Pulpety w sosie cebulowym

Pulpety w sosie cebulowym

Pulpety w sosie cebulowym

Składniki: - 500g mielonej wieprzowiny - 2 jajka - kilka łyżek bułki tartej - marchewka - 3 spore cebule - mąka - olej - przyprawy - koperek, majeranek, sól, pieprz czarny Sposób przygotowania: 1. Mielone mięso łączymy z pokrojoną w drobną kostkę połówką cebuli, startą na grubych oczkach marchewką, jajkami, bułką tartą. Doprawiamy koperkiem, solą i pieprzem. 2. Resztę cebuli kroimy w piórka i smażymy na oleju. Dodajemy 2 łyżki mąki, którą należy zarumienić i zalewamy wodą cały czas mieszając. 3. Z mięsa formuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od łyżki do widelca

Autor

Justyna11

Właścicielka restauracji, prywatnie żona i matka.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, mięso, bułki, sosy, marchewka, mięso mielone, kasza, wieprzowina, kasza gryczana, ziemniaki, pulpeciki, mięso duszone

Inne przepisy z Od łyżki do widelca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.