mięso duszone - 8529 przepisów (strona:177/569)

Rolada z piersi kurczaka 124

łyżka octu winnego 2 łyżki oleju pieprz ROLADA: Filet rozbijamy jak kotleta na dość cienko, uważając, żeby go nie poszarpać. Starajmy się, aby rozklepywać mięso wzdłuż, nie wszerz. Gotowe mięso solimy i pieprzymy, układamy listki szpinaku oraz cebulę pokrojoną w pióra lub drobną kostkę. Zwijamy ostrożnie i związujemy nicią. Końce sczepiamy wykałaczkami. Do pojemnika o długości rolady wlewamy jogurt(...)papryką i delikatnie wkładamy roladę. Marynujemy min. 1 godzinę. Roladę wyjmujemy z jogurtu i obsmażamy na odrobinie oleju z każdej strony. Wlewamy marynatę i dusimy pod przykryciem przez 10 minut co jakiś czas obracając mięso. Po tym czasie roladę delikatnie wyjmujemy i pozwalamy jej odpocząć przez 5 minut. Dzięki temu będzie soczysta wewnątrz. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w kilku łyżkach

Kuchnia od dwojga
BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ 127

WINA WYTRAWNEGO KILKA ZIAREN JAŁOWCA I ZIELA ANG. LISTEK LAUROWY GRZYBKI SUSZONE -NAMOCZYĆ KILKA SUSZONYCH ŚLIWEK SMALEC ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I DUSIMY W RONDLU NA SMALCU,DORZUCAMY POKROJONY W KOSTKĘ BOCZUŚ WĘDZONY I SMAŻYMY RAZEM.DODAJEMY MIĘSO POKROJONE W KAWAŁKI I PRZYPRAWIAMY VEGETĄ ,PIEPRZEM,SOLA ,PAPRYKĄ,WRZUCAMY POKROJONĄ W PLASTRY OBRANĄ ZE SKÓRY KIEŁBASĘ,,GZYBKI I SUSZONE ŚLIWKI,DUSIMY

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 376

Pyszne i bardzo szybkie w wykonaniu klopsiki duszone w pomidorowym sosie podane z ulubionym makaronem :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje klopsików: 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1/2 łyżeczki czosnku w proszku sól, świeżo mielony pieprz Składniki na sos: 500 g passaty pomidorowej 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii(...)misce umieszczamy mięso, jajko, bułkę tartą, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy ok. 20 równych klopsików wielkości orzecha włoskiego. Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Klopsiki smażymy w dwóch partiach na złoto-brązowy kolor. Wlewamy sos, przykrywamy i dusimy przez 15 minut. Zdejmujemy pokrywkę i gotujemy

My Culinary Art
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 239

podsmażonego mięsa. Smażymy jeszcze chwilę, aż do zeszklenia się cebuli. Gdy to nastąpi dodajemy oczyszczone wątróbki, wlewamy chochlę/dwie rosołu i dusimy wszystko przez około 5 minut. Odkładamy do przestudzenia. Kurczaka wyjmujemy z rosołu, studzimy. Oddzielamy mięso od kości. Kajzerkę namaczamy w niewielkiej ilości rosołu. Zimne mięso (kurczaka oraz cielęcinę wraz z cebulą i wątróbką) przepuszczamy przez maszynkę do mielenia

Smaki Na Talerzu
PRZEPIS NA IDEALNY STEK 149

rostbefu. Przed przygotowaniem mięso powinno posiadać temperaturę pokojową, dlatego należy wyjąć je co najmniej godzinę przed smażeniem, aby było równomiernie wysmażone. Mięso musi być osuszone ręcznikiem papierowym, ponieważ mokre zacznie się dusić, a nie smażyć. Polędwicę wołową kroimy na grubość 4-6 cm, a rostbef na około 3 cm. Steki solimy przed smażeniem, ponieważ(...)względu na wysoką temperaturę dymienia, idealnym tłuszczem do smażenia steku będzie masło klarowane lub olej słonecznikowy. Patelnia grillowa powinna być bardzo dobrze natłuszczona, ponieważ tłuszcz uniemożliwi przywieranie mięsa do patelni. Po położeniu steku na patelnię nie ruszamy go – dzięki temu powstanie skorupka, która zatrzyma cały aromat. Do przewracania mięsa używamy szczypców kuchennych

Menmagazine
PRZEPIS NA IDEALNY STEK 160

rostbefu. Przed przygotowaniem mięso powinno posiadać temperaturę pokojową, dlatego należy wyjąć je co najmniej godzinę przed smażeniem, aby było równomiernie wysmażone. Mięso musi być osuszone ręcznikiem papierowym, ponieważ mokre zacznie się dusić, a nie smażyć. Polędwicę wołową kroimy na grubość 4-6 cm, a rostbef na około 3 cm. Steki solimy przed smażeniem, ponieważ(...)względu na wysoką temperaturę dymienia, idealnym tłuszczem do smażenia steku będzie masło klarowane lub olej słonecznikowy. Patelnia grillowa powinna być bardzo dobrze natłuszczona, ponieważ tłuszcz uniemożliwi przywieranie mięsa do patelni. Po położeniu steku na patelnię nie ruszamy go – dzięki temu powstanie skorupka, która zatrzyma cały aromat. Do przewracania mięsa używamy szczypców kuchennych

Menmagazine
"Grecka" zapiekanka z grillowanym bakłażanem 163

dużo, bo pamiętajmy, że feta i oliwki są słone). Całość dusimy na średnim ogniu około 10-15 minut. Pod  koniec duszenia dodajemy oliwki (kilka zostawiamy do dekoracji wierzchu zapiekanki).  Próbujemy czy mięso nie wymaga jeszcze doprawienia. Makaron gotujemy w osolnej wodzie do momentu, aż będzie al dente i odcedzamy. Mieszamy go z uduszonym mięsem

Simple Dish
Wołowina duszona po włosku jak osso bucco, podana z gnocchi i cytrynową gremolatą 140

przeźroczysty.   Wlewamy wino i mieszając odparowujemy 1/3 płynu. Wrzucamy świeżą lub suszoną szałwię, liść laurowy, dwa zmiażdżone nożem ząbki czosnku. Wkładamy do rondla mięso, mieszamy całość i zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem. Przykrywamy i całość dusimy na bardzo malutkim ogniu, pod przykryciem, około 1,5-2 godzin. Potrawę należy co jakiś czas mieszać i sprawdzać, czy nie potrzebuje podlania odrobiną

Karo in the Kitchen
Kurczak z pieczarkami i groszkiem 169

następnie ściągnąć z patelni. Na patelnię wlać resztę oliwy i wrzucić cebulę. Smażyć ok. 5 minut, wlać bulion z octem i gotować przez 2 minuty. Mięso i grzyby włożyć ponownie na patelnię, przykryć i dusić przez 15 minut. wrzucić groszek i natkę, dusić jeszcze przez 2 minuty aż groszek będzie gorący

Mama Gotuje
Kotleciki - pulpeciki w sosie pomidorowym 76

minutę na każdą ze stron. Następnie przekładamy do garnka lekko podsmażone kotlety wraz z olejem, na którym smazyliśmy. Dodajemy wodę, oraz kostkę rosołową. Dusimy na małym palniku 30-40 minut, w zależności od miękkości mięsa. W pojemniczku rozrabiamy 3 łyżeczki koncentratu, 2 łyżeczki śmietany, 1 łyżkę mąki - mieszamy, dodajemy do tego odrobinę bulionu, w którym gotują się nasze kotleciki - mieszamy

My World by Dagmara Rek
Jaka dieta dla ćwiczących – praktycznie o odżywianiu dla ludzi aktywnych i nie tylko 217

ciało powinno otrzymać 5 posiłków w równych odstępach czasu (od 3 do 4 godzin), - śniadanie powinno być najbardziej obfite, obiad mniej, a kolacja symboliczna, - słodycze zastępujemy owocami, a tłuste mięso albo drobiem, albo rybą, - jak ognia unikać należy napojów sztucznie słodzonych (najlepsze w tym czasie będą woda mineralna i zielona herbata, a by zmniejszyć apetyt i przyspieszyć metabolizm zaleca się(...)pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna zasada – gotujemy i pieczemy, a smażenia unikamy jak najbardziej.   Podwieczorek i kolacja Sojusznikiem wieczornych

upichcona
Bogracz z kiszonym ogórkiem i ziemniakami 368

patelni na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony. 2. W międzyczasie w garnku, w którym będę robić bogracz, rozgrzewam olej i chwilę duszę na nim cebulę oraz marchew startą na tarce o dużych oczkach. Mięso dodaję do garnka z cebulą i marchewką, zalewam gorącą wodą w takiej ilości, by woda zakryła mięso, dorzucam ziele angielskie, liść laurowy i pieprz

Kuchnia domowa Ani
ETLİ FASÜLYE YEMEĞİ, czyli fasola szparagowa z mięsem 111

Przygotowanie Rozgrzać oliwę na patelni. Cebulę, czosnek i paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka. Usmażyć. Dodać umyte i pokrojone w kostkę mięso i smażyć do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojony w kostkę pomidor. Dusić 10 min. i dodać mrożoną fasolę, sól i pieprz. Poddusić chwilę i wlać wrzącą wodę. Przykryć i gotować, aż fasola będzie miękka. Artykuł ETLİ

Tureckie Przepisy
Roladki z Indyka ze Szpinakiem 125

Indyka 2 Garści Szpinaka 1 Kulka Mozzarella 2 Ogórki Kiszone Przyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk  woreczek do duszenia      SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Filet z Indyka dokładnie rozbijam .  Przyprawiam. Na mięso kładę:szpinak, mozzarelle oraz plaster ogórka. Dokładnie zawijam i zapinam wykałaczkami.  Przekładam do woreczka. Dokładnie zamykam. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
Kociołek rozmaitości 173

smaku Sposób przygotowania: Fileta z kurczaka pokroić w kostkę , oprószyć przyprawą do grosa, wymieszać z oliwą, odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie mięso przesmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą, przełożyć do garnka i dusić dalej na wolnym ogniu pod przykryciem. Na tej samej patelni wrzucić pokrojone w plasterki  pieczarki  oraz pokrojone w kostkę papryki przesmażyć

Wanilia i Kardamon
Gulasz z szynki z pomidorową nutą 192

bazylia  Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią  Czosnek granulki  Do duszenia:  Cebulka liofilizowana ( kupuję w KLIK ) Sól  2 liście laurowe  3 ziela angielskie  parę kulek pieprzu czarnego  3- 4 gałązki świeżego oregano  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Mięso myję, odcinam błonki(...)zbędny tłuszcz, kroję w większą kostkę.   Mieszam ze składnikami marynaty i odstawiam, na co najmniej godzinę, do lodówki. Po tym czasie mięso podsmażam, dodaję resztę przypraw, gałązki oregano i koncentrat pomidorowy, podlewam wrzątkiem i duszę do miękkości.  Jeśli trzeba to dosalam. Na koniec, zostawiam Wam gazetki z super ofertami, na pewno się przydadzą

Takie tam pichcenie