Jadłosfera) 200 ml wody 200 ml napoju ryżowo-waniliowego (Jadłosfera) 3 łyżki erytrytolu (Jadłosfera) 1 łyżka wiórków kokosowych 30 g kremu daktylowo-czekoladowego (Jadłosfera) 30 g granoli kokosowej (Jadłosfera) Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki jaglane. Zalej wodą, napojem roślinnym i mleczkiem kokosowym. Dodaj erytrytol oraz wiórki kokosowe. Zamieszaj, zagotuj pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie(...)gotuj przez kilka minut ciągle mieszając. Musi powstać gęsta masa. Ugotowane płatki jaglane przekładaj kremem daktylowo-czekoladowym, który rozpuści się pod wpływem ciepłych płatków. Na wierzch dodaj trochę granoli. Wartości odżywcze dla 1 porcji: energia: 513 kcal białko: 9 g tłuszcze: 16 g węglowodany: 82 g *Z uwagi na to, że nie każdy ma dostęp do takiego kremu daktylowo
Zdrowie na języku :PGruszki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. 2. Tarte gruszki łączymy z płatkami owsianymi i cynamonem. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę pieczemy w 130 stopniach C przez ok. 30-40 min. (warto co jakiś czas granolę przemieszać). 5. Do granoli dodajemy posiekane daktyle i migdały. Granola gruszkowa jest bogata w: - błonnik
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachGranola to chrupka mieszanka płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców. Najlepiej smakuje z naturalnym jogurtem,można ją podać też z mlekiem. Zrobiona samodzielnie w domowych warunkach ma tą wyższość nad mieszankami kupionymi w sklepie,że możemy łączyć w niej w dowolnej kombinacji te składniki,które najbardziej lubimy DOMOWA GRANOLA Składniki: 100 g płatków owsianych 25 g pestek dyni 50 g orzechów(...)miodem i w kilku miejscach układamy po małym kawałku masła. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając aby granola ładnie się zarumieniła. Studzimy. Większe skarmelizowane kawałki kruszymy. Do tak przygotowanej granoli można dodać suszone morele, żurawinę lub rodzynki
Bon appetit mon amiewarstwy w jednym kęsie tworzą bajeczną kompozycję. W dzisiejszej odsłonie deser, który równie dobrze może być bardzo wyjątkowym śniadaniem, bo mamy w nim jogurt, owoce i śniadaniową granolę. U moich rodziców w ogrodzie mamy akurat nawał zarówno jeżyn jak i borówek, dlatego w tym deserze pojawiły się właśnie te przepyszne owoce, ale możecie spróbować stworzyć własną owocową kompozycję – ważne(...)użyte owoce dobrze rozpadały się pod wpływem ciepła. Składniki (na 3 duże porcje): mały jogurt grecki 250ml śmietanki kremówki 9 łyżek ulubionej granoli – u mnie orzechowa 300g świeżych owoców – u mnie borówki amerykańskie i jeżyny łyżka cukru Świeże owoce przekładamy do rondelka, najładniejsze zostawiamy do przyzdobienia deseru z wierzchu. Stawiamy rondelek na średnim ogniu i dusimy
Smaczna Stronaowsianych błyskawicznych 15g otrębów żytnich 1 duży banan (85-90g) 1 łyżeczka miodu szczypta soli 250ml mleka 200ml wody do podania: owoc kiwi, 2-3 truskawki, 2 łyżki granoli, 2 łyżeczki nasion chia, 2 łyżeczki nasion dyni Zagotowujemy wodę wymieszaną z mlekiem, lekko solimy. Wsypujemy płatki i otręby, mieszamy, gotujemy na kremowo przez 6-8 minut na średnim(...)czas mieszając. W tym czasie rozgniatamy widelcem banana na puree. Dodajemy banana i miód do owsianki, mieszamy. Rozdzielamy porcje między miseczki. Układamy na owsiance pocięte na plasterki owoce, posypujemy granolą, nasionami dyni i chia, podajemy od razu – ciepłe. Omlet z boczkiem i serem 4 jajka M 1 pełna łyżka jogurtu greckiego 2 czubate łyżki posiekanego szczypioru 40g chudego boczku, pieczonego
Karo in the KitchenZimowy szron. Białe tulipany. Otulone turkusem ścian. W tle kawa. Któraś tam... Co jakiś czas przygotowuję sobie taką domową granolę w domu. W różnych wersjach. Jednak ostatnio tak się złożyło, że jakoś nie tworzyłam do nich zdjęć oraz posta. Dzisiaj zatem postanowiłam się podzielić z Wami z najnowszą kompozycją. Wiórki kokosowe, migdały, morele i żurawina. Bardzo nam smakuje takie połączenie(...)płatkami. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, aby wszystkie płatki i migdały były pokryte miodem i olejem. Zawartość miski wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozkładamy. Granolę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15-20 minut często mieszając. Granola jest gotowa, gdy zacznie lekko brązowieć i pachnieć. Gotowe płatki wyjmujemy i przesypujemy do miski
My simple kitchenCynamon, kardamon, suszone owoce – wszystko to kojarzy mi się z przyjemnymi, jesiennymi wieczorami i świątecznym czasem. Właśnie z myślą o tym okresie powstała dzisiejsza granola, która zdecydowanie należy do jednej z moich ulubionych <3 Domowa granola świąteczna 2017-11-23 14:48:31 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 165 g miodu miodu (1/2 szklanki) 55 g oleju kokosowego(...)pokruszonymi orzechami, następnie dodaj masę z rondelka. Wymieszaj dokładnie, najlepiej za pomocą rąk. Piecz ok. 15-20 minut w 170 stopniach, co kilka minut mieszając żeby się nie przypaliło. Granola jest gotowa kiedy nabierze złotego koloru (po wyjęciu z piekarnika zacznie robić się chrupka). Wymieszaj z żurawiną i jabłkami, przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł
Powiedz dietom nieJuż kiedyś publikowałam przepis na domową granolę . Tym razem inny przepis. Moja mama mnie nim poczęstowała. Przepis zobaczyła w jakimś programie telewizyjnym - niestety nie wiem jakim. Granola mi posmakowała, jest taka bogata w smaku i ciekawy jest dodatek fistaszków. Dla kogo: dla lubiących mieć co dosypać do jogurtu dla bakaliożerców dla mających ochotę sobie coś upiec :D Składniki suche(...)były bardziej płynne). Składniki suche połączyć z mokrymi. Wyłożyć na brytfankę. Piec 30 minut w temp. 120 stopni, a następnie 20 minut w temp. 150 stopni. Po upieczeniu, zanim granola zastygnie dodać żurawinę, kokos i rodzynki. Pozostawić do wystygnięcia, a potem pokruszyć do słoika. Z przepisu otrzymamy 2 duże słoiki granoli
Mania WypiekaniaPyszne, delikatne i słodkie danie w stylu fit. Jogurt naturalny, ricotta, chia i mango na spodzie z granoli podane z borówkami. Ja uwielbiam takie dania, a Ty? Składniki (na 2-3 porcje): 3-4 łyżki gotowej granoli 1 małe mango 300 gram jogurtu naturalnego 2-3 łyżki nasion chia 150 gram sera ricotta 2-3 łyżki(...)Połowę musu wymieszaj z połową rozpuszczonej żelatyny i odstaw. Pozostały mus wymieszaj z jogurtem, ricottą, miodem i chia na gładką masę. Dodaj żelatynę. Na dno obręczy lub formy wsyp granolę. Na spód z granoli wlej masę mango z chia. Wierzch polej musem mango. Odstaw serniczek do lodówki na minimum 3 godziny. Podaj z borówkami. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaCześć! Odrzuciłam ciężkie desery na rzecz takich jak ten. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę – bierzesz domową granolę , ulubione owoce, jogurt grecki i laskę wanilii. Tak niewiele potrzeba do szczęścia. Składniki (2 większe lub 4 małe porcje): 1 – 1,5 szklanki domowej granoli (z tego przepisu) + odrobina do posypania 2 – 4 garście malin 2 – 4 garście borówek jogurt(...)najłatwiej wyjąć wszystkie nasionka. Ziarenka wanilii wymieszaj wraz z jogurtem greckim. Laski wanilii możesz wykorzystać do zrobienia domowego ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego . Na dno szklanek wyłóż borówki, granolę, następnie dodaj jogurt waniliowy, granolę i maliny. Udekoruj płatkami kokosowymi. Smacznego
Moja pasja smakuSposób przygotowania 1. Truskawki blendujemy na gładki mus. 2. Mus truskawkowy mieszamy z płatkami owsianymi. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę pieczemy w 150 stopniach C przez ok. 30-40 min. (warto co jakiś czas granolę przemieszać). 5. Do granoli dodajemy podprażone migdały, wiórki kokosowe i posiekaną żurawinę. Granola truskawkowa jest bogata w: - błonnik
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachtych przyjemności rezygnować, tłumacząc się chęcią dbania o figurę czy aspektami zdrowotnymi. Dzisiaj przepis na deser idealny dla każdego, bo zdrowy i bez cukru. Mleko kokosowe Mrożone wiśnie Granola czekoladowa (lub inna) Miód (syrop klonowy lub inny syrop smakowy) Laska wanilii Tapioka Mięta do dekoracji Tapiokę moczymy w mleku kokosowym, najlepiej przez całą noc. Na 100ml mleka jedna łyżka(...)cały czas mieszając gotujemy ok 15 minut. Przekładamy do naczynia, w którym deser będzie serwowany i odstawiamy aż ostygnie i stężeje. Na mleczną warstwę dodajemy płatki, ja użyłem gotowej granoli czekoladowej, może użyć dowolnej, najlepiej zrobionej samemu. Wiśnie z tapioką zagotowujemy podobnie jak mleko, cały czas mieszając. Gdy całość zgęstnieje przekładamy na granolę. Mięta do dekoracji. Pyszny i przede wszystkim
MarcinChefprzygotowania 1. Banany z dodatkiem kakao blendujemy na gładki mus. 2. Mus bananowo-czekoladowy mieszamy z płatkami owsianymi. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę pieczemy w 150 stopniach C przez ok. 30-40 min. (warto co jakiś czas granolę przemieszać). 5. Do granoli dodajemy rozdrobnione orzechy i pokruszoną gorzką czekoladę. Granola czekoladowa jest bogata
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachteż jest pyszne. Dzisiaj mam dla Was muffinki własnie z ciasta marchewkowego . Przepis nieco zmodyfikowałam i dodałam sporą ilość uprażonych włoskich orzechów. Do dekoracji wykorzystałam lukier cytrynowy i granolę, która okazała się idealnym dodatkiem. Babeczki wyszły odpowiednio wilgotne i lekko chrupiące od orzechów i granoli. Składniki na około 16 sztuk (w zależności od wielkości): ok. 400 g marchwi 4 jajka(...)włoskich orzechów (bez skorupek) 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 szklanki mąki pszennej dodatkowo: lukier cytrynowy granola Orzech posiekać nożem, ale niezbyt drobno. Uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Mąkę przesiać do miski. Dodać wystudzone orzechy, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko razem wymieszać
Codzienna kuchnia niecodziennaGranola to mieszanina płatków zbożowych, orzechów, rodzynek lub suszonych owoców z cukrem lub miodem, pieczona do chrupkości. Oczywiście można ją wzbogacać innymi składnikami jak siemię lniane, słonecznik, sezam. Granola jest lekko słodka, chrupiąca, idealna na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. U mnie również podjadamy ją bez dodatków, gdy nachodzi nas ochota na przekąskę. W sklepach znajdziemy duży wybór musli(...)granoli, lecz zwykle w składzie znajdziemy cukier i niepotrzebne ulepszacze. Domowa jest o niebo smaczniejsza. Polecam! Domowa granola z bakaliami Składniki: 3 szklanki płatków owsianych, orkiszowych lub jęczmiennych (najlepiej po 1 szklance z każdego rodzaju) pół szklanki siemienia lnianego pół szklanki wiórków kokosowych pół szklanki posiekanych orzechów laskowych (lub innych) pół szklanki rodzynek pół szklanki
Smak mojej kuchni