mięso duszone - 8529 przepisów (strona:184/569)

Poniedziałkowy "fit" - roladki z kurczaka z zielonymi szparagami 174

kroimy na mniejsze części. Na każdy filecie układamy po kilka kawałków szparagów  i zwijamy mięso. Smażymy na rozgrzanej w rondelku oliwie.  Gdy mięso jest obsmażone z każdej strony wlewamy bulion i dusimy 15 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wieprzowina z borowikami I puree z rzepy 126

kroimi w kostkę I gotujemy tak jak ziemniaki w osolonej wodzie. Suszone grzyby zalewamy ok 1/2 litra wrzątku I zostawiamy pod przykryciem na ok 10minut. Mięso smażymy przez chwilę. Dorzucamy cebulę I czosnek. Chwilkę dusimy. Podlewamy wodą razem z grzybami. Dodajemy tymianek I redukujemy przez ok 15 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę I masło. Rzepę tłuczemy

Kulinarna rozmowa
Potrawka z kurczaka 356

oliwy, wrzucić kurczaka  marchewkę, por , pomidorki . Dodać przyprawy i chwilę wszystko podsmażyć. Dolać około 2 szklanek  wody lub bulionu warzywnego  i dusić do miękkości .   Jeśli woda za szybko odparuje a mięso będzie jeszcze twarde to dolejcie wody lub bulionu warzywnego. Tak przygotowane mięsko z warzywami można już podawać. Jeśli chcecie zrobić z tego sosik dolejcie

Sama słodycz i szczypta chili
Piersi z kurczaka z serem camembert i żurawiną 174

każdym kotlecie kładziemy 2-3 plasterki sera, posypujemy żurawiną i całość zwijamy na roladki. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy roladki złączeniem mięsa do dołu, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 minut, pamiętając, aby co jakiś czas obrócić roladki. Smacznego!!! Źródło: Smak zdrowia

Kuchnia domowa Ani
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 244

obrumieniać na nim mięso obtoczone w mące. Po zakończeniu smażenia mięsa wymienić olej na nowy (można dodać masła) podsmażyć na nim pieczarki. Dodać obsmażone kostki mięsa, a następnie całość podlać ½ szklanki wody lub bulionu. Dusić razem przez 15 minut. Na koniec ewentualnie skorygować smak przyprawami. Inspiracja: pychotka.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Moussaka 154

mięso mielone i całość smażymy na dość dużym ogniu- mięso ma mieć kolor lekko brązowy, nie szary! Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Kiedy mięso się usmaży dodajemy pomidory z puszki i całość dusimy przez kilka chwil na małym ogniu. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i smażymy na lekko brązowy kolor

Mango Papaja
Frykas drobiowy 303

bądź większe na 4, cebula kończy w piórkach. Wszystkie te składniki wkładam do głębszej patelni z rozgrzaną oliwą i smażę co chwilę mieszając. Kiedy mięso jest już podsmażone dodaję 300 ml bulionu  i duszę ok 5-8 minut po czym dodaję śmietanę wymieszaną wcześniej z łyżką mąki. Regularnie mieszając dodaję jeszcze zszatkowaną nać pietruszki i po chwili sos jest

Mechanik w kuchni
Cebularze 306

przykleiło podlewam trochę oleju. Przykrywam ściereczką.  Nadzienie: Kroję cebule i podsmażam na oleju, można dodać kawałki boczku lub startą marchewkę, sól i pieprz i duszę pod przykryciem. Tak naprawdę mozna zrobić nadzienie bez mięsa albo z dodatkiem innych warzyw. Formowanie: wyrośnięte ciasto dzielę na 4 części. Z każdej formuję kulkę i roplaszczam ręką, można walkiem. Układam na folii

prawdziwe jedzenie
Cannelloni z pomidorowym indykiem i cukinią pod dyniowym beszamelem 154

oleju, wrzucić posiekaną w kostkę cebulę, smażyć na małym ogniu aż delikatnie się zrumieni. Dodać posiekany drobno czosnek, a po minucie mięso i usmażyć. Do mięsa dodać starte na grubej tarce (nieobrane) cukinie i dusić do odparowania płynu. Dodać pomidory i koncentrat oraz zioła, oregano i natkę. Gotować kilka minut, doprawić solą i pieprzem i ewentualnie cukrem. Do farszu można

Czerwień i błękit
Gicz wołowa z warzywami. 116

piekarnika nagrzanego do temp. 150oC i piec około 4 godzin, uzupełniając wytworzony w trakcie pieczenia sos, bulionem. Pieczenie w tak niskiej temperaturze sprawi, ze mięso będzie bardzo soczyste i smaczne. Jako dodatek warzywa duszone

Kulinarny karnet Christophera
Duszone kotlety z piersi kurczaka [edytowany: 11.09.13 r.] 228

kilka razy, aż skończy nam się bułka), w razie potrzeby gdyby "sos" był za gęsty dolewamy trochę wody i dalej dusimy. 9. Całkowity czas duszenia ok. 20 min. Kalorie: Cała porcja 200 g mięsa - ok. 340 kcal (bez kaszy gryczanej) Porcja z dodatkiem kaszy gryczanej - ok. 440 kcal     Smacznego

Malowane smakiem
Burrito/ Taco De Harina 252

kumin, kolendrę i mieszamy. Dodajemy mięso, doprawiamy papryką ostrą, jalapeno, cayenne i szczyptą soli. Smażymy do momentu, gdy mięso nie będzie już surowe. 2. Do mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę. Dokładnie mieszamy. Całość dusimy około 7 minut. 3. Dodajemy mieszankę Pudliszki i smażymy jeszcze 1 minutę, ściągamy z ognia. Wrzucamy pokrojony w kostkę pomidor i dokładnie mieszamy

My Culinary Art
Walenty na boczku czyli cebularze na Dzień Zakochanych 136

się od spodu nie przykleiło podlewam trochę oleju. Przykrywam ściereczką.  Nadzienie: Kroję cebule i podsmażam na oleju, dodaję kawałki boczku, sól i pieprz i duszę pod przykryciem. Tak naprawdę mozna zrobić nadzienie bez mięsa albo z dodatkiem innych warzyw. Formowanie: wyrośnięte ciasto dzielę na 4 części. Z każdej formuję kulkę i roplaszczam ręką, można walkiem. Do okrągłych cebularzy

prawdziwe jedzenie
Barok - obfitość, otyłość i obżarstwo 159

Mnogość przypraw, sprowadzanych właśnie z okolic Indonezji (Moluków), dodawana była do każdej potrawy. Sprowadzano kardamon, cynamon, gałkę muszkatołową, pieprz, goździki, imbir.  Czy pod duszącym zapachem dużej ilości przypraw chciano zatuszować odór nieświeżego mięsa? A może nasi przodkowie mieli zwyczajnie inne gusta od naszych? Nigdy nie będziemy tego wiedzieć. Dzięki dużo sprawniejszemu handlowi przyprawy i egzotyczne produkty znacząco potaniały

Przepisy Aleksandry
Kurczak duszony w sosie pomidorowym na winie 192

danie raczej malo skomplikowane, wystarczy powrzucac skladniki do garnka i wlasciwie samo sie robi. Smakuje za to bardzo, oj bardzo, a wszystko za sprawa wina. Jesli ktos lubi miesko duszone w winie to danie w sam raz dla niego. Mozna tez dodac odrobine kaparow, ale ja za kaparami nie przepadam.Duza role odgrywaja tez przyprawy. Swiezy tymianek i rozmaryn podkreslaja(...)Dokladamy bukieciki ziol i wino. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy okolo 2 minuty. Dodajemy bulion i pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem okolo 15 minut na malym ogniu.Dodajemy oliwki i ponownie dusimy okolo 5 minut by sos sie scial, a mieso bylo miekkie. Wyciagamy bukieciki tymianku i rozmarynu. Doprawiamy sola i pieprzem.Danie podajemy z makaronem lub ryzem.Smacznego

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania