Kurczak duszony w sosie pomidorowym na winie

Kurczak duszony w sosie pomidorowym na winie

Kurczak duszony w sosie pomidorowym na winie

Po powrocie z wakacji jakos ciezko zabrac mi sie za gotowanie. Spogladam w kalendarz i widze, ze juz polowa Pomidorowego tygodnia, a ja jeszcze nic nie zrobilam w tym temacie. Wlasnie dlatego dzis bylo pomidorowo. Glowna role odegraly pomidory z puszki ;)Wlasciwie pomidory w tej postaci kupuje przewaznie zima, gdy w sklepach brakuje "prawdziwych" pomidorow, pachnacych pomidorami, a nie sztucznoscia. W pelni sezonu czyli teraz w moim domu goszcza soczyste, piekne pomidory. Jak widac dzis zrobilam wyjatek...Dzisiejsze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

duszone, zupa pomidorowa, sosy, sos pomidorowy, sos pomidorowy z kurczakiem, pomidor, sos do kurczaka, rozmaryn, kurczak, cebula, udka z kurczaka, makaron, mięso, makarony, czosnek, dania mięsne, udka , drobiowe, kurczak z czosnkiem, dania z makaronem, gotowany kurczak, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, mięso duszone, dania z kurczakiem, sos mięsny, sos do makaronu, makaron z patelni, kurczak z makaronem, kurczak makaron

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Olga Smile, 21 sierpnia 2008 01:13:00

Witaj Karolka po wakacjach :) Pięknie wyszły udka. Czy próbowałaś zastąpić kiedyś wino kapka octu lub jakiegoś soku? Jeszcze nie oswoiłam się ze smakiem wina i jego aromatem w daniach i troszkę unikam takich kompozycji. Ale udka z pomidorami, rozmarynem, tymiankiem i kaparami pobudziły moje kubki smakowe do działania na cito hihihihi I rozumiem, że wino zakwasza troszkę smak, to może sok pomarańczowy w zamian? Bo zupa pomidorowa z sokiem pomarańczowym jest rewelacyjna więc i tu takie połączenie mogłoby się sprawdzić.Pozdrawiam serdecznieOlga Smile

Karolka, 21 sierpnia 2008 10:03:00

Olga milo mi, ze ten przepis pobudza Twoja wyobraznie :) Gdy o wino chodzi to jeszcze nigdy nie probowalam zastapic go czyms innym, a to dlatego, ze my bardzo lubimy aromat wina w potrawach. W kuchni francuskiej wino jest nieodzownym skladnikiem wielu potraw, a dania ktore przedstawiam tu z uzyciem wina czy innego alkoholu pochodza wlasnie z tej kuchni.Zachecam jednak do eksperymentow z sokami. Czekam na Twoje wrazenia.pozdrawiam Karolka