekko brązowy, nie szary! Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Kiedy mięso się usmaży dodajemy pomidory z puszki i całość dusimy przez kilka chwil na małym ogniu. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i smażymy na lekko brązowy kolor

Mango Papaja
Frykas drobiowy 298

bądź większe na 4, cebula kończy w piórkach. Wszystkie te składniki wkładam do głębszej patelni z rozgrzaną oliwą i smażę co chwilę mieszając. Kiedy mięso jest już podsmażone dodaję 300 ml bulionu  i duszę ok 5-8 minut po czym dodaję śmietanę wymieszaną wcześniej z łyżką mąki. Regularnie mieszając dodaję jeszcze zszatkowaną nać pietruszki i po chwili sos jest

Mechanik w kuchni
Cebularze 299

przykleiło podlewam trochę oleju. Przykrywam ściereczką.  Nadzienie: Kroję cebule i podsmażam na oleju, można dodać kawałki boczku lub startą marchewkę, sól i pieprz i duszę pod przykryciem. Tak naprawdę mozna zrobić nadzienie bez mięsa albo z dodatkiem innych warzyw. Formowanie: wyrośnięte ciasto dzielę na 4 części. Z każdej formuję kulkę i roplaszczam ręką, można walkiem. Układam na folii

prawdziwe jedzenie