Kluski ziemniaczane

Kluski ziemniaczane

Kluski ziemniaczane

Składniki: - ok. 15 sporych ziemniaków - 1-1,5 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - 2 łyżki oleju rzepakowego - 4 plastry boczku - pół cebuli - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. 2. Do ziemniaków dodajemy mąkę, sól i jajka. Łączymy składniki. 3. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i oleju. Dzięki olejowi nie będą się sklejać. 4. Kluski wrzucamy na wrzątek i gotujemy 5 minut od wypłynięcia. Odcedzamy. 5. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Cebulę podsmażam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od łyżki do widelca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.