kapustą - 19268 przepisów (strona:113/1285)

Przepis na SAŁATKĘ z kapusty pekińskiej i kukurydzy 54

Surówka z kapusty pekińskiej wersja nr 2   Dziś przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej nr 2! Jak zrobić sałatkę z kapusty pekińskiej inną niż poprzednia na naszym kanale? Trzeba sobie urozmaicać, a jak jest okazja i mam ochotę na inną sałatkę z kapusty pekińskiej, to mogę się z Wami podzielić. Robię sałatkę i przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej(...)dodatkami...   Link do filmu z przepisem 227 - SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ przepis z ogórkami kiszonymi i kukurydzą!     Składniki: kapusta pekińska - pół ogórek kiszony - największy ze słoika - 1 szt cebulka - 1 szt sos czosnkowy - 4 łyżki kukurydza z puszki - 1 puszka sól pieprz Przygotowanie:     Kapustę pekińską drobno kroimy, a ogórek kiszony i cebulke w kostkę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Domowa kiszona kapusta 85

Dzień dobry. Wczoraj dodałam przepis na krokiety z kapustą i pieczarkami. Napisałam, że robię je z domową kiszoną kapustą. Kiszę ją do października na bieżąco, w dużych słojach. Potem, w październiku robię już w wiadrach plastikowych.. Jest pyszna, więc znika szybko w bigosie. krokietach, łazankach i po prostu "skubana" po troszeczkę.Zapraszam po przepis(...)biała kapusta 2 duże marchewki` 1 łyżeczka nasion kminku po kilka ziarerk ziela angielskiego 1 łyżka soli na 1 kg kapusty  Kapustę pozbawiam starych liści, kroje na ćwiartki i drobno szatkuję.Głąbów nie wycinam, chyba, że są uszkodzone.Marchewkę trę na tarce jarzynowej. Kapustę i marchewkę rozsypuję na blacie, posypuję solą i lekko ją wcieram w warzywa. Przekładam

Co w garnkach piszczy
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem 77

Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem, którą przygotujesz bardzo szybko. Jest lekka, niskokaloryczna, soczysta, kolorowa i chrupiąca. Idealna do obiadu, pieczonych i smażonych mięs, a także jako przystawka do grilla czy imprezę. Dostarcza sporą porcję witamin. Zobacz jak w prosty sposób krok po kroku zrobić pyszną surówkę. Surówka z kapusty pekińskiej – składniki. Wagę warzyw podaję przed(...)umyciem i obraniem. Kaloryczność: 65 kcal w 100g surówki. 1 sztuka średniej kapusty pekińskiej lub pół dużej (około 400g) 1 mniejszy ogórek szklarniowy (pół dużego) lub 3 średnie gruntowe 250g pomidorków koktajlowych (kilkanaście sztuk) lub zwykłych (2 sztuki) 1 średnia cebulka (ok. 90g) 3 łyżki soku z cytryny lub 1 łyżka octu jabłkowego ( zobacz jak zrobić domowy ocet jabłkowy

Ania gotuje
Surówka z czerwonej kapusty 56

Surówka z czerwonej kapusty to pyszny dodatek do wielu dań obiadowych. Świetnie komponuje się z potrawami mięsnymi, tj. kotletami, gulaszami oraz potrawami z ziemniaków: puree, kluski śląskie, kopytka.. Surówka ze świeżej kapusty z dodatkiem dobrego majonezu i świeżym koperkiem. To idealna surówka do domowych nuggetsów i frytek. Podobnie przygotujesz surówkę Colesław – wtedy zastąp czerwoną kapustę białą. Dla wzbogacenia(...)smaku surówki polecam domowy, szybki i prosty (wbrew pozorom) majonez . Poniżej mój sprawdzony przepis na surówkę z czerwonej kapusty, którą wykonasz w kilka chwil, doprawisz do smaku tak jak lubisz. Surówka z dobrych, kilku składników. Najlepsza do gulaszu z kurczaka . Surówka z czerwonej kapusty SKŁADNIKI: ½ główki czerwonej kapusty 2 marchewki 1 średnia cebula 1 jabłko 3 spore łyżki majonezu

Zasmakuj Kuchni
Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską 69

Pierogi chińskie. Pierogi chińskie     Klasyczne pierogi chińskie z soczystym nadzieniem z wieprzowiną i kapustą pekińską w bardzo delikatnym i mięciutkim cieście z mąki pszennej - łatwe do zrobienia i smakują fantastycznie.  Wszystko czego potrzeba do nadzienia na pierożki chińskie to: mielona wieprzowina, najlepiej o wysokiej zawartości tłuszczu kapusta pekińska, bardzo drobno ręcznie posiekana. Kapustę dodajemy do mięsa bezpośrednio(...)przed lepieniem pierożków. Wcześniej zasypujemy ją odrobiną soli i odstawiamy aby puściła sok, który odlewamy i mocno odciskamy kapustę. cebula dymka ze szczypiorkiem imbir lekki sos sojowy, olej sezamowy, przyprawa chińska 5 smaków albo pieprz syczuański  Pierożki chińskie najlepiej smakują podane zaraz po ugotowaniu. W środku wypełnione są niezwykle pysznym rosołem, są mięciutkie, soczyste i delikatne. Ciasto na chińskie

Moja Książka Kucharska
Klasyczne przepisy na surówki 66

selera. Dodajemy do tego poszatkowane orzechy, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.  4. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki soku z cytryny(...)sól pieprz   Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrane i starte na dużych oczkach marchewkę i jabłko, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień. 5. Surówka z selera, marchewki i pora Składniki

Kardamonovy
Młoda kapusta ze śmietaną 73

Kapusta ze śmietaną i koperkiem to jedne z moich ulubionych dodatków  do obiadu. Gdy tylko młoda kapusta pojawia się w sklepach,  bardzo często gości na moim stole pod różną postacią. Tu znajdziecie przepis na duszoną kapustę z marchewką .  oraz   surówkę z młodej kapusty z marchewką Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula pęczek koperku(...)łyżki śmietany 18% masło sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Wykonanie: Kapustę myję, szatkuję. Cebulę kroję w kostkę. W garnku rozgrzewam masło i szklę cebulę, dodaję kapustę i wlewam 1/2 szklanki wody. Gotuję na małym ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Koperek drobno siekam. Gdy kapusta będzie miękka dodaję sok z cytryny, zahartowaną śmietanę i doprawiam

magiczna kuchnia Kasi
Młoda kapusta w cieście. Musieliśmy tego spróbować, wyszła pysznie! PRZPEPIS 76

Chyba sami nie wpadlibyśmy na to, aby przygotować młodą kapustę w ten sposób, ale gdy tylko zobaczyliśmy ją na zdjęciu, od razu postanowiliśmy zrobić. Jest to prawdziwy przysmak. Przepis na młodą kapustę w cieście Składniki: Niezbyt duża główka młodej kapusty 2 jajka 3/4 szklanki mleka 5 łyżek mąki pszennej Sól Olej do smażenia Jak zrobić młodą kapustę w cieście? Kapustę(...)dużej miski wbij jajka, dodaj mleko, mąkę i płaską łyżeczkę soli, wymieszaj na jednolite ciasto – najłatwiej użyć blendera. Konsystencja powinna być dość gęsta. Na patelni rozgrzej olej, kawałki kapusty zamaczaj w cieście, następnie na małym ogniu (kapusta musi zmięknąć, nie może zbyt szybko się zrumienić) smaż z obu stron na ciemnozłoty kolor, następnie “postaw” i dosmaż także

Kulinarna Polska
Gołąbki Bez Zawijania 110

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki bez zawijania Nie znam osoby, która nie lubiłaby domowych gołąbków, szczególnie tych z młodej kapusty. Znam jednak osoby, które nie lubią kapusty i zazwyczaj podczas jedzenia gołąbków ją ściągają i odkładają na bok talerza. Nie każdy lubi także bawić się w zawijanie gołąbków dlatego też idealnym rozwiązaniem dla takich osób będą gołąbki bez zawijania . Równie(...)tych, którzy ściągają kapustę oraz tych, którzy nie lubią ich zawijać – gołąbki bez zawijania będą idealne! Przepis na gołąbki bez zawijania jest bardzo prosty, a same gołąbki przepyszne. Czas od czasu warto wypróbować czegoś innego i przygotować tradycyjną potrawę nieco inaczej. Urozmaici to nasze codzienne menu i wprowadzi do niego coś nowego, co być może zostanie

Przepiski.pl
Surówka z młodej kapusty z marchewką. Wiosenny dodatek obiadowy. PRZEPIS 61

Wiosna to zdecydowanie najlepszy czas na przyrządzenie surówki z kapusty. Młode liście są delikatne, soczyste i pełne smaku. Przepis na surówkę z młodej kapusty Składniki: mała główka młodej kapusty, 2-3 marchewki, pęczek szczypiorku, 3 łyżki oleju, sól, pieprz. Jak zrobić surówkę z młodej kapusty? Wierzchnie liście kapusty odrzuć, następnie główkę drobno poszatkuj z pominięciem głąba, przełóż do miski, oprósz(...)solą i wymieszaj – kapusta zmięknie. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach, szczypiorek posiekaj, dodaj do kapusty. Wlej olej, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj. Rada: surówkę możesz także doprawić łyżeczką cukru i 2 łyżkami octu. Artykuł Surówka z młodej kapusty z marchewką. Wiosenny dodatek obiadowy. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Surówka z młodej kapusty z ogórkiem i koperkiem 449

Surówka z młodej kapusty. Bardzo smaczna i wyjątkowo łatwa w wykonaniu. Ta zielona surówka stanowi jako znakomity dodatek do obiadu z ziemniaczkami jak i również z frytkami. Zachęcam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty – składniki: 1 mały pęczek szczypiorku 1 mały pęczek koperku połowę główki średniej białej kapusty 4 średnie ogórki gruntowe ( można też użyć(...)smaku 2 łyżki oliwy lub oleju 1/4 łyżeczki soli do smaku 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 czubata łyżka majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty – wykonanie: Z kapusty wyrzucić głąb i z wierzchu brzydkie liście. Umyć i drobno poszatkować kapustę. Dodajemy 1/4 łyżeczki soli, mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. Następnie pościskać kapustę

Olcia gotuje!
Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem 66

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem Przepis na szybką, kolorową surówkę z czerwonej i białej kapusty z przepysznym sosem słodko-kwaśnym, która będzie pasowała zarówno do obiadu jak również dodatek do domowych kebabów Surówka z białej i czerwonej kapusty Składniki na 4 porcje: ¼ główki białej kapusty (ok.300g) ¼ główki czerwonej kapusty (ok. 300g(...)marchew 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny Sól Pieprz Surówka z białej i czerwonej kapusty Przygotowanie: Obie kapusty drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. W salaterce przygotowujemy sos, mieszamy ze sobą majonez, musztardę, miód oraz sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem Sos wlewamy

Księga-Smaku

Proponowane wyszukiwania