Kurczak duszony w białym winie

Kurczak duszony w białym winie

Kurczak duszony w białym winie

Przepis na : obiad

Składniki filet z kurczaka czerwona cebula półwytrawne białe wino boczek wędzony kilka pieczarek śmietana 18% sól, pieprz, estragon 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso pokroić na dowolne kawałki, przyprawić solą, pieprzem, estragonem i czosnkiem. Podsmażyć na łyżce oleju na ładny brązowy kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia zalać winem (wcześniej zdeglasowanym na patelni) , dodać podsmażony boczek, pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka i dusić ok 40 min w 160 st C.  Na końcu do sosu dodać śmietan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, mięso, pieczarki, sosy, kurczak, filet z kurczaka, obiad, sos do kurczaka, kurczak z boczkiem, kurczak wędzony , mięsa pieczone, kurczak z pieczarkami, pieczarki w sosie, mięso duszone, pieczarki do obiadu, pieczony boczek, mięso na obiad, kurczak pieczony

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.